"Безобидни" фрази, които правят децата нещастни

Кои са те и как пречат да отгледате щастливи деца?
26 юли 2018 13:19, Михаела Лазарова
8
"Безобидни" фрази, които правят децата нещастни
Снимка: unsplash

"Всички проблеми идват от детството...“ Със сигурност сте чували/изричали поне веднъж тази фраза и в нея до голяма степен има истина.

Рядко възрастните се замислят, че през годините, възпитавайки децата си, могат да объркат напълно живота им, изричайки някои „безобидни“ фрази. Кои са и как пречат да отгледате щастливи деца, вижте в следващите редове.

„Ти си моето мече, хипопотамче, прасенце..."

Когато родителите отправят такива думи към децата си, в повечето случаи го правят, опитвайки се да изразят обич към тях. Но постоянният акцент върху физиологичните особености на детето прави така, че ние изкуствено създаваме "фокусна точка", от която ще му бъде трудно един ден да се откъсне.

На по-късен етап от живота си, детето може да изпитва срам от външността си, да страда от анорексия или булимия.

„Ако си двойкаджия, ще миеш тоалетни“

Казвайки на детето за ползите от образованието в тези условия, родителите един вид заменят приоритетите, така че то да не се фокусира върху собственото си развитие, върху повишаване на резултатите в учебния процес. В допълнение ще потърси всякакви начини да има добри оценки в училище, различни от вдъхновението, стимулирането на интереси, таланти.

На по-късен етап, такива деца нямат визия за живота си, не постигат успехи, нямат изградена увереност в себе си и това, което могат да развият.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз най обичах навремето като за нещо много се ентусиазирам и ми стане на сърце да ми кажат "Ще ти мине!" .
6
4
 
0
 
! Отговори
не ме интересува преди 5 години
Сине мой това е най важната визия за децата че не са сираци а синове или дъщери на Всевишния Божият Син изобразен в нас това е визия не лъжите Бог иска да изобрази Себе Си в нас Божият Син не нашите или нечии ,,визии,, лъжи истината идва от Бог в Словото Божият Син възцарен в нас Исус Христос Името Му е Божието Слово Бог вижда и иска да види Божият Син в нас не нашата плът Божии синове и дъщери на Всемогъщият Бог в това се състои любовта на Бог Отец да ни нарече Божии деца а не от баща дявол
5
0
 
4
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Що за глупост прочетох току що?
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилната реплика е:Ако не учиш, мойтоомче, цел живот че е беш хипопотами!
3
6
 
7
 
! Отговори
деди преди 5 години
Това за хипопотама и прасето добре, ама за второто не съм съгласен. Не е задължително тоалетни, може да копае и канавки, боклукчия и пр. Когато бях ученик най-големите фърфели бяха трима двойкаджии - един заради ръст и сила, друг футболистче, мазно, трети - сваляч, много отворен, дрънкаше и на китара. Резултат- след 20г. един се пропи и си замина без време, другия е оператор на кирка в пътното, последният направи кариера като пазач. А зубрачите станаха банкери, чиновници, адвокати, инженери.
2
2
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Анонимен Сега, както си депресиран, да не започнеш да изтъкваш на детето си ползите от образованието???
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази статия ми докара депресия... особено първата "фраза".