Как да ви оцененят по достойнство веднага?

5 урока за етапа преди първата среща
16 юли 2016 21:00, Теодора Драгоева
1
Как да ви оцененят по достойнство веднага?
Снимка: outnow.ch

Според много експерти всеки човек получава само един шанс да направи добро първо впечатление. За съжаление няма една проста формула, която можем да следваме, за да си гарантираме, че ще бъдем оценени и забелязани по достойнство веднага.

Експертката във взаимоотношенията Катрин Алис, автор на книгата „Love Will Find You“ казва, че има 5 стъпки, които можем да следваме в тази насока.

Тя обещава, че тези стъпки помагат на хората да направят контакт с нов човек на едно по-добро ниво.
Ето ги и тях:

1. Дръжте се със самочувствие
Ако сте нервни и не се чувствате удобно в кожата си, това ще ви проличи. Припомнете си всичките си добри качества. Гордейте се със себе си. Може би човекът, с когото току-що сте се запознали, търси някого, точно като вас.

2. Свържете се с него едва доловимо
Погледнете този човек в очите и му се усмихнете. За някои хора тази стъпка е трудна, но е много важна. Човекът отсреща може би има нужда да усети, че сте готови за контакт с него. Проучванията показват, че повечето мъже няма да се приближат до непозната жена, освен ако тя не им е дала този сигнал. Достатъчно е дори да пресечете поглед с човек, който ви интригува визуално, за да усетите неговата енергия.

3. Проведете небрежен разговор
Ако човекът, който ви интригува, е застанал близо до вас, попитайте го нещо непринудено или направете коментар за нещо около вас. Не е нужно да демонстрирате остроумие – просто трябва да завържете случаен разговор.
След подобно взаимодействие направете пауза, за да не се окаже, че се натрапвате. Обектът на вашия интерес ще реагира естествено – или ще ви обърне внимание, или – не. Само избягвайте глупавите шеги. Ако въпросният човек ви заговори, побързайте да му/ѝ се представите по име, за да разчупите леда.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 7 години
Да живееш друг живот никога бъду себе си имам приятели се копират един друг полза никаква оня гледа интереса си тоя страда що щото не може да се усети като нее истински