Мисиите до Марс са пилеене на пари, твърди Баумгартнер

Трябва да научим повече за Земята, смята екстремният парашутист
27 окт 2012 13:11,
115
Мисиите до Марс са пилеене на пари, твърди Баумгартнер
Снимка: Reuters

Мисиите до Марс са пилеене на пари, смята  австрийския пилот и парашутист Феликс Баумгартнер, който по-рано този месец написа историята, като скочи от стратосферата, преодолявайки звуковата бариера и счупи три световни рекорда, пише в. "Дейли телеграф".

За мнозина това изказване е изненадващо, защото предвид това как спечели славата си, Баумгартнер беше смятан досега за привърженик на мисиите за изследване на Космоса, посочва изданието.

Но в интервю за "Дейли телеграф " Баумгартнер призовава американското правителство да пренасочи парите, които харчи за изследване на Марс, към екологични проекти на Земята.

"Много хора говорят за пилотирана мисия и кацане на Марс. Те казват, че е много важно човек да стъпи там, защото така хората ще научат повече за нашата собствена планета, за нашата Земя. Това за мен няма смисъл, защото ние вече знаем доста много за Земята и въпреки това продължаваме да застрашаваме по много лош начин нашата планета, която е много крехка", казва Баумгартнер.

Още по темата
 "Мисля, че по-скоро трябва да похарчим всички пари, предназначени сега за Марс, за да научим повече за Земята. Мисля, че ние не можем да пратим хора на Марс, защото е прекалено далече. Малкото знания, които получаваме за Марс, нямат смисъл, според мен", допълва парашутистът.

По-рано тази година НАСА изпрати на Червената планета лабораторията Кюриозити, която ще изследва Марс за 10 години за цената от 2,5 милиарда долара.

"Това са пари на данъкоплатците", казва 43-годишният Баумгартнер. "Хората ще трябва да решат дали имат желание да харчат тези пари, за да стигнат на Марс. Мисля, че средно хората на Земята никога няма да похарчат толкова много пари. Трябва следователно да инвестираме тази сума в нещо, което има смисъл и което окончателно ще спаси нашата планета", препоръчва Баумгартнер.

Той  подобри три регистрирани световни рекорда - скок от най-голяма височина /39 045 метра/, най-дълго свободно падане без парашут /36 529 метра/ и най-бързо падане по време на скок /1342 километра в час/, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: Феликс Баумгартнер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе тоя много взе да разбира! Като е толкова компетентен да си беше измислил нещо свое, а не да краде идея от българин!
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еми ако няма да ходим на марс остава да приемаме исляма и да ставаме простаци . и да закриваме всичко
21
3
 
2
 
! Отговори
Петков преди 11 години
Всъщност ние знаем доста повече за Вселената, отколкото за Земята ни. Твърде малко се знае за геологичните процеси, магнитното поле, катастрофичността. Толкова малко, че дори секундата, в която четете това може да е последна за вида ни. Друг е въпросът, че дори да знаем, това няма да ни е от полза, ако тръгнем да свършваме. Но съм съгласен за мисиите до Марс, по-скоро там се търсят някакви редки елементи, които например биха дали преимущество на САЩ на земята.
20
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То по тази логика и неговия скок можем да класифицираме като безсмислен...
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е да де ама на Марс могат да намерят нещо което ще промени историята на човечеството.Много е лесно да се говори за "еко" автомобилчета с отровни батерии и ток по евро киловата произведен от твърде съмнителни "еко" централи.Когато си милионер.Интересно тоя *** през животът си колко тона керосин,бензин и дизел е изразходвал?Сигурно са стотици.Обаче е много екологичен-*** лицемера.А глупавата му капсула-знае ли колко умиращи от глад деца би нахранила?Абе.. *** са си.Лицемерни ***.
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те ако не бяха германските национал-социалистически учени сега нито САЩ, нито Русия щаха да са летели в космоса.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз припомням на БТАРекорда за най-дълго свободно падане все още се държи от Китинджър
16
0
 
4
 
! Отговори
Икономист преди 11 години
е те си печатат колкото им трябват, тъй че сумата няма значение.
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
германците си мислиха ,че фау 2 е безмислена ракета . но в ръцете на руснаците фау 2 отиде в космоса . и има сателити и международна космическа станция "мир"
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За *** всичко е безсмислено.
13
8
 
6
 
! Отговори
Di преди 11 години
70% от парите, инвестирани в медицината, отиват за лечение в последните 3 месеца от живота. Мисля, че има по-голям смисъл във влагането на средства в опазването на околната среда, като превенция за много заболявания, отколкото в това да се увеличи продължителността на живота с няколко месеца.
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пак руснаците трябва да отидат на марс . другите са лигавета
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малкото знания, които получаваме за Марс, нямат смисъл, според мен", допълва парашутистът.+++Така стана и с Айнщайн... с чисто теоретичните му и 'безмислени' разсъждения за устройството на вселената, взеха, че напраиха атомни бомби, АЕЦ ...
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ли ще го пита. Ако питаме него да дадем всичките пари на него и толкова.Науката различава хората от маймуните.
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според Бай *** най-добре е за нищо да не се дават пари.Само за ядене и за пиене.
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистическото мислене си продължава.Някой си мисли, че има право да се бърка на другиго как да си харчи парите.
7
5
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Абе може и право да дума човека ! Но мился ,че по-добре е тези пари да се харчат за изследване на Марс ,отколкото за строежи на църкви и джамии в цял свят ,заплати за свещенници и пр. !
6
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се говори, че няма смисъл да се дават парите на данъкоплатците е идиотия.Той кой е?Не е американец.Американците ще си дават парите за каквото искат.Ако остане на ***, дето от всичко разбират, освен за хляб и лютеница за друго пари не трябва да се дават.
5
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Достиженията на медицината в последните години са и благодарение на изучването на космоса. На всеки вложен в НАСА долар, са се върнали средно 7 долара в патенти и иновации най вече в медицината. Тъй, че тоя да си наляга парцалите и да скочи от Луната следващия път.
4
14
 
26
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ДЪРВОТО В ГРАДИНАТА ПОХАРЧИ 5 МИЛИОНА ДОЛАРА ЗА НЕГОВИЯ БЕЗМИСЛЕНСКОК...ВМЕСТО ДА СПАСИ ХИЛЯДИ ГЛАДНИ ДЕЦА...ТУК НА ЗЕМЯТА...СЕГА И АКЪЛДАВА...