Криза за звезди: Да ти писне от Буюклиева, Рут, Вулева...

ТВ въртележката става досадна – имаме свобода и копчета на дистанционното
Обновена: 10 мар 2016 14:45 | 10 мар 2016 11:37, Александър Попов
64
Криза за звезди: Да ти писне от Буюклиева, Рут, Вулева...
Снимка: Булфото

Дали едни пари трябва да се въртят в определен кръг хора или пък немощ при кастингите, но риалити предаванията започват да заприличват на някакъв семеен кръг, в който едни и същи хора участват в коренно различни тв предавания.

Има ли криза за звезди?

Продуцентите явно се страхуват да залагат на нови имена без да съзнават, че това е в ущърб на зрителя. А нали целта на всяко риалити е да забавлява зрителите. И винаги в рекламата се натъртва, че ще видим най-големите звезди у нас.

Само че има нещо притеснително, че най-голямата звезда ще се окаже Петя Буюклиева. Тя е известна с единствения си оцелял от соца хит "Жена на всички времена", но пък през последните няколко години разкрива неподозирани таланти.

Участието й през 2013-та в "Музикална академия" изглеждаше логично, все пак е свързано с професията й. И понеже няма други известни лица в шоубизнеса се започна едно риалити пътешествие. Беше във VIP Brother, като съм готов да споря с всеки, че тя е далеч от понятието ВИП. Съвсем наскоро беше в кухнята в "Черешката на тортата", а сега ще я гледаме и като звезден стажант.

"Петя Буюклиева се радва, че най-после ще може да покаже своя бизнес нюх. Тя споделя, че е изкачила най-високите върхове в шоу бизнеса, а това определено ще бъде в неин плюс", гласи анотацията.

Веднага изниква въпросът кой точно връх е изкачила? При наличието на Лили Иванова, Васил Найденов, дует Ритон, Йорданка Христова, Георги Христов, Силвия Кацарова... Те в подножието ли са?

Албена Вулева също ще бъде звезден стажант, като нейната звездност избуя също в друго риалити. И тя като Буюклиева - ВИП. Някой да се сеща с какво нейната личност е важна? Освен, че плюе по звездите, с които участва в риалити програми? Пък и в тандем с майка си се показаха толкова ВИП, че навяват асоциации единствено с нещо неградско, неселско, некурортно.

Лили от Big Brother... Какво ли е да си звезда и да те представят вместо с фамилия с името на шоуто, в което си участвала? Лили от Big Brother влезе в историята и като репортерката, която дълги месеци така и не можа да подтисне диалекта си. Но понеже е Лили от Big Brother - става за телевизия. Лили от Big Brother позира за Playboy и беше налагана като секссимвол, сега ще я гледаме с престилка как готви. Не че има проблем - всеки може да доказва кулинарните си възможности. Просто очакваме следващата роля на Лили от Big Brother, защото бъдете сигурни - участието в риалити у нас се превръща в професия.

Новата звезда на родното риалити се оказа Преслава. Това е певицата, която изкарва достатъно с гласа си, но продуцентите забелязаха, че е атрактивна и на тв екрана. Съгласи се да влезе в роля и да го играе влюбена с Гъмов във VIP Brother, сега ще я гледаме в "Две капки вода". И ако хонорарите към инж. Митко Димитров, шеф на "Пайнер", са атрактивни - Преслава ще дефилира все повече на екрана.

Рут Колева постоянно бълва огън и жупел по българите, плаши ни, че ще емигрира. Но пък не отказва хонорарите на родните риалитита. Занимаваше ни с някакви бременности и аборти в музикално шоу, сега и тя звезден стажант. Тя поне е последователна - нейните PR-и до медиите винаги са свързани със звездност и носят дъх на световна знаменитост. Последният анонс за нова песен бе окачествена като световен хит. На каква база - не се знае, може би вижда в бъдещето. На слушателя не му остава шанс да го хареса или не - песента е на световно ниво и точка. Ако не емигрира, бъдете сигурна, че Рут също е незаменима за продуцентите.

Плеймейтки, силиконки и прочее "кренвриши" пък са задължителни за всяко уважаващо себе си риалити. Някакви девойки, които влизат в ефира "за да разбият обществените нагласи". Така ги разбиват, че стават единица мярка за тъпота.

Преливането на тв лица в различни шоу програми пък вече се превърна в нещо нормално. Дадена телевизия може да завърти водещ, актьор или репортер във всяко едно риалити, което излъчва в ефира - чак на човек да му прималее от налагане на собствени лица. Дали са интересни не е важно, че не са от шоу средите - също.

Ще кажете - имаме свобода и копчета на дистанционното. Да, имаме. Но тези втръснали звезди са навсякъде - и в новините, и в сутрешните блокове и следсутрешните блокове, дори в рекламите. Тези, които не гледат телевизия ги слушат по радиото, гледат ги по билбордовете.

Звезди на килограм, но едни и същи. И ще си ги гледаме, докато наистина не ги направим звезди. Макар че у нас критерият за звезда е снижен на квартално ниво...

Всъщност те са там, защото предаванията имат рейтинг (поне според самите телевизии). На нас ни остава да припеем: "Баба ми е фаталната жена, тя е жена на всички времена..."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
8
 
36
 
! Отговори
fjd преди 8 години
ОМГ....Петър Бу...ОТНОВО?!?!? Божеее, не мога да я понасям тази жена! Кой изобщо я кани във всички тези предавания, питам аз? Тя освен да се излага, друго не може!
51
8
 
35
 
! Отговори
Колева преди 8 години
Наистина-едни и същи-вече няма какво да не знаем за тях.....Е,просто -няма да гледам предаването.
50
8
 
34
 
! Отговори
няма криза преди 8 години
тези "звезди" и някои други, по невидими, си измислят "състезанията" точно за да попадат кинтите у тях. Има ли още хора, които вярват, че се извършва избор на нещо? Има много по-интересни и забавни неща отколкото е този кух бизнес.
49
8
 
33
 
! Отговори
lera преди 8 години
a be jeno mahni se -ottegli se ,koi ste te gleda lelioooo pernato-petio
48
9
 
33
 
! Отговори
Tsvetelina преди 8 години
Tolkova otdavna stradam ot talanta na tezi zvezdokapnali momi .Oo0000tdavna gi izhvarli zvezdnia nebosvod -macno mi e za BG ....A ,O , Hey ,nikoi ne pomisli li do sega ce tezi istarkani do sovalkata jenichki ne sa interesni na 99% ot nashentsite . Idete mili moi ,idete ce se pokajete v Cujbina nekade ,ce ne se vrashtaite ,ne zablujdavaite povece ....Stachka !!!
47
9
 
39
 
! Отговори
10.03.2016 преди 8 години
Все пак Маги Желязкова я няма което си е някакъв напредък !
46
8
 
42
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
за пръв път чувам за ''звезден стажант'', но като чета кой ще участва...мале, мале...тази Вулева със свинската *** с какво точно се занимава, че не се сещам освен да плюе по хората, какво друго е вършила :)
45
26
 
32
 
! Отговори
ЗАХАЖАЕВА преди 8 години
ПОПОВ..!! ЗВЕЗДИ ДА НЕ СА ГЪБИ..! НЕ ИЗРАСТВАТ СЛЕД ДЪЖД,,!! ПОВЕЧЕ КУЛТУРА ТЕ ПОЖЕЛАВАМ-ДА УМЕЕШ ДА ОПРЕДЕЛЯШ ХОРАТА..!! И ЗАПОМНИ--ДА СИ ЗВЕЗДА НЕ Е ЗА ВСЕКИ И НЕ ПО ЖЕЛАНИЕ СТАВАШ ЗВЕЗДА..! ОЩЕ ПО МАЛКО РЕАЛНО-ДА ИМА МНОГО ЗВЕЗДИ..!! ..МИСЛИ МАЛКО, ПРЕДИ ДА ПИШЕШ..!! ..ОСВЕН ДРУГОТО-УЧАСТИЕ В ПРОЕКТА НЕ ПО СИЛИТЕ НА ВСЕКИ..!! МОЖЕ ДА СИ ВОКАЛИСТ ЧУДЕСЕН-НО Е СКУЧЕН И ДРЕБНАВ В ПРОЕКТА..! НИМА ТИ Е ИНТЕРЕСНО ДА НАБЛЮДАВАШ КАК КАЛИ ЧИСТИ УНИТАЗИ..????/
44
9
 
48
 
! Отговори
ме преди 8 години
Много е зле положението. От всякъде всеки си меле "Подкрепете българското", което няма как да се случи, ако нон стоп гледаме смешки от сорта на Петя, Петя2 (Преслава) и не на последно място недоразумението Рут, която е известна само заради родителите си и самочувствието, че е по-по-най. Но нека си кажем честно, как може да е по-по-най след като влиза с гадже и излиза бременна от друг в рамките на 2 месеца от риалити (Къртицата)!!!
43
8
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!Супер статия!
42
8
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най-сетне някой да прозре какво става в шоопрограмите
41
22
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и от Бойко и герб,ни писна но какво.Теси краднат ний си ръкопляскаме и ги хвалим.От Бугарина по луд и глупав нема.
40
8
 
34
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Поправете си първото изречение,другари журналисти.
39
8
 
50
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Предлагам еднопосочен билет за Магдърдич и целата му рода. За Африка!
38
8
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропуснати са Черната Златка,Маги Желязкова,Денди-все знаещи и специалисти по всичко
37
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ги гледа тези телевизии?!Аз такъв човек не познавам.
36
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плюенето на реалитита е част от рекламата на реалитита. Ако не беше тази оплюваща статия, доста хора нямаше да разберат за това реалити.
35
9
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На БНТ водещите са най-симпатични и професионалисти, а и рекламите там са много кратки :)
34
9
 
57
 
! Отговори
ХерФлик преди 8 години
До каква степен телевизията налага вкусове и до каква вкусовете определят съдържанието на телевизиите е спорно. Факт е че тези *** предавания са най-гледаните. Факт е че вестник Уикенд е най-четеният изобщо, вестник Телеграф е най-четеният всекидневник с огромна разлика пред всеки друг. Факт е че има много чалга телевизии и са гледани. Чалга заведенията са пълни. Управлява ни пожарникар със съмнително минало. Е за това не са виновни комунистите, империалистите, илюминатите и тн.
33
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нова телевизия отдавна стана стара и ни затрупва с простотии.Не я гледам,освен Господари на ефира и особено когато са Рачков и Зуека.Другото е тъпо!Халваджиян или какъвто и да е ни заля с такива простотии без съдържание че не малко от зрителите търсят други не толкова "известни" канали.