Преминаване към лятното часово време без стрес

Осигурете си не по-малко от 8 часа сън
26 мар 2020 22:37, Михаела Лазарова
12
Преминаване към лятното часово време без стрес
Снимка: Istock

Въпреки лятното часово време да е предпочитано от повечето хора, преминаването към него може да предизвика някои неразположения. Мисълта, че спим с един час по-малко, ни кара да се усещаме по-изморени, отколкото всъщност сме. Всичко започва с нашата психологическа нагласа, която се отразява на здравословното ни състояние. Чувстваме се мудни, апатични на моменти, раздразнителни...

За щастие, има някои лесни здравословни стъпки, които да ни помогнат да не усетим толкова рязко тази промяна. Вижте кои.

Бъдете активни, спортувайте след работа или през деня, без значение дали в спортната зала или у дома.

Заобиколете се с по-ярки цветове, които повишават енергийните нива и настроението. Вижте няколко предложения тук.

Обърнете внимание на начина си на хранене. За да посрещнете пролетта е важно да намалите до минимум консумацията на преработени храни, тестени изделия, захар, сладкиши. Тялото ви има нужда от здравословни протеини, свежи плодове и зеленчуци, ядки (без сол и овкусители), за да бъде енергично.

Любувайте се на изгревите и залезите. Преливащите се цветове в тях ще ви заредят с много положително настроение и приятно усещане, с което да започнете или завършите деня си.

Започнете ново занимание. Това може да е домашна гимнастика за тези от вас, които не я практикуват, онлайн курс, да преоткриете книгите, да се научите да готвите и т.н.

Заобиколете се с аромати, които подобряват настроението и нагласата ни. Повече за тях вижте тук.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
65
 
! Отговори
байван преди 4 години
С нетърпение чакам лятното чясово време,когато ще се радхождам вечер по светло и ще се радвам на децата ,които си играят вечер по светло,ще мога да си свърша доста работа вечер по светло,а когато съм на море ще седя до късно на плажа.Изобщо не ми е нужно да ми е светло в 4 часа сутринта.
8
0
 
65
 
! Отговори
байван преди 4 години
До Анонименкато е светло вечер по до късно човек може да си свърши повече работа на вън, не мислиш ли ?
7
69
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лятното време докарва само недоспиване и стрес, нужно е само на гъзетата да се фръцкат до късно. Ако живееш сред природата, ритъмът ти е според изгрева и залеза, не те интересува колко е часа.
6
70
 
8
 
! Отговори
Ей преди 4 години
Няма ли да се спрете бе, от " елитите", спрете с тая смяна на времето, спрете да се гаврите с хората, към които вие не се числите. Спрете да си играете зловещите игри, спрете с тоя натиск, омръзнахте на всички, вие, оядените елити с извратените си управленски вредни , лицемерни укази и заповеди. Не желаем смяна на нормалното часово време. Не желаем. Ние нормалните хора - не желаем това.
5
70
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАЛИ ОТ 2020 НЯМАШЕ ДА СМЕНЯМЕ ВРЕМЕТО!!!!НЕ ИСКАМЕ СМЯНАТА!!!
4
16
 
66
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
На фона на тази безработица, изолация, безпаричие, карантина, затворени граници, КПП-та между градовете стресът от смяната на часовете ще е най-малкият ни проблем. От такива неща се стресират само кифли и ***, които няма с какво друго да си запълнят безсмисления живот.
3
70
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, нали щяха да го премахват това лятно време. Малко не е останалия стрес.
2
0
 
12
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Адекватно беше да се спомене, че смяната на часовника предстои идната неделя.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
без стрес и без секс