Финансови проблеми, повод за конфликт във връзката

Кредитите под всякаква форма могат да бъдат повод за конфликт
19 окт 2021 23:09, Михаела Лазарова
18
Финансови проблеми, повод за конфликт във връзката
Снимка: Istock

Любовта между двама души никога не е безпроблемна. Има различни кризисни ситуации, които двамата успяват да преодолеят или пък се стига до раздяла/развод. Темата за парите е сред водещите. Защо?

Навици по отношение на това кой как харчи

Един от най-често срещаните проблеми, които двойките имат по отношение на парите, е относно навиците на харчене на партньора. Независимо от това дали сте в брак или ресурсите ви са обединени, това как половинката ни харчи или пък ние, винаги създава напрежение. Ако например единият от двамата обича да си угажда, не се отнася сериозно към финансите, то това предизвиква напрежение, че ако се съберете в едно домакинство, несериозността ще продължи.

Несъответствието на доходите

Освен ако и двамата сте на еднакви йерархични позиции или имате бизнеси, които се развиват еднакво добре, разликата в доходите е неизбежна. Когато тя е малка, може да не бъде „забелязана“, но значителната разлика в месечните възнаграждения е много вероятно да внесе стрес в отношенията.

Нивото на стрес зависи и от това как се оформя бюджетът, дали единият партньор не харчи заплата само за себе си, изисквайки да има достъп и до финансите на другия. Възможно е единият да не търси по-добри възможности за себе си, защото му е удобно партньорът му да получава повече пари и да знае, че може да разчита на него.

Каквато и да е ситуацията, несъответствието в доходите поражда проблеми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В нашето семейство и двамата работим, имаме сходно отношение към парите и нещата се получават. Разковничето е именно в еднаквото възпитание към парите, иначе проблемите ще започнат веднага. Отношението към парите се възпитава в ранна детска възраст, не е ли направено човек никога няма да има и вечно ще има финансови терзания. А тия пичове дето имат съпругата си зачистачка..... горките им женици, съжалявам ги искренно, цял живот прислуга., но въпрос на гледна точка.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
SS изглежда стабилен пич, не знам защо по-долу го ругае някакъв, който даже не може да пише без да допусне поне 5 правописни грешки в едно изречение.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ще се жените подписвате едно договорче, че да не останете без бащиния си апартамент. Добре е обща сметка в която да внасяте по равно за общи разходи, заеми , почивка , за децата и.
11
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 1 месец
До 11 Та какъв съм ?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Злиии зли и материални стянаха хоратаа еееее
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато единият е свикнал да си угажда или да му угажда маминка, а другият е възпитан така, че да живее пестеливо и всеки месец да отделя сума, която да внася на влог в банката - това е двойка, която трудно ще оцелее.
8
2
 
5
 
! Отговори
Решение на паричните преди 1 месец
проблеми мнозина търсят и чрез любовните си връзки, това се отнася не само за жените. Огледайте се и преценете колко са наивните женички, изоставени от бившите си гаджета веднага след като са им станали поръчители за заем или след като са изтеглили заем по настояване на любовника си, за да му дадат парите уж за да започне бизнес или уж да подготви жилище за бъдещия им семеен живот. Вижте колко са мъжете, които постоянно искат пари от приятелките си за това и онова.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много хора осмислят брака като средство за решаване на финансовите им проблеми. Ако обаче нещата не се развият според очакванията им, тогава започват семейните конфликти.
6
1
 
2
 
! Отговори
До хаха..продължение преди 1 месец
Ако пък иска да продължи да работи, нека си спестява парите, издръжката на домакинството и занапред ще е грижа на него и на свекървата. Младата снаха предпочела втория вариант и това продължи чак до края на живота им, и двамата починаха през 90-те години на 20-и век. След като свекървата почина десетина години по-рано, мъжът продължи сам да издържа домакинството, детето им се беше вече оженило и отделило. Днес звучи невероятно, но явно е било вид преход от патриархалността към съвремието.
5
1
 
2
 
! Отговори
До Хахахахахахахаха преди 1 месец
Може да не ти се вярва, но аз познавах такова семейство. Отстрани бяха както всички останали, но само най-най-близките им роднини знаеха, че когато са се оженили, мъжът казал на младата си булка, че в неговия дом той и майка му имат "обща каса", слагат в едно чекмедже парите от нейната пенсия и неговата заплата, а после всеки един от тях двамата си взима оттам, когато му потрябват. Казал й още, че тя - младата булка, ако иска може да напусне работа и да си остане домакиня, /ще продължа/
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Финансовите проблеми винаги са повод за конфликт и то не само при любовните и семейните двойки.
3
2
 
8
 
! Отговори
Xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa преди 1 месец
Парите на жената са си парите на жената, а парите на мъжа са "семеен бюджет". Ако не го разбирате това, по-добре изобщо не се женете :)
2
5
 
5
 
! Отговори
ф преди 1 месец
До SSЖена ти имала късмет. Аз къде да го търся?
1
8
 
12
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Парите в къщи нося аз. Жена ми не работи.Тя се занимава с домакинска работа.В началото на брака имахме леки финансови затруднения.После не ! Аз съм косервативен. Смятам ,че един мъж трябва да може да издържа семейството си.