4 стъпки, които ще променят живота ви

Аристотел: Добре започнатото е наполовина свършено!
27 яну 2017 14:14, Михаела Лазарова
1
4 стъпки, които ще променят живота ви
Снимка: outnow.ch

Животът е динамичен, дори когато ни се струва, че всичко се случва твърде бавно. От нас зависи да се адаптираме към събитията и да знаем как да ги обърнем в наша полза. Искате да промените нещо в живота си? Ето 4 въпроса, които със сигурност ще поставят началото на промяната.

1. Кой си ти и какво искаш?

„Един кораб е в безопасност в пристанището, но той не е направен за това.“ – Уилям Шед

Ако ви е трудно да отговорите веднага на този въпрос, помислете, запишете отговорите си на лист хартия. Помислете си какво спира реализирането на идеите ви. Много е лесно да бъдете постоянно в режим на изчакване, почивка, безопасност.

Какво искате от живота? Кои са вашите силни страни? Кои са вашите страсти? Как да ги интегрирате, така че да постигнете желаното, как да ги интегрирате в това, което правите към момента? Сигурността често се бърка с пасивността и няма да придвижи кораба ви напред.

2. Къде сте и защо сте там?

„Можем да простим на дете, което се страхува от тъмното. Истинската трагедия е, когато възрастните се страхуват от светлината.“ – Платон

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много философско , но пък нефукнционална статия .От онзи тип ,които всеки знае, че е така, обаче никой няма идея, как да го направи така,