Какво трябва да знаете за секса след инфаркт?

Сексът може да не е същият като преди
5
Какво трябва да знаете за секса след инфаркт?
Снимка: outnow.ch

Немалко обикновени хора и известни личности са получавали инфаркт по време на секс. Ето защо се шири митът, че сексът може да изиграе лоша шега на сърцето. Дали това е вярно, ще разберем по-нататък, но преди това нека разгледаме нещата, които трябва да спазвате, ако сте прекарали инфаркт, а ви предстоят още сексуални изживявания.

Не яжте непосредствено преди секс

Не бързайте да се смеете, защото това е от решаващо значение. Храносмилането, особено на обилна храна, изисква не само време, но и енергия и ресурс от организма. Този процес може да се затрудни особено след сърдечна операция, поставяне на стент или инфаркт. За да не претоварвате сърцето си, яжте лека храна в малки количества и не правете секс скоро след като сте се хранили.

Не смесвайте лекарствата

Често след прекаран инфаркт могат да се появят известни смущения в еректилната функция. Затова след консултация с лекар някои мъже започват да взимат стимулиращи ерекцията медикаменти. Те обаче не трябва да се взимат в комбинация с лекарствата ви за сърце, защото може да се получи опасна смес.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То като дойде времето за инфаркти, значи е отминало времето за секс:)
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За това - никъф сеkс след инфаркт, преди - също. Знаех си аз, че жената ме предпазва от инфаркт, а любовницата ме мрази.