Пласидо Доминго: Аз съм джентълмен, не насилник! Но нравите са други...

Галантните жестове вече се възприемат различно
30 ное 2019 14:03, Александър Попов
33
Пласидо Доминго: Аз съм джентълмен, не насилник! Но нравите са други...
Снимка: Reuters

Тенорът Пласидо Доминго се защити от "кошмарните" обвинения за сексуален тормоз, като каза, че се е държал като джентълмен, но "галантните жестове в наши дни се приемат различно", предадоха световните информационни агенции.

Легендарният певец, който е на 78 години, каза в интервю за испанския в. "Конфиденсиал", публикувано вчера, че се чувства силен, въпреки обвиненията. Той заяви, че възнамерява да продължи сценичните си изяви поне до края на 2021 г., докогато има планирани ангажименти.

Още по темата
Редица опери обаче анулираха представленията му, когато повече от 20 жени, работили с него, го обвиниха в сексуален тормоз или непристойно сексуално поведение, включително, че ги е докосвал въпреки волята им, опитвал се е да ги целуне и понякога при отказ е пречел на кариерата им.

Когато агенция Асошиейтед прес съобщи за обвиненията, Пласидо Доминго отговори, че те "по много начини просто не са точни". Той увери, че е бил с впечатлението, "че взаимоотношенията винаги са били добре дошли и по взаимно съгласие", макар и да отбеляза, че "правилата и стандартите" са се променили.

В интервюто за в. "Конфиденсиал", което е първото след избухването на скандала, легендарният певец отново не отрече изцяло твърденията на жените, но настоя, че никога не се е държал неприлично. Той обясни, че испанците по природа са "топли, нежни и любвеобилни".

"Бил съм галантен, но винаги в границите на джентълменството, уважението и чувствителността - каза той, но добави - Галантните жестове вече се възприемат различно".

Пласидо Доминго заяви, че никога не е бил "агресивен, преследващ и вулгарен", както го обвиняват. Той каза, че никога не е злоупотребявал с властта си, нито е "обещавал роля срещу някакви услуги". Той мисли, че е жертва на несправедливост.

Оперите в САЩ отмениха всички предстоящи ангажименти на Пласидо Доминго след обвиненията. Той подаде оставка като генерален директор на операта в Лос Анджелис, където разследват поведението му.

Европейските опери обаче го подкрепиха и запазиха всичките му ангажименти. Той каза, че това, както и подкрепата на феновете, му дава сили.

"Беше трудно, но нещата малко се успокоиха. Продължавам да работя, да разучавам, да репетирам и да пея. Това ми дава спокойствието да се изправя с този кошмар - каза Пласидо Доминго. - Чувствам се силен и здрав".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Пласидо Домигно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
14
 
! Отговори
245 преди 4 години
Целувам им е ръка по старомоден, галантен обичай и е изкаран сексуален насилник?? Боже, жива да не бях нпо-та и кърлежи с какво си изкарват хляба и накъде отива тази клета планета и човечество. Назад в еволюцията със сигурност
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой от *** коментиращи правят ли разлика между "изнасилване" и скалъпени обвинения за "сексуален тормоз", понеже им е целувал ръка като дами, ама дами няма, а войнстващи лесбийци. Като жена питам, доколкото все още има такова понятие, и докато всички не сме станали "полово неутрални".Интересно тогава кресливите педерастко-лесбийско-траверските организации как ще си изкарват хляба,щото няма да има срещу какво да вряскат,а също така и корпорациите,които стимулират смяната на пол,козметичн
29
2
 
17
 
! Отговори
читател преди 4 години
Като имам предвид възрастта му, вероятно това са спомени от преди 30-40-50г, предимно от незадоволени жени. Тези които са получили желаемото, си траят.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краварски простотии и то за много пари! Перфектен мъж и невероятен певец!жив и здрав да е другото са нечистоплътни скалъпени лъжи! този 100 процентов мъж който е имал възможността да пее с най-красивите жени ще тръгне да ги изнасилва! Е бах ти и серсемските твърдения!
27
0
 
3
 
! Отговори
Не, нужно е покаяние преди 4 години
До несведущЧе лъжеш като дърт римлянин!Пък, ако е било вярно - хвала и почитания!:)))
26
1
 
3
 
! Отговори
Прочети НК преди 4 години
До Анонимен 24Съставомерни деяния по НК:1. Набеждаване пред компетентен орган.2. Лъжесвидетелстване пред съдия.3. Престъпление "Измама". Макар и недовършен опит. Защото ще те оправдаят.4. Клевета.5. Обида. Отделно можеш да заведеш дела за:1. Уронване на престиж2. Пропуснати ползи, в следствие на уронен престиж3. Жалба в Страсбург в Съда по правата на човека. Все пак ще бъдеш подложен на някаква репресия - подписка, домашен арест, арест.Жените БЯХА хитрите. Всеки мъж има адвокат.
25
1
 
12
 
! Отговори
несведущ преди 4 години
Абе, нужни ли са доказателства, за тези обвинения!? Щото, ако е въпрос и мене ме изнасили Шарън Стоун, кога бех млад.
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изнасилвачи има.И аз ги мразя.Класирам ги на първо място.После крадците(защото изчислих грубо щетите от крадци през дългият ми живот)и после убийците.Можеби защото още не съм бивал убит, смешно нали?Но има жени, които го отварят, после мърдат и след финала могат да те обвинят в изнасилване. Тях къде да ги класирам?
23
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тео Роман Полански се призна за виновен че е напил , дрогирал и изнасилил 13 годишно момиче.Осъден е за това и не смее да стъпи в Америка.Който е изнасилвач трябва да си понесе последиците.
22
2
 
21
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Сума ти и жени се сетиха, че преди 20-30-40 години са били "изнасилени" или "с3ксу***лно тормозени" от мъжете. Като се започна от Роман Полански, че до днес. Заедно с линията за третополовите по мое скромно мнение идва прекалено много за човешката цивилизация. Истината е много проста и правилата на играта са ясни-можеш да си искаш и да правиш действия да стане на твоята,но не значи не!Толкоз!От там нататък-ама той ме докосна,ама той беше на 10 сантиметра от мен...може и на -20 да е бил - все тая!
21
1
 
7
 
! Отговори
Бели конци преди 4 години
До Анонимен 16Точно тази дама ще даде пари да иде на финал на Шампионската лига, каквато снимка се появи? Ясно е, че е била там или с любовник или с баща си, на някой от двамата е била идеята.А една служителка "фронт офис" в банка като нея взима не повече от 1000 лева нето. В малките градове взимат и по 700 лв. За пример - Кърджали.Дали може да източи милион от 20 клиента, което значи 50 000 лв. от човек без помощ от висшестоящ служител? Един клиент може да е заплес. Двадесет - няма как.
20
2
 
4
 
! Отговори
Е, има Библия преди 4 години
До КовачаДа четат. Или Тората, Корана, Ведите, кой какъвто се определя... Там темата с произхода, природата и особеностите на жената, и мен да ме прощават всички нормални жени, е ясно обяснена.
19
1
 
22
 
! Отговори
Ясно го каза: преди 4 години
"че взаимоотношенията винаги са били добре дошли и по взаимно съгласие, макар и да отбеляза, че "правилата и стандартите" са се променили."Тогава е било така, днес е иначе. И да е бил по настоятелен - тогава е било нормално. Вече не е, и той не го прави. Няма как неписаните "закони" да важат със задна дата. Дори писаните нямат такава сила.Оставете човека на мира, на 78 години е.
18
1
 
33
 
! Отговори
Той - изнасилвач? преди 4 години
Че те всички жени му бяха в краката и му се молеха да ги вземе в кревата.Какъв му е мотивът да е насилник? Няма никаква логика.Виж, мотивът на повдигналите обвинения спрямо него е учебникарски - пари, пари и пак пари.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че и парите на родителите, разбира се. Нали така е по-убедително.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаят с банковата служителка от Варна, както казват англичаните, намирисва на риба.Достатъчно интелигентна да източи близо милион, но в същото време достатъчно, вие кажете, че ще ми турят звездички, да го даде на човек, когото дори не е виждала физикали. Хайде, холан!
15
3
 
24
 
! Отговори
Евреите преди 4 години
раздухаха такава "изнасилваческа" истерия че вече не останаха мъже учители в училишата в САЩ !същевременно за миналата година само в Германия има 34 000 изнасилени от "бежанските" банди бели немски момичета !евреите дори не дават да се издума за това !в повечето случай полицията даже не разследва - боят се да не ги обвинят в расизъм
14
4
 
14
 
! Отговори
Ковача преди 4 години
В наши дни жената се превръща в звяр. Липса на респект и тотална мързеливост подхранват психологически домашен тормоз над много мъже. Обвинения и усуквания на висок тон са стандарт днес. Да ме извинят свестните дами, не са много но ги има.. По случая: ако беше си го държал в гащите, нямаше да ги има тия проблеми. Сега всички разбрахме колко си изпляскал Пласидо, някъде около 30, 20 от които ревът за пари и слава. Мечтаят да дават интервюта, да свидетелстват и т.н.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През - 951 година ме погледна неприлично и мен. Ще го съдя
12
0
 
23
 
! Отговори
Стършел преди 4 години
Господин Доминго, вие сте невинен . Зависта е "велико" нещо!