Митове за интровертите

Мит – Интровертите винаги искат да са сами
11 дек 2016 21:36, Михаела Лазарова
9
Митове за интровертите
Снимка: Reuters

Всеки от вас общува с по една такава личност всеки ден. Може би вие самите сте такива, но и не предполагате. Интровертите – интелигентни и многопластови личности, които често будят интереса на околните, заради своята "странна" природа.

Знаете ли, че едни от най-големите имена, които ще останат завинаги в световната история, са считани за интроверти. Например Бил Гейтс, Кристина Агилера, Елинор Рузвелт, Дж. К. Роулинг, Махатма Ганди, Айнщайн, Одри Хепбърн. Кои са най-честите митове за тези интровертни личности и защо е време да спрем да им вярваме?

Мит – Интровертите не обичат да говорят.

Това не е вярно. Интровертите говорят тогава, когато имат какво да кажат. За тях кратките и безполезни разговори са натоварващи. Ето защо много добре подбират хората, с които комуникират.

Интровертите обичат дългите и философски разговори, тези, които обхващат интересите им. И също, това че интроверт не разговаря с вас, не означава, че не обича по принцип да го прави. Може би просто не ви харесва.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдам, всяка дума е вярна. Обичаме собствената си компания, имаме си малко на брой, но качествени контакти, обичаме да си имаме свой ареал на действие и живот (където ние имаме контрол над нещата и над живота си), мразим тълпите, можем да говорим с всекиго, но да се държим на почетна дистанция и това изобщо не значи, че ще се видим и втори път, и т.н. Всичко е вярно, освен може би, че сме грубияни. Най - ценното е, че такъв човек приеме ли те, можеш да си сигурен, че наистина имаш някого до теб.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се че е за предпочитане"Брадчетата на гаврош" поема по бельо. Отколкото мусака и сух хляб.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има и приказливи темерути. Аз това, аз онова, дръж ми шапката, дай ми отверката и т.н.
3
0
 
11
 
! Отговори
маааалко по-сериозно преди 7 години
Интровертността, като поведение, се основава на нивото на разделителна способност на съзнанието. Интровертите имат по-висока разделителна способност. Образно казано, там където екстровертите виждат звезда, за интровертите се разкрива цяла галактика. Затова по-малко събития, явления, отношения запълват капацитета им на обработка на информация. Докато екстровертите постоянно се нуждаят от нови стимули, тъй като с ниската си разделителна способност извличат малко от явленията от околния свят. Те приличат на малки деца, които само нахапват бомбоните в кутията и ги оставят.
2
0
 
7
 
! Отговори
INTJ преди 7 години
Аз съм интроверт, и често определян като темерут :)
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои хора, избирателно общуват с други хора. Един човек, като е неприятен за друг не си говорят. Няма, как да се води диалог с човек, който не ви е приятен.