Как приятелите ви правят по-здрави и щастливи?

Има и научни доказателства за това. Вижте ги!
13 юни 2018 15:30, Михаела Лазарова
2
Как приятелите ви правят по-здрави и щастливи?
снимка: outnow.ch

Приятелите са жизненонеобходими същества. Не само защото са страхотни партньори в забавленията, а защото от тях зависи здравословното и психическото ни състояние.

Кои са начините, по които вашите приятели ви правят по-добри, по-щастливи, по-здрави, изобщо по-добра версия на самите вас?

Приятелите ви могат да ви вдъхновят да следвате здравословна диета

Храненето или споделянето на предпочитания към него с приятели може да повлияе сериозно онова, което ядете. Храненето е един от начините, по които развиваме социални норми на поведение. То формира личността и чертите от характера, както и предпочитанията и вкусовете.

Изследване, публикувано в Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics констатира, че храненето с приятели може да ви накара да преминете към здравословна диета, ако те самите го правят.

Чрез социалната идентичност човек се ръководи във вкусовете и предпочитанията си. Ако приятелите, с които общувате най-често и сте в най-близки отношения са преминали към диетично или здравословно хранене, вие подсъзнателно започвате да се настройвате към техния режим в стремежа да поддържате социалната си идентичност и привързаност към групата.

Приятелите ви могат да ви помогнат да сте по-добри в работата си

Приятелите не са само за забавления през уикендите или във петъчните вечери. Те са психологически стимулатори към подобряване на професионалните постижения и работните умения.

Изследователи от California State University установяват, че по-продуктивни и успешни в работата си са хората с добро приятелско обкръжение. Учените изследват още и връзката между самотата и работата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


2
Още от За да се разбираме
Какво точно искат мъжете от любовните връзки?
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Какви приятели бе!? преди 4 дни
Какви приятели бе?! Вие луди ли сте! Единствените хора на които можеш да разчиташ са семейството (а понякога и не). Няма приятели - всеки си гледа задника и гледа ако може да те прецака. Всеки, който мисли обратното позволява да го използват и манипулират. Бях в подобна ситуация и когато казах: Баста! .. и спрях да помагам за щяло и нещяло и да видите тогава как всички масово ме забравиха, че дори и спряха да ми говорят. А когато аз изпаднех в нужда всеки беше страшно зает и все нищо не знаеше.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Какви приятели, какви 5 лв? В днешно време всички са егоисти, няма да ти протегнат ръка дори и да се давиш...

Кои зодии ще преминат през любовни промени това лято?
Кои зодии ще преминат през любовни промени това лято?

Кои зодии ще преминат през любовни промени това лято?

Какво не бива да правите на празен стомах?
Какво не бива да правите на празен стомах?

Какво не бива да правите на празен стомах?