Гръцкото културно министерство кани Амал в Атина

Тя ще се бори скулптурите от Партенона да се върнат в Гърция
7 окт 2014 12:58,
8
Гръцкото културно министерство кани Амал в Атина
Снимка: Reuters

Съпругата на известния американски актьор и сценарист Джордж Клуни ще посети Атина, за да се заеме в качеството си на адвокат с въпроса за връщането в Гърция на мраморните скулптури от Партенона, които се намират в Британския музей, съобщава в. "Прото тема".

Амал Аламудин идва в Атина по покана на гръцкото министерство на културата и ще бъде приета от премиера Андонис Самарас. Визитата на съпругата на Клуни е насрочена за 13 октомври. Тя ще бъде придружавана от още двама адвокати.

Според източници в Атина известната адвокатка е поискала цялата документация за мраморните фризове от Партенона, която смята да проучи и да реши каква би могла да бъде нейната роля за уреждане на този проблем, по който гръцката страна от години има претенции към Великобритания.

"Ако ти успееш да върнеш мраморите от британците, ще си героиня за Гърция и може да ти подарят остров както на Антъни Куин", казал представител, посредничил за тази визита на съпругата на Джордж Клуни.

Съпругът на Амал - Джордж Клуни, който е от гръцки произход, вече отправи призив към Британския музей да върне на Гърция незаконно отнетите статуи от Акропола.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да вземем да я поканим и ние - да върне костите на Самуил.
6
0
 
6
 
! Отговори
Ина преди 9 години
Амал е новата Ким Кардашиян май?
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя и жена му на Гьорче Клуневски т.е. Клуневица е македонка, ама от античките - на цар Александър Велики дъщерята. Била е свидетел на древната македонска държава, но не първата, а петата. Догодина и на нея ще и вдигат паметник в Скопялие до паметника на Александър - да си подават гърнето с друсан кебап, което пък е обвито с знамето на БЮРЕК. Пардон БЮРМ.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хехехехе - комици.... ама после и публикувайте исковата молба )))))) или жалбата или квто да е там
3
2
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Ле-е-еко са се объркали - всъщност е македонец, Гьорче Клуневски
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
въпроса за връщането в Гърция на мраморните скулптури от Партенона, които се намират в Британския музей-------------Найш га ша са сагласят бришките. Все едно Гърция да върне мощите на Цар Самуил на България. Или поне Беломорска Тракия, та да си я бетонираме. Бришките само цоцат с векове от целия свят. Хубавото е, че му се види края и сега разни ***, пакита, индита, негъри и прочие ще им види сметката и на тях, и на държавата им.
1
2
 
16
 
! Отговори
Гръцки произход? преди 9 години
Откога Джордж Клуни е с гръцки произход? Според Уикипедия: Clooney has Irish, German, and English ancestry.