Мъжкият идеал: Жената да не е много умна!

Какво притеснява мъжете в умните и успели жени?
30 мар 2018 21:50,
50
Мъжкият идеал: Жената да не е много умна!
Източник: Pexels.com

Доста голяма част от романтичните книги и филми разказват историята за умна и успешна жена, която побеждава красивата, но не особено умна съперничка. В края на краищата оставаме с впечатлението, че интелектът е най-доброто оръжие, с което да се привлекат мъжете.

Науката обаче е на друго мнение. Според данните на ново проучване много умни жени остават сами и то не защото така са избрали, а защото мъжете предпочитат по-малко интелигентните дами.

Изследването, в което участие взимат 121 британци, установява, че жените с висок интелект се считат за "проблематични" в хетеросексуалните връзки. Разбира се, същата черта при мъжете се оказва доста желана.

Защо мъжете предпочитат по-глупави жени?

"Успелите мъже излизат с не толкова успели жени, не защото искат глупави жени, а по-скоро защото искат някого, който да подрежда живота си така, че той да бъде съвместим с техните приоритети", казва финансовият репортер Джон Картър.

Като цяло, мъжете не искат жена, която да използва интелекта си за важна работа. Предпочитат да са с такава, която желае да бъде на "задната седалка" и да се съобразява с тях.

Какво трябва да направят умните, самотни дами, ако не искат да останат сами? Да се насочат към мъж, който е по-малко образован от тях. Това не е много романтично, но е съвет, който дават амбициозни жени като Линда Хършман, автор на Get To Work.

Макар и да звучи странно, оказва се, че дамите приемат този съвет. Според изследователи 21% от омъжените жени имат съпруг, който е по-малко образован от тях.

Още любопитни новини четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
8
 
7
 
! Отговори
до Мнение преди 6 години
След 20 години ако ще да е царица на свирките и тромпетите + още няколко световни титли пак ще ти писне и пак ще ти изглежда безсолна. Дори да е направена от сол ;))))))А ако си мислиш, че ти си и много интересен...
26
6
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Глупости на търкалета. Както се казва в един виц: Вече искам руса, готина и с големи ц*ц*.Писна ми от умната и добрата, милееща за семеен уют безсолна женица.Хахаххаха. Никой не искам да обидя, но след 20 години на човек му се иска да направи малко щуротии преди да се отдаде изцяло на риболов.
25
2
 
12
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
До 25.Разбира се ,че ще има изисквания.Няма как една жена софтуерен инженер,специализирала в чужбина,много добре платена ,с хубав собствен апартамент,кола , властна ,говореща 2-3 езика ,да не иска мъж на нейното ниво.Няма как да иска мъж ,който мисли ,че Сибелиус е футболист или бърка Ван Гог с Ван Дайк.В случая визирах дъщеря си.Както казва един познат за нея "Ами властна ,надменна ,умна ,финансово независима,ами трудно ще се омъжи ,но гледам , колкото до секса май си има момче"
24
3
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
До Анонимен 23.Това ,което пишете ,разбира се ,че не е Вярно.Почти всяка умна и интелигентна жена желае домът и да е чист и подреден ,защото това кореспондира с вътрешната и нагласа за ред.В къщи аз съм мързела ,неподредения, разхвърляния и т.н.Ако наблюденията Ви се базират от контактите с онези ПЛАСМАСОВИ същества от моловете и ноктопластиката ,това е друг въпрос,но имайте предвид ,че те не са нито умни ,нито интелигентни ,нито ,че имат някакви познания -те имат само животински инстинкти
23
4
 
15
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Пълни глупости.Никакви комплекси няма.Просто образованите жени имат много големи претенции.Искат мъжа да е по-образован, по-добре заплатен, имотен, добре изглеждащ.Само че такива мъже са малко и много жени си остават самотни .А същевременно много свестни мъже остават сами.
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде го има това разбиране, че образованите жени не готвят и чистят?!? Аз мисля, че е обратното. Жените, които гледат планета, пушат, ходят на ноктопластика и висят в мола и фейса по цял ден не готвят и чистят. Поне моите наблюдения са такива. Имам много хубава работа и печеля добре, нямам фейсбук и изкуствени нокти, но вкъщи е аптека и си готвя на семейството, прави ми голям кеф да зная, че на масата има нещо вкусно и полезно
21
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много умните стават за приказка , но са двулични. Мързи ги да чистят , да готвят , а се очаква деца да гледат. По-Скоро не. За една вечер да ...Но за друго риск.
20
6
 
20
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
До Българин///Има го този балкански синдром.Като правило българина изпитва страх и има комплекс за малоценност към умните и интелигентни жени.Това свое чувство на страх ,компенсира с простащина ,грубост и жалки опити за физическо доминиране,,това до някъде се определя и от домашното, и обществено възпитание, в което яктивно се включват и мас.медиите
19
4
 
17
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Може би правя изключение ,но предпочитам умните ,интелигентните ,инициативните с чувство на хумор жени.Тъй като съм срамежлив и стеснителен от детските си години, и този недостатък никога няма да преодолея ,хубаво е жената да е и откровена с мен.В личен план съпругата ми е много умна ,много,организирана /за разлика от мен/,много целенасочена ,по-добре платена от мен,всеотдайна,добра математичка .Технически директор е и ръководи 300 мъже.Даже нейните подчинени зад гърба И я наричат г-жа центурион
18
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Не мъжкият идеал, а мъжкият комплекс!
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да искам жена ми да е умна само ако чувствам, че не е с мен. Ако знам ч,е е с мен, че сме семейство, че сме заедно, за мен е по - добре тя да е изключително умна. Ако аФФторката разсъждава по този начин, мога предварително да и кажа какво е отношението към мъжа и. Аз с жена, имаща такова отношение към мен, дори няма да изляза. Само в мотелска стая изодзадзе. На мен да ми е гот, а за нея какво ми пука.
16
6
 
1
 
! Отговори
Иван преди 6 години
какво е истинска женакакво е истински мъжаз съм богат но мразя себе си
15
2
 
19
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Няма идеална жена и добре , че е така.Най досадно е приятелката ти да те гледа , като някой идол.И най красивата да е , ако няма нищо в главата , бързо ти омръзва.А и за добър секс също си трябва акъл.
14
2
 
23
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Като женен мъж те уверявам, че нямам нищо против жена ми да е по-богата от мен и по-добре заплатена.Лошото е ,че не е.
13
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости са, че мъжете не харесвали умни жени.Въпросът е, че търсим жени, които да ни гледат децата и да се грижат за семейството.А не някакви кариеристки.Ако ще и член на МЕНСА да е, като не готви, не чисти, не пере, не гледа децата, хич ми и не трябва.И жена ми е завършила езикова гимназия и университет с отличен успех, ама не гони кариера и се грижи за семейството ни.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ха хаЯвно не си срещал хора от Хасково ...
11
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва ми глухоняма жена, кяото е с маня, да изглежда добре и да тренира по 4-5 часа на ден. Аз плащам сметките и жилището, тя ме чака вкъщи. Личен живот не ѝ трябва. А на мен, като ми се приговори с някого, ще звънна на познати :)
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80те % са много надарени както мъжките така и женските. Предпочитанията им са съвместно неадекватни.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дантева , проблема ти не е в това, че си умна или успяла!Потърси го другаде!!!!
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8 АнонименПроблема на една жена не е в това, че е умна, напротив. Нито в това дали е успешна(не чрез вдигане на крака де)Няма истински мъж който да иска *** кифла за съпруга, освен тъпите мутри или подобни льохмани..Проблема и е, ако не е истинска жена.