6 причини защо изневеряваме. Говорят психолозите

Вижте резултати от научни изследвания за изневярата
31 мар 2018 23:00, Михаела Лазарова
70
6 причини защо изневеряваме. Говорят психолозите
Снимка: pixabay

Когато чуем за изневяра или преживеем такава, винаги си задаваме въпроса: Кой е виновен за случващото се?.

Какво ни кара да мамим партньорите си? Вижте гледните точки на някои психолози, както и резултати от научни изследвания за изневярата.

Липса на емоционална близост

Невъзможността да се водят открити разговори с партньора и липсата на подкрепа кара и двата пола да изневеряват.

Има стереотип, че основният мотив за един мъж е сексът. Но в книгата си "Истината за изневярата" семейният терапевт Гари Нюман пише, че 47% от неговите клиенти, които са изневерили, говорят за липсата на емоционална близост.

Положението става по-трудно, защото мъжете не обичат да показват чувствата си, а жените могат да пропуснат факта, че любимият им се нуждае от подкрепа.

Минали изневери, влияние от приятели

Ако човек е изневерявал на половинката си в предишни връзки, съществува огромна вероятност да действа по същия начин с нов партньор. Интересно е, че хората наоколо влияят върху тенденцията към изневяра.

В едно анонимно гласуване повече от 75% от мъжете, които мамят партньорките си, споделят, че приятелите им също изневеряват на любимите си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ти пък какво даваш на другата като емоция ? Остави жената на страна ... Какво получава другата от това ти да си на два пътя едновременно ?????
44
3
 
11
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Когаго някой е израснал в пуританско семейство ,когато с него родителите са се държали строго и сурово,когато е познал късно любовта ,когато не е имал голям опит с жени ,когато в службата една колежка го гледа мило и с внимание, когато вдигне очи винаги среща топлата И усмивка и греещи очи ,когато в тежки за него минути ,тя е до него и сложила ръка на рамото му говори топло и успокояващо ,когато скришом му държи ръката е тогава забравяш съпруга и семейни задължения.Е, случва се.понякога.
43
2
 
6
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Тц тц тц то и аз имам приятели със собствен бизнес , но твърде малко за този женски наплив :)):)) На сметни на твоите приятели материално осигурени приятели по колко жени им се падат :))))
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо да няма материално осигурени мъже в България? Имам познати, които имат собствен бизнес, други работят за по 4000 лв месечно.Малко ли са?
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никакво значение дали има деца или не.Женската изневерява се приема много тежко от мъжете.Аз всичко бих простил на жена си, но не и изневяра.Имаме деца, но на момента ще се разделя с нея.
40
3
 
7
 
! Отговори
Неа преди 6 години
В България има ли материално осигурени мъже , които да не са престъпници ?
39
1
 
1
 
! Отговори
Неа до 40 преди 6 години
Добре , но аз визирам и ситуации в които двойката вече има деца . Да не говорим ,че в някой случаи децата са пълнолетни .... В този случай ... ?
38
1
 
6
 
! Отговори
До Неа преди 6 години
Всичко е въз основа на гените.Мъжете не прощават изневерява, защото искат да са сигурни, че децата са техни, а не на друг мъж.Жените пък търсят материално осигурен мъж, който да осигури тях и децата им.За това за жените е по-страшна емоционалната изневяра и прощават забежките.А мъжете не прощават сексуална изневяра.
37
2
 
4
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Аз ти вярвам . Даже имам колеги над 40 ,които се задавят с девойки под 30 . Далеч съм от мисълта че мъжете ще се дърпат ако девойките си поискат .... Адски далеч съм от тази мисъл ...
36
0
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
До снайпера///А представете си , че колкото и да е невероятно ,че някой го е изживял ,някога в своята младост.Ако звучи като отлюбовен роман ,показва ,че е надхвърлил четворката си по литература от писмения изпит на матурата. Освен това любовни романи не чета.Чета основно техническа литература и математика,,изследвания за ВСВ,стойностна криминална литература, фантастика,политология
35
2
 
12
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Като знам какви колежки имам . На всички мъжете им изневеряват , те се правят че ревнуват заради къщи ,апартаменти ,коли , магазини ... Спрягат по някое друга сцена или шоу програма , за да не спира доенето . Това ли е закрепването на брака ????? Иначе те няма да спят с дояча , но за сметка на това им текат лигите по другите мъже .... Ииии брака е скрепен всичко е 6, спокойно !
34
2
 
11
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Аз съм сигурна ,че имате материална изгода да го търпите това . Не е от любов то . Забелязвам ,че мъжете са по непримири с предателството , защо ли жените са така всеопрощаващи ? Странно разминаване .
33
1
 
7
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Само 23 ми допадна като коментар . Аз имам почти 7 годишна такава връзка . Останалите коментари просто ми дават отговор на предишни проблеми с други хора . Все пак не мога да проумея с какво толкова помага че топиш чушката в чужда манджа ? На мен лично с какво ми е помогнало това ? Може би да си отговоря очите ? Защо запазвате връзката с предатели ? Имате някаква ползва ,признайте си
32
2
 
1
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
До FallschirmspringerЛичи си кой чете любовни романи
31
2
 
4
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Защото сме *** и една връзка не можем да изградим . Слагаме егото на първи план .... Като няма емоционална близост ,разделете се ... Не могааа да ги разбера такива хора ей ...
30
4
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
По някога изневярата се оказва неизбежна.Какво да правиш когато на институтска забава танцуваш с блус с колежка ,когато тя те смята за привлекателен и чаровен, когато ти шепне в ухото с нежен , гукащ глас галещи сърцето ти думи ,когато вдишваш аромата на косите и нежния и парфюм,когато гъвкавото и тяло е плътно долепено до твоето ,когато тогава си бил само 27 години,когато музиката звучи като само за вас двамата и искаш никога да не свършва ,когато в очите и светят звездите на цялата вселена
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изневярата съсипва всичко. Години градени отношения могат да се заличат за ден. Хората сме си тъпички. В днешно време стойностите хора намаляват. Оборотни парцали колкото щеш.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета женските коментари и си мисля, че съм уцелил шестица от тотото с моята жена .Не било проблем изневерявата ако мъжът не разберял-ами така вие го предавате.Толкова ли сте т..ъпи, та не може да го осъзнаете?За мъжете няма по-лошо нещо от женската изневяра.За жените е важно мъжът да е с тях, но за мъжът много по-лоша е сексуалната изневяра.Не случайно като искат да унижат някой мъж му казват"Жена ти се е...с други мъже".
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятно задълбочени и смислени коментари! Установих, че съм сънародник с проницателни и мъдри хора!Единственото, което не мога да си обясня е как така сме на последно място по всички показатели в Европа?
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И не ви е в тежест. Докато не сте имали подобна жена, като описаната в предишния коментар, няма как да оценявате работещите и мислещите жени. Които също си гледат децата същевременно и си въртят дома. Сега четете и разбирайте!!!