Опра се оплака от расизъм в Цюрих

Продавачка й казала: Тази чанта е прекалено скъпа за вас!
9 авг 2013 21:00,
108
Опра се оплака от расизъм в Цюрих
Опра Уинфри Снимка: Reuters

Американската телевизионна водеща и продуцентка Опра Уинфри се оплака от расистко отношение към нея по време на пазаруване в луксозен бутик в Цюрих, съобщава Франс прес.

Неприятният за звездата инцидент се случил миналия месец, когато Опра била поканена на сватбата на нейната приятелка Тина Търнър. В интервю пред Лари Кинг "кралицата на токшоуто" се оплака как продавачка в луксозния магазин отказала да й покаже дамска чанта под претекста, че била "прекалено скъпа за нея и че не можела да си я позволи."

"Казах на тази жена - бих искала да разгледам онази чанта от витрината. А тя ми отговори - не, тази е прекалено скъпа за вас!", жалва се звездата.

Опра Уинфри призна, че й идвало да изиграе сцена от филма "Хубава жена" и да изкупи целия бутик, за да натрие носа на продавачката. Но в последния миг си дала сметка, че ако го стори, нахалната служителка ще получи премия от продажбата и поради тази причина се отказала от зрелищния жест.

Според американското сп. "Форбс" състоянието на Опра Уинфри е оценено на 2,8 милиарда долара.

Собственичката на швейцарската верига бутици "Три ябълки" Труди Гьоц пък защити служителката си. "Станало е недоразумение. Моята служителка е искала да покаже и три по-евтини версии на избраната от г-жа Уинфри чанта за 35 хиляди швейцарски франка - от щраусова кожа, от чиста кожа и от велур".

Гьоц бе категорична, че няма да предприема административни мерки срещу провинилата се служителка. Според началниците й тя била много съвестна, а и във въпросния случай не ставало въпрос за специално негативно отношение.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
28
 
! Отговори
Aman преди 10 години
1. Опра е неузнаваема и вече надминава 170 кг. в сравнение с преди 2-3 години, когато четяхме колко е богата. 2 Има вероятност да е опипала поне 10-тина чанти преди въпросната. 3. Има вероятност да е скъсала нервите на продавачката със злъчното си поведение. 4. Продавачката й го е върнала подобаващо в комбинация с безплатна световна реклама на магазина, за което шефовете й могат само да я обсипят с бонуси.
36
3
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Едва ли е ставало дума за расизъм - като типична черна Опра сигурно е била облечена като бездомна, но продавачката си остава долна швейцарска крава с снобското й чувство за превъзходство. Тя вероятно би изхвърлила от магазина повечето от нас пишещите в този форум, ако й се появим с дънки и маратонки.
35
6
 
33
 
! Отговори
tsps75 преди 10 години
Черните са най-долната *** която може да съществува,винаги те обвиняват в расизъм.Имам колеги *** в пъба който работя,изключително елементарни и прости,ядат като животни и за 3 години работа немогат да запомнят елементарни неща.А,като се напият са си същински маймуни.Скачат и издават животински звуци.Та и тази е същата,нищо че има пари.
34
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя бутик е*ати и рекламата си направи.Скъп и престижен бутик дори и за милиардери.Повишение за работничката !
33
12
 
27
 
! Отговори
BlackMamba преди 10 години
Дискриминация не е точната дума. Но служителката действително е постъпила невежливо и нахално. Не може да отказваш на клиент! Защото може и да не я е разпознала, коя е, но грешно е преценила какво може да си купи и какво не! Щом е искала да я види, тя си прави сметката. Продавачката е там да продава, не да ти прави сметка на парите! Още повече, че го е казала това на милиардерка! и аз да съм и аз ще се ядосам, някаква кифла да ми казва какво мога да си позволя и какво не! Овца!
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може да си прави пиар, за да си вдига рейтинга и в Европа. Ето, тук сега я коментираме, гледаме й снимката, а аз не бих я разпознал на улицата, предполагам това важи за познатите ми като цяло. Шоута като нейните не гледам... поне според това което знам за представата за тв забавление отвъд океана.
31
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пак добре, че изобщо са я пуснали да влезе в магазина, и на 'сичо отгоре се и оплаква, наглост!?
30
11
 
26
 
! Отговори
Dori преди 10 години
Тая гнусна *** какво си мисли, че някой я знае в Европа? Да си наляга сливата в УСА и да не мрънка.
29
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако един ден ***,*** и латиносите станат мнозинство на планетата - това ще е края на човешката раса като цяло, щото няма да има кой да работи и да ги храни и те ще измрат от глад. За справка вижте Африка - там няма бели и има глад и висока смъртност от недохранване.
28
6
 
50
 
! Отговори
работник преди 10 години
Ако продавачката беше служителка на българска фирма, същата незабавно щеше да бъде уволнена. Това е добър пример за това как работодателите в богатите държави защитават работниците си, още повече в случай на атака от самозабравили се парвенюта.
27
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая *** нагла черна *** ако ми влезе в магазина направо ще я изхвърля , да се радва че изобщо някой и е обърнал някакво внимание.
26
14
 
24
 
! Отговори
Хомо Фабер преди 10 години
Черна ***! Какво са я захвалили от доста време тази дърта говорилня! Хайде на тръстиката!Но и белите са виновни...от години се самообиждат като разрешават на маймуночовеци и човеко-мутанти да се ползват от благата на цивилизацията!
25
12
 
27
 
! Отговори
Valeri Kostadinov преди 10 години
Коя пък беше тази Опра. А не е ли расистко от нейна страна изказването и, че не искала да изкупи целия бутик само и само за да не получи "нахалната служителка" хонорар от това - тее хора се самозабравиха бе, тази явно е много изфирясала, на всичкото отгоре самата тя обижда неправомерно служителката, на всичкото отгоре е застрашила работното и място заради това че е "обидила" височайшата негрюха, добре че не са я уволнили заради това да "дръзне да обиди Опра"
24
16
 
30
 
! Отговори
канадеца преди 10 години
Че какво отношение да има белия човек към една ***?Тук у канадско на *** им даваме само да косят да мият *** и да чистят улиците.Те за друго не стават,липсва им умствен капацитет.В САЩ направиха грешка като позволиха на определени маймуни да станат хора и да натрупат милиарди.
23
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
другия път си напиши на челотоАз съм Опра
22
24
 
21
 
! Отговори
!!! преди 10 години
пълни глупости говорите пак с раситските си комплексирани мозъчета.....Първо Опра е една от най-богатите и влиятелни жени в света ,второ е достойна за възхищение заради всичко през,което е преминала и направила и трето дори да не е нищо от това нима не заслужава да бъде третирана нормално
21
15
 
31
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
*** и *** са само в тежест на цивилизацията.
20
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой пусна Кракена да се разхожда свободно....
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МнеинНе не, не са такива. Дори и по работно облекло можеш да влезеш където си поискаш- кафене, ресторант, магазин, любезни са и услужливи. В света на лукса са такива. Там те не продават количество, а стил, който трябва да афишират по всякакъв начин. Затова се занимават толкова със снобите и техния вкус, защото те ги рекламират. И това е така навсякъде.
18
16
 
17
 
! Отговори
anapana преди 10 години
като чета за тъпите американци,се питам има ли по *** и злобни хора от българите-няма,затова за нищо не ставаме,затова в нищо не ни върви-жалка работа...................