Тризначката Надежда "обеснява" за ареста в Лондон

Не знаела английски, но и българският е труден за нея
76
Тризначката Надежда "обеснява" за ареста в Лондон
Снимка: Facebook

Тризначката Надежда се опита да обясни какво се е случило на 1 октомври, когато е била арестувана. Оказа се, че дошлите полицаи са й дали някакви документи, но тя не разбирала нищо на английски и помолила за адвокат. След което с една от сестрите й били откарани в ареста, където й взели отпечатъци.

Според българи, живеещи в Лондон, това е стандартна процедура, но според Надежда е поръчков, за да "строят билдинги в Лондон".

Още по темата
От нейното обяснение във Facebook става ясно, че не само не знае английски, но и българският е особено труден за нея. Публикуваме дословно нейното писание:

"Ще обесня какво се случи на 01.10 дойдоха двама мъже в моята стая и ми показаха някакъв документ. Аз нищо не ги разбрах и помолих да включим преводач.. Те ми се смееха че не ги разбирам и аз повиках полиция. Като пристигнаха полицайте ми казаха с присмех че не ги интересува че не ги разбирам и ни арестуваха с агресия. Заведоха ни в участъка и ни сложиха в карцер без да разбираме абсолютно нищо взеха ни пръстови отпечатъци от всеки пръст на всяка една ръка и ни снимаха. След това дойде преводач и ни каза че сме обвинени в удряне на полицай. Дойде служебен адвокат в 20 часа и ни разпита. После още мъж и една жена ни разпитаха и ни показаха кадри на който никой от нас не е докоснал полицай и ни пуснаха. Това се случи. Нито имаме документи от полицията за задържането ни нито от двамата мъже! Това е поръчкова агресия да ни вземат пръстовите отпечатъци за строят билдинги в Лондон".

Под нейния пост има десетки коментари, като повечето недоумяват защо все на тях се случва подобно нещо. Мнозина споделят, че живеят от години на острова и никога не са имали проблеми с полицията. Някои съжалително обясняват за какво се взимат отпечатъци, а един от коментиращите директно пита дали са разбили бардака им. Има и българи, които съветват сестрите да се обърнат към консула ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
15
 
8
 
! Отговори
Читател преди 4 години
Всеки да си гледа в неговата си паница. Как са навън това вас комунисти и деца на комунисти и шуробаджанаци не ви засяга. Тук е хубаво, но за кои, за дпс в повечето региони. Не съжаляваме. Стойте си в *** и не обиждате, защото от прости хора акъл не искаме. Чували сме много.. ***, ***..Бойко, от пусни им парички, да запишат едногодишен курс по инглиш и кога президент ти да ти превеждат Има ли сделка. Каката на вяра, надежда и любов.
46
0
 
21
 
! Отговори
аз преди 4 години
Вие за тризначките се безпокоите, че са неграмотни... То и нашата госпожа "обЕснява"...
45
0
 
21
 
! Отговори
Превеждам преди 4 години
Стар бардак с нови тризначки ! Полицаят е бил ***, искали са да му платят в натура труженичките ама неграмотния *** не е знаел и бъкел български.
44
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бягат в чужбина колкото да не са в БГ. Там се мъчат дори повече от БГ. Не се връщат, защото е унижение за тях. Развяват байряка на големия успех или "вижте ме колко съм добре там". Емиграцията е бавен и дълъг процес. Иска много постоянство и лишения. Истината е, че много малко са тези, които успяват. Повечето просто съществуват там.
43
1
 
12
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Полицаите проверих ли ви дали сте с долни *** хохохо щото тука гледат като теле в *** полицаите от село. Още 50 да ги учим. Той живота ни мина в учене на неграмотници
42
1
 
12
 
! Отговори
, (нерегистриран),. преди 4 години
Предлага ли са на у.. Дават му кола.. От точка а да взема *** от Лондон и да ги води до точка в, но добре мислят с горната глава и отказ от тяхна страна. На вечер около час работа, и за месец 1000 Евро, 2 хил. Лева... Весел ден, кой кво желае. Бойко да ги направи депутатски в народното. Там са от кол и въже, по зле и от тия, някои.
41
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хохо, ти имаш ли поне една подредена мисъл в главата??? Или си сестра на тризначките???
40
11
 
11
 
! Отговори
Хохо преди 4 години
Без език чужд става. Нали бяха, но не на редовна работа и кво изкарат до следващата работа харчат. Те казват, че от много години в Англия, би следвало да знаят горе долу. А и на всеки не му вървят езици, да кара кола. Лъжа ли. А като почнеш работа, нали има китайци и кви ли не колеги, Индия, Пакистан, ***, как ще стане. Вестници, думата на английски не е тая, но на ден в дъжд 25 км, преди 10 г, и за полето тия 3 не ги виждам и там е много трудоемко, кал, дъжд, може да чистят къщи, тяхна си раб
39
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да е ограничена си е намерила балък да я изържа в Лондон.
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия трите май са им разтурили коптора. Иначе за 200 паунда ги взимаш пакет за цяла вечер. Кой таковал, таковал - кака е в затвора.
37
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Взели им отпечатъци, за да строят билдинги ? WTF ?!?
36
0
 
17
 
! Отговори
Селяня до шия преди 4 години
Не може да говори английски, ама иначе в Лондон малкото инглизи я гледат с презрение.
35
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тя е от изтеклите на Запад мозъци. 90% са такива. Иначе тук се стряскат колко са успяли.Жалка история.
34
2
 
9
 
! Отговори
Ая преди 4 години
Истината никога няма да я разберем. Лъжат, мамят. За мен,,,, да не ги забравим,,,. Запада от работа глава не вдигат. Квартири, сам ако си наел е супер много. Кола да поддържаш е супер скъпо. Цигарите,.... Айляк Женки. Варианти много. Може и да работят, но добре е на курсове по английски да запишат, защото без английски в банки, улици, но *** ли си няма как, прогрес имат амбициозните. Да им пожелаем успех и късмет. Да си дадат телефона ***, но обвързан, жена, сватба, но тя в тяхната си държава,
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези за да им стигне до малките мозъчета,че трябва да се бяга от България без език и професия,значи наистина положението е отчайващо
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбрах - дека са й пръстените???
31
2
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
99 процента от "умните и красивите" в чужбина са такива, качествен човешки материал, за който трябва да плачем, че не ни удостоява с присъствието си тук ;) !!
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напъвай народе, на ферми, брадъри, фактори, чалга, сериали, Фатма Гюли, господари, слави-шоу, парламентарен контрол, бойко, сидеров, каракачанка, симеонов, парцуца, айфони, тротинетки и селфита. Напъвай газта на колата до дупка! Мани ги тия каскети, чичаци, селяни, ***, хейтъри дето ти се пречкат на пътя! Вслушвай се в инфлуенсъри, блогъри, влогъри и гурота. Купувай на изплащане версчита, клайнове, адидаски и най-вече, търкай билетчета!Трябва да си модерен и евроатлантик, народе!
29
1
 
15
 
! Отговори
Darvin преди 4 години
Случва се все на тия тричките.Аз за по-*** същества от тях не се сещам.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е уБава таз българка.Ке паднем от столу.