Виновни ли са? Те са знаели за Харви Уайнстийн, но са мълчали...

Продуцентът още отрича обвиненията
19 окт 2019 13:15, Дарена Найденова
5
Виновни ли са? Те са знаели за Харви Уайнстийн, но са мълчали...
Снимка: архив, Reuters

През октомври 2017 година светът на Холивуд беше разтърсен от обвиненията в сексуално посегателство срещу милионера Харви Уайнстийн. Статии, появили се в The New York Times и The New Yorker казват, че жени обвиняват филмовия продуцент в тормоз, продължил повече от 30 години. Броят им постепенно започна да расте и стигна до внушителното число 80.

И до ден-днешен Уайнстийн отрича всяко едно от обвиненията, но това не попречи на индустрията да го изхвърли, а киноманите и обществото да го заклеймят като престъпник. Той беше освободен от собствената си продуцентска компания, изключен от членовете на Академията и зачеркнат от света на Холивуд.

Журналистите от The New York Times и The New Yorker, разкрили скандала, спечелиха награда „Пулицър“, а скандалът даде път на още жени да застанат пред света и да обвинят други властни мъже в сексуално посегателство, тормоз и дори изнасилване. Появи се и движението #MeToo, а киноиндустрията тръгна по път на равенство и справедливост за всички.

Сега, Ронън Фароу, който беше един от двигателите на разследването издава книга, в която описва целия журналистически процес, както и разкрива нови детайли за мрежата, в която Уайнстийн сам се оплита. Книгата му "Catch and Kill“ поднася някои изненади като имената на холивудски знаменитости, които, според Фароу, са знаели за деянията на продуцента, но не казали и дума.

Вижте кои са те в галерията на Tialoto.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
23
 
! Отговори
Га ядахте кифтета... преди 4 години
на Бай Харви ни ривахти! То и заради това Оскарите за главна женска роля ги взимат общо пет жени от 15 години. Останалите, очевидно, са избрани за филмите след като са намачкали чаршафите на Уайнстийн. И естествено не стават, нямат награди, цял живот играят типажи. Играят себе си.Той е виновен, спор няма. Виновен е, че е пращал "актриси" по втория начин за участие във филми. Но й те са си жрици на люб... киното. Извикал ги в 22;00 ч. в стая в хотела. И те - там! Не са знаели, за какво ги вика
3
0
 
1
 
! Отговори
Митю преди 4 години
до до МитюЕми, то да не мислиш, че е от добро. Що насилие съм видял. За поне 100млн. Долара. Ама чакам да се изясни работата с доказателствата, накъде ще отиде.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Митюот тогава ли ти викат Пищов?
1
0
 
22
 
! Отговори
Митю преди 4 години
За обвиненията разбрахме. Обаче, за доказателства, нищо не се чува.Щото то, иначе и мен Шарън Стоун ме насили, кога бех млад.И само тя ли.