Цветана Манева: Ще защитавам Азис и каузата му завинаги!

Проблемът не е в песента, а в това, че не се държим нормално
Обновена: 11 сеп 2018 19:15 | 11 сеп 2018 17:45, Александър Попов
134
Цветана Манева: Ще защитавам Азис и каузата му завинаги!
Снимка: Булфото, архив

Новият клип на Азис "Позна ли ме" предизвика голяма полемика, която надхвърли музикалните среди. Мнозина подкрепиха проекта му, други го оплюха, трети недоумяваха как се е съгласила Цветана Манева да участва в него. Актрисата обаче не вижда нищо смущаващо в ролята й.

"Ще защитавам Азис и каузата му завинаги, защото си заслужава. Не съм и мислила, че ще стане такъв бум от коментари с този клип, в който участвах. Проблемът не е в песента и дали е чалга или не, а в това, че като хора отдавна не се държим нормално като човек с човека, като човек с животно или растение. Моята чувствителност съвпада с тази на Азис и затова участвах в този негов проект. Не виждам от какво трябва да съм смутена", заяви тя пред "България днес".

Още по темата

Парчето засяга теми като бедността, различните, болните, хората в неравностойно положение, хомосексуалните връзки. Кадри с такива хора се появяват и в клипа към парчето. А в края му Цветана Манева изрича монолога: "Човешката природа е жестока към всяка грешка. Различните са тук, не са измислени. И кой реши, че са грешка? Кой? Отхвърлени, обругавани, по тях крещим. Защо? Простаци ли сме, невежи, зли ли сме? Или сме жестоки хора, забравили, че са добри".

"На 75 години какъв пиар да си правя аз с този проект, кажете ми? Проектът е безвъзмезден. Тази цялата злоба и жлъч я оставям по хоризонтала, всеки сам за себе си да отговаря. Чувствителността на Азис е близка до моята и аз бих участвала във всеки проект, сменяйки въздуха, който дишаме и възпроизвеждаме към по-добро. Всъщност и в това е смисълът на тези послания", сподели още Манева.

Това не е първата благородна кауза, която защитава голямата ни актриса. Преди година тя заведе театъра при инвалиди.

"Свободата да правиш добро е заложена изначално у човек. Напоследък слушам за "старомодна почтеност", а не знам коя е модерната. Заклевам се, че ще остана старомодно почтена", каза тя в началото на кампанията "Открий театъра - вход достъпен за хора с различни възможности".

Актрисата е лице на инициативата, а до нея в знак на подкрепа застанаха повечето й колеги - Валентин Танев, Робърт Янакиев, режисьорката Възкресия Вихърова и изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.

Актрисата е била депутат в Седмото и Осмото Народно събрание, член на пленума на Комитета за култура и на управителния съвет на Съюза на българските филмови дейци. Артистичен директор е на престижния международен фестивал "Варненско лято". Участва активно в кампанията за борба с рака на гърдата. През миналата година спечели титлата посланик на добра воля на фондация "От любов към живота".

Животът и времето, в което живеем, я притесняват: "Събуждам се слаба сутрин, понякога с ужас как ще протече денят... Ужасно ненавиждам, когато първите новини, които чуя, са свързани с човешки живот, глупаво, глупаво, глупаво отнет от своеволието на някого по пътищата..."

Нещото, към което е нетърпима, е бедността. А стремежът й - справедливост.


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
28
 
7
 
! Отговори
Иво преди 4 месеца
Колко сте смешни 99 процента от пишещите тук.Представям си ви,смачкани, нищо не постигнали, вечно мрънкащи, че някой друг им е виновен за жалкото съществуване. Цветана Манева е докосната от Бог с талант и е постигнала мноооого, както в личен план, така и в духовен. А вие си мишкувайте още, плюйте всичко де що мърда, а в същото време гнойте в собствената си мизерия....
51
8
 
18
 
! Отговори
don't forget преди 4 месеца
Манева е комунистка сиреч чалгаджийка,затова изказването и е нещо нормално.
50
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не харесвам, роми, наркомани, обратни и тем подобни, но не ги мразя както повечето злобни българчета, заради такива комплексари е тази песен, не защото в конституцията не пише нищо лошо за изброените по-горе, няма по-завистлив, злобен народ - вечните роби !
49
12
 
20
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 4 месеца
Настоятелно препоръчвам на г-жа Манева посещение при личния и невролог за коригиране на медикаментозната терапия за оросяване на мозъка.Очевидно дневната доза от гинко билоба вече е недостатъчна и ще трябва да се изпишат нови, по-силни медикаменти
48
7
 
13
 
! Отговори
Мислещ преди 4 месеца
Цветана Манева безспорно е голяма актриса и затова беше длъжна да помисли ...
47
5
 
20
 
! Отговори
Стига вече преди 4 месеца
И за кой ли път някой под чужда диригентска палка ни вменява колко сме калпави като народ, колко сме мразещи, на нас, всеки от които има или ограбен дом, или разрушена собственост, откраднати пари и техника, или обезчестена стара майка или млада девойка, или пребит млад или възрастен човек ОТ РАЗЛИЧНИТЕ, ОТ БЕДНИТЕ ЦИГ@НИ!
46
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добре, че не се очертава "завинаги" да трае дълго. както е казал народа - никога не е късно да станеш за резил.
45
10
 
29
 
! Отговори
Не вярвам преди 4 месеца
! Специално тоя Азис и двуличник и нагаждач! Нали беше рус, а се оказа чер?! Нали беше ***, а си направи дете! Нали беше добронамерен към българите, а каза че сме лошите! Сега усети,, пазарна"ниша и реши да спекулира с бедността и чувствата на хората! По дявол.те, тоя е милионер, защо не помогне на една дузина бедни, а с песнички се,, бори"с бедността? Жалко за Манева, до сега уважавана от мен актриса, но винаги има възможност да се изложиш,!!!!
44
4
 
32
 
! Отговори
Snorky преди 4 месеца
Ама Азис и кауза ли имал?!
43
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хора с нейната партийна история се интересуват само от едно-ПАРИТЕ! По-добре да са в долари, американска (империалистическа) валута.
42
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тая бабушкера никога не е била добра арктриска а партийна и комсомолска секретарка. На всички е ясно че за нищо не е ставала и не става. две думи я описват напълно ..Бездарие и Продажност.
41
8
 
25
 
! Отговори
Цветана МААНЕва преди 4 месеца
Колко струваш, госпожа?
40
9
 
30
 
! Отговори
УМЕН преди 4 месеца
Коя кауза ма, Цветано? Да изкарва кинти ли? Защитавай я, ти имаш нужда.
39
7
 
26
 
! Отговори
House M.D. преди 4 месеца
Като оставим настрани ролята й на майката в "Ян Бибиян" и партийното й секретарстване, с какво се е прочуло Цветето?
38
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой е този Газиз който толкова го рекламирате с мазната му физиономия,и защо тази бивша актриса не вземе пример от Стоянка Мутафова която никога не би се продала за тази псевдокауза.
37
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На малко хора им пука какво защитава тази комсомолка . Като отидат на запад става ясно колко струват таз и за статист не става.
36
4
 
21
 
! Отговори
месара преди 4 месеца
така де, нали зема някой лев? що не отидеш и у вип брадър, там ше земеш повече!
35
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хората са казали - никога не е късно да станеш за резил.
Поне все пак се разбра, че Цветана Манева е лис бийка - нещо, което усърдно криеше през комунизма.
34
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Насилих се да изслушам тая гадна чалга. Никаква кауза не чух. Оня пее за някаква любовна история, примитивен текст, както си приляга на чалгата. Монологът накрая е абсолютно несвързан с песента и не на място. С две думи: чалга/кич.
33
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Рано или късно "естетиката" на комуниста изплува. Да не забрравяме коя все пак е другарката Манева:

Три мандата народна представителка по времето на комунистическото робство.
Кандидат-член на ЦК на БКП. Именно, на признатата със закон за престъпна организация БКП. Естествено и тя като много други верни другари е закичена от агент Гоце с орден Стара планина.

Седмичен хороскоп за 21 - 27 януари
Седмичен хороскоп за 21 - 27 януари

Седмичен хороскоп за 21 - 27 януари

Яна Титова и Александър Алексиев чакат второ дете
Яна Титова и Александър Алексиев чакат второ дете

Яна Титова и Александър Алексиев чакат второ дете