Тайни, които трябва да си останат за вас

Не ги споделяйте дори на близките си
5
Тайни, които трябва да си останат за вас
Снимка: outnow.ch

Всеки ден ни се случва нещо ново и интересно, приятно или не чак толкова. Споделяме, говорим, но къде е границата? Кои са нещата, които е добре никога да не разкриваме?

Не разкривайте амбициите и плановете си. Понякога идеите и плановете ни имат слаби страни. Конкурентите винаги ги използват, за да се представят по-добре. Друга възможност е, че някой може да хареса идеята ви, да я „открадне“ и доразвие.

Ето защо споделяйте отчасти идеите си само с тези, от които зависи осъществяването им. Винаги има неща, които е добре да запазите за себе си до финала.

Не споделяйте всичките си добродетели. Да проявявате щедрост, да помагате на нуждаещ се е великодушие. Но най-голямата добродетел се крие в това да направите нещо добро за някого, без да очаквате нещо в замяна или публична признателност.

Помислете, когато правите добро защо го правите – от алтруизъм или защото искате да привлечете вниманието към себе си. Има разлика!

Не разкривайте вашето благосъстояние. Обичате лукса, пътуванията, а може би сте материално доста добре, но не парадирайте със семейното състояние. Дори и най-близките ви приятели и роднини не бива да знаят подробности за благата ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Нр.2куха лейка такава, да не мислиш че в днешните дни на фейсбуци и вайбъри някой ще седне да си пише дневника на ръка в тетрадчицата като едно време? Боже колко мъка има по този свят ... а ако си го пиша на компютъра, свекървата ще ме хакне и ще го прочете въпреки това нали?
3
0
 
3
 
! Отговори
?!?! преди 7 години
За трети път ми се случва, в мой коментар, да заменят със звездички думата "м_о_д_а".Нещо не е наред там, вероятно замяната със звездички е автоматизирана и се е получила някаква грешка, та тази безобидна дума да попадне сред цензурираните.
2
0
 
3
 
! Отговори
Добавям: преди 7 години
Към втория съвет - не разкривайте добродетелите си.Има безпардонни използвачи.Като разберат какво сте склонен да направите, за да подпомогнете някого без да очаквате облага от това, ще започнат най-безскрупулно да се възползват от вас - направо ще ви експлоатират.Има такива гадинки.Към последния съвет - у нас също е имало мода да се водят дневници. после това е било изоставено. Ако днес започнете да си водите дневник, няма как да попречите на свекървата или на друг домашен интригант да го чете.
1
3
 
6
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА преди 7 години
ТАКИВА СА ЖЕНИТЕ !!!! МЪЖЕТЕ СА НАИВНИ И ДОВЕРЧИВИ , ЖЕРТВИ НА ЖЕНИТЕ ! НИКОЙ НЕ ПОУЧАВА ТАКА МЪЖЕТЕ . САМО ЖЕНИТЕ СА ПОУЧАВАНИ И СЪВЕТВАНИ ДА СА ТАКИВА .