Кои са митовете, които вредят на дългите връзки?

Мит №4: Ако просто работите упорито и се стараете, нещата ще се оправят
13 авг 2022 23:00, Михаела Лазарова
12
Кои са митовете, които вредят на дългите връзки?
Снимка: Istock

Дългите връзки и браковете са изпълнени с вълнения и чувства, с преживявания и трудности, с щастливи моменти, върхове и спадове. Всяка двойка има своите уникални отношения, които развива по свой собствен начин. Ето защо вярата в митове и съобразяването със стереотипи е най-погрешното нещо, което можете да направите.

Има някои митове, които сериозно могат да навредят на дългата ви връзка или на брака ви. Избягвайте да се ръководите от тях, ако искате да сте истински щастливи.

Кои са митовете, които вредят на дългите връзки?

Мит №1: След като се ожените или заживеете заедно, връзката ви магически ще се промени

Тези глупави очаквания за брака и връзките могат да оставят погрешни впечатления за това какво да очаквате. Истината е, че ако се ожените за някого, когото познавате добре преди брака, нещата няма да се променят особено в по-добра или по-лоша посока. Всичко зависи от това как вие самите се отнасяте към връзката и отношенията си.

Мит №2: Ако имате добра и здрава връзка, няма да се карате

Това е една от най-големите заблуди за дългите връзки и брака, които могат да насадят погрешни очаквания. А те са много коварни, защото ви вкарват в коловоз на заблуди и погрешни представи, далечни от реалността. Реалистичните очаквания са едно от най-важните неща във всяка връзка. И това, че ще се появяват конфликти и неразбирателства съвсем не означава, че сте в грешната връзка, че отношенията ви са пред разпад или че не си пасвате. Дори най-щастливите и хармонични двойки се карат.

Мит №3: Щастливите връзки са лесни

Лесни връзки няма. Колкото по-бързо го осъзнаете, толкова по-лесно ще ви е да се справяте с предизвикателствата в отношенията, които неминуемо ще се появят. В щастливите връзки, които са белязани от любов и хармония, също се появяват проблеми, конфликти, спорове. Важно е да имате реалистични очаквания, за да се предпазите от разочарования, които могат да ви тласнат към погрешно тълкуване на ситуацията.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен7 А ако не бяха богати вероятно нямаше да се разведат. Щяха да търпят някак си непоносимата ситуация, но щяха да са заедно. И това е много по-лош вариант и за тях и за децата им. По-добре всеки по пътя си, културно, разумно и цивилизовано. Няма по-ужасно от едно нежелано съжителство, пълно със скандали, само защото така се налага.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покрай мен има поне 20 случая, все семейства с много добри доходи, или фрашкани с кеш - би трябвало да са щастливи, нищо да не им липсва и всичко да им е мед и масло. Да, ама не - въпреки многото пари до един се разведоха...
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 не е мит. Здравите връзки са налице, когато не изискват влагане на големи усилия, за да се поддържат. Изобщо по въпроса за дългите връзки думата следва да имат тези, които имат такива връзки. Те знаят какво и как.
3
2
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
ОБИЧАЙТЕ се УВАЖАВАЙТЕ се ПОДКРЕПЯЙТЕ се
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че дълга връзка можела да просъществува ако няма кеш. Без кеш любовта излиза през кумина, са казАли старите хора. Другото е ала-бала.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли я връзката, нищо не може да и навреди. Като я няма, хиляда причини може да се изредят.