5 етапа на всяка връзка

Фазата на стабилността - шанс за дълготрайна връзка
10 окт 2020 23:00, Михаела Лазарова
22
5 етапа на всяка връзка
Снимка: Istock

Любовта има своите фази. Тя преминава през бурни моменти, през осъзнаване и отлагане на дълбоки чувства, които остават във времето. Връзките също преминават през своите стадии. Всеки етап от връзката има своите характерни белези и подсказва за развитието на отношенията.

Изследванията показват, че мозъкът на влюбените двойки се променя по много характерен начин с течение на времето от момента на влюбването, преминавайки през 5 общовалидни етапа в развитието на връзката.

Първи етап – увлечение

Това е най-приятната и главозамайваща част от влюбването. В тази фаза партньорите са погълнати един от друг. Не могат да се разделят дори за минута. Чувстват се прекрасно, когато са заедно. Не можете да заспите. Не можете да се концентрирате. Мислите постоянно за другия човек. Фокусирани сте единствено в мисълта, че ще го видите.

Втори етап – комфорт

Тази фаза настъпва, когато тялото ви се успокои малко от бушуващите хормони в началото. Според изследванията в този етап се освобождават неврохимикали, които ускоряват сърдечния ритъм и стимулират зоните на удоволствие в мозъка.

В този период двойките изпитват чувство на щастливо безпокойство. Намирането на начин да спите добре все още е затруднено, защото вълнението не е утихнало. Така наречената фаза на медения месец в началото може и да е приключила, но емоциите и вълненията ви в този период далеч не са стихнали.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


22
Още от Ако щете - вярвайте
Какво ще ни донесе ретроградният Меркурий в знака на Скорпион
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оф, успах се и коментарите ги няма....
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз съм на етап 10 не връщам нищо.ЕББА всичко що има дупка(женско)
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мише,
Много добре си спя, даже и когато съм във фазата на увлечението по нова любов.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
....а...то аз попаднах на една суха...та суха....още в първия етап....ама то май за мен е било така.... Хахахаха.....та .....етапите за всеки са различни.....май....