6 причини връзката се разпада още в самото начало

Вие сте твърде емоционални и се цупите за най-малкото
20 юни 2020 17:26, Михаела Лазарова
22
6 причини връзката се разпада още в самото начало
Снимка: Istock

Интересен партньор, вълнуваща комуникация, начало на нова връзка, но изведнъж всичко приключва. Тогава е съвсем нормално да си зададете въпроса какво се обърка и защо връзката ви се разпадна още в самото начало. Има няколко възможни причини, вижте кои са.

Критикувате или се опитвате да контролирате

Никой не би искал да бъде контролиран. Като цяло негативността и критиката в началото на една връзка, определено отблъсква. Хората търсят позитивност, комплименти, подкрепа.

Липса на емпатия

Представете си, че в една връзка вие сте отдадени на партньора си. Подкрепяте го в трудните му моменти, приготвяте му малки и приятни изненади, но вие не получавате обратна връзка или тя е оскъдна. Липсата на грижа и съпричастност може да бъде причина връзката да се разпадне още в самото начало.

Липса на увереност

Според западно проучване, хората, които не са уверени в себе си, често се отличават с тревожност и ниска емоционална стабилност. Това само по себе си им вреди на представянето пред партньора им, и създава редица пречки във взаимоотношенията. Когато ни липсва самочувствие и не се чувстваме достатъчно привлекателни, стойностни като личност, половинката ни го забелязва. Също ставаме по-ревниви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: любовна връзкаинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имахме съученичка песимист. Когато и да я поканят някъде, все ще развали настроението на останалите. Някой посреща рожден ден, тя ще измърмори колко нелепо, просташко или не-знам-какво било нещо в празника- музиката,шегите на останалите от компанията, сервираните почерпки и т.н.Поканят я на разходка други момичета, тя мърмори неодобрително по адрес на момчетата, с които се спират да приказват и така извърта нещата, че да излезе, че само пр.ос.таци и неинтересни младежи проявяват интерес към тях
11
1
 
0
 
! Отговори
мм преди 3 години
Колегите му ви се надсмиват, защото сте една от многото и най-неподходящата. А той ви предава, за да подчертае, че няма такова нещо, той е невинен и всичко е в глупавата ви глава. След което ви гледа влюбено, наслаждава се на факта, че е толкова поразителен.
10
2
 
5
 
! Отговори
Жените са преди 3 години
Основния проблем !
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Липса на емпатия - такъв човек е психопат. Не си губи времето с него.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Липса на увереност - и това е черта на някои тийнейджъри. Не го ли преодолеедокъм 18-20 г., цял живот ще е неудачник, включително и в интимните отношения.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Критикува или контролира - това е наблюдавал(а) в семейството си, докато расте и се формира като личност. Копира поведението на родителите си.Някои успяват да коригират тази черта в поведението си, след като си направят извода, че това пречи на взаимоотношенията им със съученици, състуденти, колеги, случайни познати. Но други си остават такива пожизнено и трябва или доброволно да приемеш такова гадже или брачна половинка, или ще се разделите. По-добре се разделете навреме.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много емоционален/емоционална - това е особеност на психиката. Ако не ти пречи това, че човекът до теб е прекалено емоционален, връзката ще я бъде. Но ако те дразни, по-добре се разделете за да не си пилите нервите един на друг.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Песимист, който вечно изтъква своя песимизъм, без да го е грижа, че околните не мислят като него и че им ходи по нервите и помрачава дори най-веселата компания - бягай далеч от такова същество. И то е вид егоцентрик - мазохист, на когото не му дреме, че измъчва хората около него и не ги оставя да изживеят дори най-дребните човешки радости.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незрялото хлапе е все още твърде егоцентрично, не е свикнало да се държи по друг начин освен като детето на мама. С времето това се лекува, ако човекът е нормален. Ако продължава да бъде егоцентрик тежка категория дори и към 25-30 г. - бегай, спасявай се! Такъв (такава) не ти трябва! Не си почерняй живота.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъжа няма шкафче с евраци!
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Женската е нетърпима...