Работохолизмът води до депресия

Как да разберете дали сте работохолик?
Обновена: 19 юни 2016 18:22 | 19 юни 2016 18:17, Михаела Лазарова
13
Работохолизмът води до депресия
Снимка: outnow.ch

Да работиш усърдно и качествено е ценност. Но прекаляването с работата си е диагноза и неслучайно хората я причисляват към формите на пристрастяване с наименованието работохолизъм.

Колкото и горди да сме, че работим добре и сме отговорни към професионалните си ангажименти, работохолизмът доказано води до широка гама психични заболявания и разстройства, в това число обсесивно-компулсивно разстройство, безпокойство, депресия, емоционален срив и дори синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

До тези заключения са стигнали група университетски учени, изследвали повече от 16 хиляди страстно и неуморно работещи възрастни. Те установили, че повечето от тях имали психични разстройства в известна степен за разлика от колегите си неработохолици.

Една трета от изследваните усърдно трудещи се имали дефицит на вниманието, а почти 34% пък страдали от тревожност и депресия в различни степени. За разлика от работохолиците, не толкова запалените по професионалните си постижения работници страдали от подобни разстройства в рамките на едва 12%.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
от 12 преди 7 години
Обаче трябва да се отбележи ,че за депресирания човек от избора да е работохолик или изпадне в апатия.Винаги работохолизъма е по добрата алтернатива.Не решава проблема на депресията но не повлича меланхолия,т.е. ако един ден намери начин да се справиш с депресията ще е доста по лесно отколкото случая с апатията.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работохолизмът не води до депресия, депресията може да доведе до работохолизъм или до апатия.Така че е нормално сред работохолиците да има повече депресирани, но това не се дължи на прекаленото много работа, а на това че част от депресираните избират да бъдат работохолици.Психично здравите не пренебрегват личния си живот за сметка на работата, т.е. не се подлъгват да бъдат работохолици.Обаче работят по малко но по качествено защото нямат тъга, отчаяние, безпомощност и унилост.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Висенето във Фейсбук със сигурност води до депресия.
9
0
 
1
 
! Отговори
:-D:-D:-D преди 7 години
Напротив, работото и работохолизма ми ми лекуват депресията.Мързеливецът ще докара от девет кладенеца вода, само и само за да оправдае мързела си.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слушайки ум, който желае да ви доведе до просешка тояга. И да затрие напълно, като ви обезличи напълно. И как с неправене на нищо във времето ще сте социални същества? Когато ще сте се превърнали в аборигени. Отшелници с неудачите, които ще ви съпътстват, докато не започнете да правите нещо. Акъл от неуданици и мързеливи, никой не ще. Консуматори.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Автора на статията от нямане, какво да прави пише блуткави, Статии. И не от работа и знимания изпадат в депресии, а от нищо и никакво неправене. Обезкуражени, апатични, обезличени. Попаднали в едното нищо тълпата и с брънка не може се видят и чуят. Що? Защото някой им казал, че като правиш нещо и се стремиш си ***. Като си един консуматор си нещо. Нещо къде, пред кой? Когато няма никой да те види, колко си по-голям от хляба ли, може би.? С туй остроумие вие, се затривате бавно, но сигурно
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъпани те видят една готина жена, мислеща, работеща, можеща. И като не им пусне започва великото плюене. Тъпана се ражда, тъпан.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работете! :-) :-) :-)ако искате да станете Маймуни!!! :-) :-) :-)
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подопечната на москов е бачкала по 170 часа седмично от 168 възможно, но затова се разписва за 10 хилки!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
глупости
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С такава колежка и аз ще бачкам денонощно в офиса.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои хора са денонощно на работа. И не се притесняват от този факт.