Как да се научите да контролирате гнева си?

Определете вашите "спусъци", които ви карат да избухвате
5
Как да се научите да контролирате гнева си?
Снимка: pixabay

Споровете, дори кавгите и караниците понякога са полезни за връзката, тъй като допринасят за изказване на иначе спотаени аргументи и проблеми. Хубаво е от време на време нещата между партньорите да повишават градуса си, но изпускането на гнева е вече крайна фаза, която вреди на връзката.

Контролирането на гнева е трудно и не всеки човек го умее. Някои хора избухват яростно, внезапно и много зловещо – толкова, че невинаги знаят какво говорят. В тези моменти рискът да нараните партньора си е огромен, още повече ако гневните изблици са ежедневие.

Как да се научите да контролирате гнева си до здравословните граници?

Поговорете за това какво знаете за гнева от детството си

Може да не си давате сметка, но формирането на характера и личността до голяма степен е кодирано в детството. Гневът, отношението към него, собственият стил на ядосване също се коренят някъде там в детството. Опитайте се да осъзнаете какво ви ядосва, какво сте изпитали за първи път, когато сте се ядосали и какво ви е ядосало.

Накарайте партньора си да говори за същите чувства. Използвайте момент, в който нещата между вас са добре и нямате поводи за ярост. Тогава ще сте най-искрени.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


5
Още по темата: гнявнервност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то отвътре ти идва да се ядосваш дори ти да не искаш
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Как да се научите да контролирате гнева си?"

Не се ядосвайте и няма да има нужда да контролирате гнева си.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз работя в кухня и когато ме е да на някого, си представям, че место е главата му и почвам да блъскам и креща, за да си излеят ядовете. После обзема едно спокойствие, че чак почвам от радост да се смея.
Иии така :)
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никак.