Как лесно да нахраните бебето с шише?

Прекалено шумната среда може да разсее бебето и да попречи
10 май 2016 16:37, Михаела Лазарова
3
Как лесно да нахраните бебето с шише?
Снимка: Reuters

Храненето на новородено бебе от бутилка невинаги е лесна задача. Има много фактори, които биха попречили на ефективното хранене по този начин. Затова ще са нужни някои съвети за безпроблемно и ползотворно хранене.

Изберете подходящо шише

Не всяко шише пасва удобно за всяко бебе. Трябва да се вземат предвид ширината на биберона, големината на самата бутилка и скоростта, с която бебето се храни. Затова е нужно да се прецени с каква пропускливост трябва да е биберонът.

Уверете се, че винтът на капачката се завинтва правилно.

Ако капачката на биберона се завинтва прекалено стегнато и трудно, това крие риск от задържане на въздух в бутилката. Това повишава налягането вътре и затруднява смукателния процес. Така бебето може да бъде възпрепятствано да суче от биберона, защото няма да влиза достатъчно въздух в бутилката.

Ако сученето от шишето изисква прекалено големи усилия от страна на бебето, то или ще се откаже и няма да се нахрани достатъчно, или ще започне да плаче, а вие няма да знаете какво се случва.
Затова предварително проверете всички тези компоненти на бутилката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като пропусне 2 хранения, ще яде, няма къде да ходи. Или надуваш "Планета" и докато е зомбирано от шарении и странни същества - ръгаш шишето в устата. Както между впрочем правят повечето майки.
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През другия отвор?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де да ставаше толкова лесно...