Опра се оплака от расизъм в Цюрих

Продавачка й казала: Тази чанта е прекалено скъпа за вас!
9 авг 2013 21:00,
108
Опра се оплака от расизъм в Цюрих
Опра Уинфри Снимка: Reuters

Американската телевизионна водеща и продуцентка Опра Уинфри се оплака от расистко отношение към нея по време на пазаруване в луксозен бутик в Цюрих, съобщава Франс прес.

Неприятният за звездата инцидент се случил миналия месец, когато Опра била поканена на сватбата на нейната приятелка Тина Търнър. В интервю пред Лари Кинг "кралицата на токшоуто" се оплака как продавачка в луксозния магазин отказала да й покаже дамска чанта под претекста, че била "прекалено скъпа за нея и че не можела да си я позволи."

"Казах на тази жена - бих искала да разгледам онази чанта от витрината. А тя ми отговори - не, тази е прекалено скъпа за вас!", жалва се звездата.

Опра Уинфри призна, че й идвало да изиграе сцена от филма "Хубава жена" и да изкупи целия бутик, за да натрие носа на продавачката. Но в последния миг си дала сметка, че ако го стори, нахалната служителка ще получи премия от продажбата и поради тази причина се отказала от зрелищния жест.

Според американското сп. "Форбс" състоянието на Опра Уинфри е оценено на 2,8 милиарда долара.

Собственичката на швейцарската верига бутици "Три ябълки" Труди Гьоц пък защити служителката си. "Станало е недоразумение. Моята служителка е искала да покаже и три по-евтини версии на избраната от г-жа Уинфри чанта за 35 хиляди швейцарски франка - от щраусова кожа, от чиста кожа и от велур".

Гьоц бе категорична, че няма да предприема административни мерки срещу провинилата се служителка. Според началниците й тя била много съвестна, а и във въпросния случай не ставало въпрос за специално негативно отношение.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
18
 
7
 
! Отговори
KeepWalking преди 10 години
Безсмислен спор....Какво било останало от душите ми,живеем в материално класово обществоАко на *** в Африка им дадеш достатъчно кинти,кво си мислиш че ще стане? Няма да парадират с това ли....Ми разбира се ,че една холивудска звезда или един футболист ще вземат повече пари от един доктор или пожарникар....Така е сътворен света просто пич,свикни с реалността
16
9
 
13
 
! Отговори
Мнеин преди 10 години
:) Швейцарците са такива. Чудя се защо не са я предупредили преди да тръгне за там.
15
5
 
55
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
До Джони Уокър:А според теб нормално ли е Риана да излезе с 2 часа закъснение, понеже се е фръцкала пред огледалото и да изпее една песен на откриването на някакъв си МОЛ в Лондон, срещу което е взела 600 000 Евро хонорар - пари, които един сомалийски лекар, който всеки божи ден върши буквално чудеса, за да избави от смъртта поредното недохранено дете, няма да види през целия си живот?Що за свят е това? За това ли мечтахме? За евро? За Бентлита? Това ли остана от душите ни?
14
13
 
20
 
! Отговори
KeepWalking преди 10 години
До социалиста,От мене го запомни...на тоя свят не мъчени пари няма...Какво мислиш че да продаваш наркотици е лесно?Или да продаваш оръжие? Или да се снимаш в филми и да стигнеш до холивуд е лесно , видиш ли се събуждаш милионер?? Така ли ти се струва?
13
11
 
18
 
! Отговори
aahahahaha преди 10 години
"Да бъде смърт" за продавачката, как може да не познае толкова известен австралопитек? Сърцето мо се къса...
12
5
 
23
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
И баа маа му!!! 35 000 CHF = 56 000 BGN за една чанта?!?!?!От друга страна, колко да поискаш на обичайния тип клиентела на тези бутици - медийни звезди, издънки на разни диктатори и кликата около диктаторите (червени, пембени и пр.), трафиканти, контрабандисти, военнопрестъпници и т.н. ***? И 100 000 лв. да им поискаш пак ще плащат, за да могат после да се фръцкат и да разправят колко били дали за не знам какво си.Баба викаше "немъчени пари"...
11
9
 
20
 
! Отговори
XRay преди 10 години
Опра така рева преди години, че се отнесли зле с нея в магазин на Хермес-май не я пуснали да влезе. Същата история и сега. Чудя се, тя ли е късопаметна, наистина ли й е нужен такъв PR, или журналистите смучат от пръсти и вадят стари истории?
10
9
 
36
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Предния път, когато продавачката е дала такава чанта на цветнокожа, втората си плюла на петите. Парен каша духа.
9
9
 
53
 
! Отговори
Хайде сега ! преди 10 години
Всички ли трябва да я познават ! А и в магазин / и то скъп !!/ в Цюрих имат камери и всичко е записано !!! Типична комплексирана афроамериканка !
8
14
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като се имат предвид цените в Цюрих, много ясно, че в луксозен бутик няма да препоръчат на една продухана, рунтава вещица да опипва най-скъпата чанта. Да се радва, че въобще са я пуснали да влезе! То не е задължително всеки да я познава, колкото и да си мисли, че е така. Евала на шефката!
7
17
 
64
 
! Отговори
Р преди 10 години
Тъпите американци защо си мислят че в цял свят е като при тях - от работа на телевизора и после пак на работа. в Европа много хора изобщо не гледат телевизия. Не всички сме се зомбирали още!
6
15
 
35
 
! Отговори
STAR преди 10 години
MI DA PAZARUVA V AFRICA , TAM NYAMA RASISTI I VSICHKI SA MNOGO LUBEZNI !BRAVO NA PRODAVACHKATA . AMAN OT CHERNILKI
5
14
 
71
 
! Отговори
KeepWalking преди 10 години
Това е винаги комплексарската черна свинщина.Като студент работех в увеселителен парк в щатите и там имаше higher requirements ,децата трябваше да са 44 инча високи зависимост от райда на които се качваха.На няколко пъти се случваше като колеги им кажеха детето ти не е достатъчно високо ,веднага следваше репликата това е щото сме черни..Или един път като си вземаха безалкохолно от витрината им казаха колко струва и те пак,казват мислете че ше го откраднем щото сме черни..*** *** това ст
4
11
 
42
 
! Отговори
petter.bojinov преди 10 години
До муцаEтищомислишчецялсвятгледаамериканскателевизия?АтовачеОпраеамериканкаинезнаедругиезициосвенамериканскианглийскисиенеинпроблем.
3
8
 
47
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ПРОДАВАЧКАТА Е ХВЪРЛИЛА КУКИЧКАТА НА ОПРА....ЗА ДА СЕ БРЪКНЕ ПО ДЪЛБОКО...НО *** НЕ Е ГЛУПАВА......
2
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Струваше си прочитането на цялата история, за да се смея от сърце на коментар #1
1
14
 
112
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Натъжаваща история. Дайте и банан.