Стрес, тревожност... 8-те фактора, които ги предизвикват

Човек даже не си дава сметка как подклажда състоянието си
25 дек 2017 21:30, Михаела Лазарова
4
Стрес, тревожност... 8-те фактора, които ги предизвикват
Снимка: pixabay

Много хора се борят с тревожност, безпокойство, депресия, силен стрес. Трудно е да се избяга от стресовите фактори, но пък не е невъзможно.

Безпокойството и нервността се подсилват допълнително и от някои ежедневни фактори, за които доста хора не си дават сметка. Те насърчават тревожността и лошото е, че човек не си дава сметка как подклажда състоянието си.

Кои са тези ежедневни фактори, които влошават тревожността?

1. Кофеин

Учените са изолирали ген, който определя как ще метаболизирате кафето. Ето защо някои хора не се чувстват зле след 2 или 3 кафета на ден, докато други получават симптоми след като изпият тонизиращата напитка. Ако тялото ви обработва бавно кофеина, тогава той подхранва вашето безпокойство с всяка следваща чаша, докато вие мислите, че се ободрявате чрез него.

2. Захар

Захарта действа като гориво за енергия, но и за подхранване на тревожността. Изследванията показват, че колкото повече рафинирана захар консумирате, толкова по-вероятно е да изпадате в тревожни пристъпи, паник атаки, депресия. Възможни са дори локални възпаления по тъканите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: кофеинстрестревожност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недобра житейска перспектива, индивидуално. За обществото, в което живеем и за човечеството като цялост.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има някаква причина за тревожноста.Дали е безпаричие,дали е страх от човек или някакво събитие или просто несигурност..Казват,че малки количества силен алкохол изпит на екс и добра компания с която да се повесели човек правели чудеса ;)