Кои са най-честите грешки, когато искаме повишение

Казвате, че работите извън работното време
18
Кои са най-честите грешки, когато искаме повишение
Снимка: Istock

Всеки иска увеличение на заплатата и със сигурност всеки смята, че го заслужава. Но дали шефът ви е на същото мнение? Когато искате повишение или увеличение на заплатата, трябва да сте добре аргументирани. Ако допуснете някои често срещани грешки, вероятността да не получите това, което искате е голяма.

За да поискате повишение или увеличение на заплатата, опитайте се да сте възможно най-обективни и убедителни без да правите следните грешки.

Повдигате темата в неподходящ момент

Подходящият момент за такава чувствителна тема е от решаващо значение за успеха ви. Когато става въпрос за пари, точният момент е много важен. Преди да поискате увеличение се уверете, че компанията ви не изпитва затруднения. Ако върви процес на съкращения, например, надали ще получите повишение. Запознайте се и с политиката на фирмата за възнаграждение на постиженията. Разберете дали се вписвате в тях преди да поискате повече пари.

Искате повишение без да представите причини защо го заслужавате

Ако просто отидете при шефа си и му кажете, че заслужавате повишение, защото работите много, той може да ви отвърне, че не е сигурен в заслугите ви. Всеки човек е убеден, че заслужава повече и че работи много, но шефът му може да няма такива наблюдения. Когато искате повишение изложете аргументи за целта. Представете данни от свършената работа, докажете нагледно успехите си с фактически резултат.

Давате лични причини като аргумент

Ако мислите, че ще разчувствате ръководството, като поискате повишение, за да успявате да си плащате наема и сметките, грешите. Много хора са в подобно положение и това не би трогнало никого, що се отнася до заплащане. Уменията и постиженията са основата, върху която да стъпите в такива моменти.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Ако си стигнал да просиш на раб. си място, то със сигурност не си на адекватно такова...
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АбеСамо директори мениджъри и началници вождове много индианци . Цък.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има хора които по добре да им плащат за да ме правят нищо. По добре мързелив гении отколкото работлив креативен кртен.
11
1
 
9
 
! Отговори
До Хмм преди 1 година
Няма успяла жена, която да е стояла на колене. А в България изобщо пък и няма успели жени, въпреки че правят дуду
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен почват да ми повишават заплатата и длъжността когато тръгвам да напускам . Или след като напусна и почна друга работа.
9
0
 
10
 
! Отговори
АНонимен преди 1 година
Отивате при шефа, казвате му че имате по-добра оферта и дали може да я надскочи и готово. На тоя глад за кадри в държавата, работа има толкова много, че е срамно да няма конкуренция за заплати. И все по-зле ще става, защото освен че новите поколения са по-малко като брой, ами и са стават все по-големи неграмотници.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Част от заплатата ви се изплаща на мързеливите колеги, които се скатават и чакат на вас да свършите работа.Аз лично не съм говорил никога да ми повишават заплатата - просто ми казват, че я повишават.
7
8
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Защо все си мислите, че жените само с услуги за възрастни получават повишение? Има толкова кадърни жени, че срещу тях да тичате, не може да ги стигнете. Относно повишението, тук наистина ако работите истински и ако сте готови понякога да преглътнете невероятното си его преспокойно може да си искате увеличение директно в очите. Ама повечето мълчат пред началниците и после са големи мъже пред ракията. Опитайте обратния подход и може би ще станат нещата.
6
0
 
14
 
! Отговори
Sante_dog преди 1 година
Казах на шефа, че ако не ми вдигне заплатата ще напусна. След кратък разговор и двамата решихме да направим компромис - аз няма да напускам, а той няма да ми вдига заплатата...
5
1
 
9
 
! Отговори
мхм преди 1 година
То няма кой да работи,почти всяка фирма има дефицит на кадри .Напишете една статия за работодателите,как да си задържат персонала,ние знаем как да получим повишение, като си пуснеш молбата за напускане и става.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нормалните страни в договора си пише с колко процента ще ти се вдига заплатата всяка година. При нас хора с 20 - 30 години стаж в дадена сфера, вземат по-малко от новоназначеният, което не е нормално, а за частния бизнес е ясно, роднините са добре, а тези дето вършат работа зле.
3
0
 
20
 
! Отговори
Тр преди 1 година
Глупости, ако си читав работник отиваш и казваш, че с тази заплата не можеш да си позволиш да ходиш на работа, или ще ти я вдигнат, или е време да си смениш работата, скоро увлечение няма да имаш. И без мрънкане, право и директно..
2
8
 
8
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Дигнете краката на бюроту на шефа и гатово бря ! Преди тва му направете едно дудуче !
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не поемат добре шефския ръбест 6axyp. Това също е честа грешка.