Далай Лама разкрива 10 навика, които ни правят нещастни

Съсредоточете се върху това да правите това, което харесвате
17
Далай Лама разкрива 10 навика, които ни правят нещастни
Снимка: Istock

Ако напоследък се чувствате уморени, негативно настроени, то може би трябва да се замислите защо е така. Понякога причината се крие в лошите навици, които поддържаме, тъй като те се захранват от нашата положителна енергия и по този начин я изчерпват. Далай Лама отбелязва 10 лоши навика, които крадат от нашата енергия Вижте кои са.

1. Спазвайте обещанията си

Един лош навик, който черпи от нашата положителна енергия е това да обещаваме, но да не изпълняваме. Затова, не давайте обещания, които не можете да изпълните. Така, опитвайки се да бъдете мили към други, ще навредите на доброто си име и репутация. Обещаете ли нещо, просто го спазвайте!

2. Стойте далеч от токсични хора

Може би не са малко случаите, в които сме имали желание да помогнем на хората, а в замяна получаваме само оплаквания и негативна енергия от другите. Обградете се с положителни хора и избягвайте токсичните.

3. Плащайте сметките си навреме

„Не оставайте длъжни на никого с нищо“ трябва да бъде вашето житейско мото. Винаги връщайте дълговете си навреме. Отнасяйте се с другите така, както бихте искали да се отнасят с вас.

4. Научете се да прощавате

Още един вреден навик, от който нямаме нужда. Изберем ли да живеем задържайки в душата си гняв към някого, то ние избираме страданието. Вместо да се тровите с омраза, изберете да простите и да продължите напред, дори и човекът да не заслужава вашата прошка. Направете го, за да си осигурите спокойствие. Така ще почувствате как от гърдите ви пада тежест.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Agent преди 1 месец
Да избягваме токсичните хора пък да прощаваме.По скоро добавям изморителите и ненормалниците да им се даде тотален игнор.Иначе спасение няма.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брато ти виждал ли си Далай Лама?? Не майна, само куче съм виждал да лай..
12
3
 
11
 
! Отговори
Juls преди 1 месец
Това което живо ме интересува, ваксиниран ли е Далай Лама и имали валиден зелен сертификат, също ако да, смята ли да си направи бустерна доза или вече си е направил. И последен въпрос нос ли маска наобществени места и дезинфекцира ли си редовно ръцете
11
0
 
4
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 месец
Брр, то това е най-трудното- да намериш в себе си моралната сила да простиш на човек, който ти е причинил големи страдания. Защото в неговите вени пак тече кръв като твоята. В една от любимите ми части на "Убийствен пъзел" е разгледано точно това- убиват детето на главния герой и той трябва да мине серия от изпитания, включително да изгори играчките на сина си, за да спаси хората, които са виновни за смъртта му. Само прошката може да те издигне!
10
4
 
11
 
! Отговори
Брр преди 1 месец
Ако ти простиш на някой, който е направил твърде голямо престъпление - как той ще разбере, че това е лошо и не бива да го прави повече? Ако прощаваме на престъпниците - защо да има непрестъпници, те по- гл.уппави ли са???
9
0
 
12
 
! Отговори
Ц преди 1 месец
Ако не се срещаш с неприятни хора и не израстваш от взаимодейтвието си с тях - как изобщо ще се развиваш??? Много лесно не е на хубаво.:) Тоест - уроците се учат от трудното.
8
0
 
2
 
! Отговори
И още 10 преди 1 месец
Свързани с неправилно търкуване на Кама-сутра и Дхарма-правачана-сутра.
7
1
 
6
 
! Отговори
Оджата от рибново преди 1 месец
Ким сян лалай - балалай? Ислям, шериат, подчиняване, няма рай за неверници!
6
1
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Koй тоз Лалай Дама :)))
5
1
 
11
 
! Отговори
Талибан Ер-джолан преди 1 месец
Далай - Далай, колко да лай ?! Нищо ново под слънцето! То и аз лая, ама стадото зе да вий от глад.!.
4
0
 
4
 
! Отговори
Друг преди 1 месец
Да оставим живота да тече и да се разбива в скалите като лодка в морето. Знаем че всички лодки се разбиват, тогава защо създавате още жертви на този зловещ експеримент. Всичко което правим са роботизирани действия. Ние не управляваме лодката, това е филм който се прожектира пред очите ни и докато се съгласяваме и одобряваме ни се струва че имаме контрол, но ние сме изградени от клетки, контролирани от заучени действия и рефлекси и всичко е предопределено от процеси на взаимодействие между тях.
3
4
 
3
 
! Отговори
Оптимист преди 1 месец
Далай Лама - суперстар! Само дето китайците вече правят магистрали и скоростни влакове до Тибет. Скоро Ламата ще е екзотична подробност от една от многото китайски провинции, които процъфтяват.
2
0
 
4
 
! Отговори
браво преди 1 месец
на 50 г. и аз ще разкрия щастливите неща
1
1
 
3
 
! Отговори
Шуй фън преди 1 месец
А Фън Шуй какво казва по въпроса?Някое откритие?