Защо връзката ви не е хармонична?

През цялото време се опитвате да градите връзката си на компромиси
11 апр 2017 23:00, Михаела Лазарова
3
Защо връзката ви не е хармонична?
Снимка: outnow.ch

Хората имат очаквания за всичко, най-вече за любовта. След очакванията идват и разочарованията. Това не означава да не очакваме повече от връзките си и отношенията си. Важно е просто очакванията ни да са реалистични и най-вече да не са прекалено егоистични.

За да сме в хармония с партньорите, приятелите, близките, дори колегите, трябва да умеем да поглеждаме от време на време от тяхната гледна точка. Това помага страшно много в поддържането на хармонични отношения, особено във връзката.

Най-щастливите хора знаят нещо много важно за любовта – в нея няма абсолютно равенство. Обикновено най-големите неразбирателства между партньорите възникват именно заради стремежа към равно разпределение на отговорностите.

Повечето хора смятат, че за да е щастлива една връзка или брак, задачите и отговорностите трябва да бъдат разпределени 50 на 50, защото само тогава може да има баланс, справедливост и съответно щастие. Това не е съвсем така, защото превръщането на равноправието в идея фикс ще попречи на щастието, а няма да го стимулира.

Кои са най-изявените причини стремежът към вечно равноправие, справедливост, разпределение на задачите да съсипят връзката ви?

1. Измервате отдадеността на партньора и хармонията на връзката ви по това как би трябвало да се изпълнят задачите, вместо да уважите подхода на партньора си.
Такъв тип подход към така нареченото „равноправие“ е пагубен, защото при подобни обстоятелства обикновено единият партньор иска всичко да се случва по неговия начин, дори простирането на прането, подреждането на чиниите върху сушилнята, почистването на дома и т. н.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото не правите компромиси! Не разговаряте при недоразуменията. Мислите си,че всичко ви е ясно и знаете.Безпочвени те нападки и обвинения развалят всичко.Говорете!!!Извинявайте се!!!Не се обиждайте и карате!!!Това ще развали всичко.Ако тя си тръгне от вас!Вие сте допринесли за това.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние щяхме да сме перфектна двойка,но един от нас се оказа глупачка:)
1
3
 
8
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
Абе ората са го казале от де е жената от там е родата. Слушкайте си жените да са ви мирни главите.