Фалшива тревога за смърт на Чарли Шийн

Спамъри използват лъжата, за да примамват потребители
11 мар 2011 19:40,
26
Фалшива тревога за смърт на Чарли Шийн
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Социалните мрежи Facebook и Twitter бяха залeти от редица съобщения за кончината на един от най-обичаните телевизионни актьори. „Новината”, че Чарли Шийн е намерен мъртъв в дома си, се разпространи изключително бързо.

В крайна сметка обаче всеки, който се подлъже да потърси подробности, е препращан към редица други сайтове. И ако има търпението и наивността да стигне до края, се оказва с поредица от вируси в компютъра си.

Още по темата
Спамърите не са избрали момента за атака случайно. В момента името Чарли Шийн е магнит за обществено внимание, предвид всички драми около актьора, завършили с уволнението му от „Двама мъже и половина”.

Спекулациите за злоупотреби с алкохол и наркотици и тежко психическо разстройство пък правят опасно голяма вероятността да повярваме, че Шийн наистина е застигнат от преждевременна смърт, коментират от mashable.com. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Чарли ШийнFacebook Twitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До колкото аз знам от моите приятели във Фейсбук , това е вирус и не бива да се клика на "новината" за смъртта на Чарли Шийн.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво сте се заяли дали да се слагат некролози или не.Всеки сам си преценя за близките си.Те клюкарите не обсъждат само починалите,ами повече живите или 22 си мислиш че сега не те обсъждат или гаврят както си се изразил.Абе вие сте големи наивници ако си мислите ,че сега не ви одумват или не ви гледат сеира.Седнали сте да решавате кой как и защо да изразява мъката си.Направете си завещание и пишете без некролози,да не ме обсъждат хората,вие заради хората и тяхното мнение ли живеете ?
23
2
 
0
 
! Отговори
14 преди 13 години
@18 - Хехе, какво друго може да измисли един асоциален девствен пубер ?Та, поне прилагайте правилата за всички, недоносчета от днесЪ.Абе какво да ви говоря, турска медия сте, *** в ***.
22
1
 
22
 
! Отговори
до 21 преди 13 години
И аз мисля така.Не искам да се гаврят с мен....Дори да не ме лепят по дърветата...да ми сложат цвете на гроба....
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз съм против некролозите! Нима ако целия квартал гледа по дървета, стени и врати, че някой е починал всички ще бъдат съпричастни към семейството и ще им подпомогнат да превъзмогнат скръбта си? Когато някой умре всички съседи започват да одумват, когато се залепи на вратата на входа на блока. Некролог се слага най-много на външната врата на къщата или на апартамента, ако уважаваме покойния! Аз не искам когато умра всички да одумват как и защо съм умрял, с достойнство да ме запомнят,не за сеир
20
11
 
4
 
! Отговори
писна ми преди 13 години
Голям прас умрял или не умрял... в България хората едвам връзват двата края, а нас ни интересува какво му има на тоя милионер.... да му имам проблемите...
19
13
 
4
 
! Отговори
От 16 преди 13 години
А къде според теб трябва?Или ти определяш местата,повечето некролози са около гробищата или до дома на човека.А защо милслиш,че за хората направили цветни некролози скръбта не значи нищо,ти ги познаваш или знаеш нещо за живота им.Некролозите се правят за да споменеш починалия човек и като го видиш усмихнат на дадена снимка когато е бил щастлив ,за тези които са го познавали да си спомнят с добро за него ,и за тези които не са, да кажат -Лека му пръст или Бог да го прости.
18
1
 
18
 
! Отговори
до 16 преди 13 години
...закачи си некролог , но не прави от него карикатура и го сложи където трябва...
17
13
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
Онанирам сега - вслушах се в съвета ти. Онанирам на снимката на ***. Всеки момент ще облея образа й на снимаката с бяло уважение.
16
16
 
1
 
! Отговори
до 6-8-ия ден преди 13 години
Какъв ти е проблема с некролозите на хората.Като не искаш не гледай по дърветата или който умрял умрял,ти нали си жив и не искаш да гледаш за смърт на чужди на теб хора и да не ти загрозават гледката.А който е загубил много мил човек и не дай-си боже този някой да е млад ,той си знае дали няма да иска да закачи некролог .Но българи нека да помогнем на милия човек да не се депресира,те вашите близки са заровени,зачеркнати ,хайде да пощадим такива "мили и съпричастни"хора като господина.
15
1
 
5
 
! Отговори
бръмбЪЪЪр преди 13 години
най-важната новина за БГ браво на днес.бг пак избиха рибара с новини важни за българския народ :( жалко
14
2
 
0
 
! Отговори
14 преди 13 години
Бих ти "затворил устата" с един коментар, но редакторите пак ще приемат моя пост за обида.Отивай да онанираш.
13
14
 
6
 
! Отговори
Саво преди 13 години
Чичо ЧАРЛИ не може да умре ! Той е Н1 !!!
12
9
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 13 години
Това "***" не е обида за теб. То ти е призвание.Ъндърстейнд ми?
11
0
 
22
 
! Отговори
до 6 - 8-ия ден преди 13 години
Подкрепям !Пример:Некролог с много рози от всякакви цветове и снимка, някъде между веселите цветове четем:Много ни боли ! Никога няма да те забравим !До този некролог подобен, пищно украсен с цветя, на човек, починал на 80 , а снимката от времето, когато е бил най-много на 50, дори не можеш да го познаеш ...Мои гости преди години ме питаха Това снимки на издирвани престъпници ли са ?Бяха шокирани от броя на издирваните...Да бъдем скромни в скръбта си и да уважаваме починалите, както и местата, където живеем ний и децата ни...
10
4
 
0
 
! Отговори
14 преди 13 години
Днес-чета, значи този може да ме нарича ***, а моите "обиди" се редактират, хм ?
9
5
 
1
 
! Отговори
14 до 3 преди 13 години
Заченах те, но това по-скоро се бори към негативите..Много поздрави да и пратиш.
8
7
 
12
 
! Отговори
e преди 13 години
Новините за Чарли са като за Бойко- просто са задължителни всеки ден.
7
1
 
8
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Чарли е пич! Ако имаше повече като него света щеше да е по готин, не е ревнив-беше си харесал порно актриса за жена (ако е вярно де), иска и една миска.....какво му трябва повече на човек?!?!
6
4
 
55
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Искам да се възползвам от тази статия за да призова всички българи :Моля, нека да почистим страната от разлепените повсеместно некролози !Не че не уважаваме покойниците си, но не е редно да закачаме некролози по дърветата и там да стоят до следващия некролог !Нито е нормално, нито е цивилизовано, нито нещо помага в този случай - достатъчно е да има пред дома, където е живял вече починалия !Това не е панаир и некролозите заприличаха на картички - от цветни по-цветни, сякаш ни известяват радостна вест цветя и картинки като на цветница !Дори не е уважително към покойниците.С нашия балкански манталитет превърнахме скръбта в нищо незначещ оцветен лист, забоден до друг такъв по дърветата така е в цялата страна!Да спрем с тази ненормална практика !Не това показва нашата скръб !Да го направим и от уважение и към покойниците, и към живите !