Мегзит шокира кралското семейство. Какво следва от тук нататък?

Знаеха ли от двореца за тази тяхна стъпка?
Обновена: 10 яну 2020 10:10 | 10 яну 2020 09:10, Петя Славова
64
Мегзит шокира кралското семейство. Какво следва от тук нататък?
Снимка: БГНЕС

Отдавна се говори за отдалечаването на Меган и Хари от кралското семейство. Но новината, че двамата се оттеглят от задълженията си като част от него шокира мнозина. В съобщение в социалните мрежи херцозите на Съсекс обявиха, че животът им ще протича между Обединеното кралство и Северна Америка и намекнаха, че започват да се издържат сами като стартират с нова благотворителна организация.

"След много месеци на размисъл и вътрешни дискусии, решихме да направим преход през годината, като  издигнем нова прогресивна роля в тази институция“, написаха те. "Моля, приемете най-дълбоката ни благодарност за постоянната ви подкрепа."

Как се стигна до тук?

Отдавна се знае, че отношенията в Кралския двор не са гладки. Скандалите започнаха още преди пролетната сватба през 2019 г. на Меган и Хари, припомня "Вог". Първите неприятности дойдоха с изявленията на доведената сестра на някогашната актриса, както влошените отношения на Меган с баща си.

Слухове тръгнаха и покрай това, че Маркъл е с труден характер, че се е скарала с Кейт Мидълтън. Двамата братя – Хари и Уилям също влошиха отношенията си. Херцозите на Съсекс бяха критикувани на почти всяка крачка, която правиха. Дали са си взели почивка, със самолет ли са пътували, как Меган държи бебето си, защо прави частно кръщене за своя син по американски обичай. "Отношението на британската преса към кралското семейство бе: „Ние плащаме за вас, а вие само смучете ресурси", написа преди време Vanity Fair.

Още по темата

Херцогинята също така бе и пример как жените имат все повече власт. Покрай нея херцогът започна да се застъпва повече за околната среда. Самата тя обясни, че не яде месо, не хареса ловът, който организират в кралското семейство.

Покрай всички тези новини се вдигна доста шум.

"Те се чувстваха обсадени, тормозени и малтретирани", обясни кралският историк Сали Бедел Смит пред Vogue. "Те почувстваха, че всяка тяхна цел е възпрепятствана от пресата". Двойката призна, че това е борба. "Всяка жена, особено когато е бременна, е наистина уязвима“, каза херцогинята пред репортера Том Брадби за постоянното отразяване в медиите.

През октомври миналата година двойката реши да обяви дела срещу много британски таблоиди за нарушаване на поверителност и публикуване на "умишлено позорни ”истории“. "Има човешка цена за тази безмилостна пропаганда, особено когато е съзнателно лъжлива и злонамерена", каза тогава херцогът в изявление. 

В средата на ноември той и съпругата му си взеха по-дълга почивка от кралските задължения и прекараха празниците в Канада. По време на това идилично бягство, кралицата направи годишната си коледна реч., продължава да припомня Vogue.  В нея тя определи отминаващата 2019 г. като "доста неравна." Според изданието, кралицата е вложила няколко важни аспекта в това сравнение. От една страна е Brexit и  политическите сътресения в страната. Но тук са и личните драми, случили се в семейството. Ситуацията при херцозите на Съсекс са нищо в сравнение със заслуженото възмущение на обществото срещу принц Андрю, който даде смущаващо интервю за BBC, в което коментира връзките си с осъдения за сексуални престъпления Джефри Епщайн. По време на разговора му той така и не показа угризения за случилото се, нито съжаление към жертвите. На бюрото на кралицата също така имаше четири много видими снимки – на баща й крал Джордж, на съпруга й – принц Филип, на  принц Чарлз и херцогинята на Корнуол и на семейството на Кеймбридж. Там не присъстваше снимка на Хари и Меган.

Две седмици по-късно дойде и новината за решението на херцозите на Съсекс, което според тях е следствие на "дълги размишления и вътрешни дискусии“.

Но знаела ли е наистина кралицата за тази тяхна стъпка, след като BBC съобщи, че в Бъкингамския дворец са били "разочаровани". По-късно излезе и изявление от двореца, според което дискусиите с херцога и херцогинята на Съсекс са в начален етап": "Разбираме желанието им да предприемат различен подход, но това са сложни въпроси, които ще отнемат време.", написаха от там.

И така, как нещата ще се променят?

За начало херцогът и херцогинята вероятно ще получат повече уединение. Както се подразбира от изявлението им, то ще е в Северна Америка. "Този ​​географски баланс ще ни даде възможност да отгледаме сина си с признателност към кралската традиция, в която той се е родил, като същевременно ще предоставим на семейството ни пространство да се съсредоточи върху следващата глава", отбелязаха те.

В момента херцогът и херцогинята на Съсекс се финансират от две различни места. Първото е от данъкоплатците и второто е от печалбите от херцогството на принц Чарлз от Корнуол. Те обаче искат да са финансово независими.  "Съгласно настоящата структура и договорености за финансиране, им е забранено да получават доходи под каквато и да е форма.“, отбелязва изданието. Понастоящем те не са обявили никакви бъдещи проекти или планове за печалба. "Никой наистина не знае - докато не го обяснят - какво ще стане", казва Бедел Смит, който прозира в съобщението им, че явно те ще работят в частния сектор.
Двамата съобщават за нова благотворителна организация, чиито подробности ще станат ясни във времето. Новият им уебсайт SussexRoyal.com стартира, намеквайки, че новините могат да дойдат по-скоро. На своята начална страница те използват термини като "обслужване на монархията" и "укрепване на Общността".

До тогава, според изданието, може да се очаква двойката да участва във все по-малко публични изяви, но може да се появяват все повече в Instagram. "Те вярват, че техният медиен подход ще им позволи да споделят повече с хората директно“, обяснява уебсайтът. "Светът иска да бъде в крак с Хари и Меган и това ще стане много по-лесно", коментира още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Типично по американски тая внесе интрига и раздор в кралския двор с влизането си.Хари не вижда ли, че жена му се е изпокарала с всички.Тая ще го закопае, а той си мисли, че се прави на мъж.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох,ако си мислите,че и кралския двор не е управляван от световната банда,грешите!Дайте им свобода на младите двойки и не ги задължавайте непрекъснато със задължения и ритуали.
51
7
 
16
 
! Отговори
Меган Маркълова преди 4 години
Не знаят какво е глад тия двамата, за това така се перчат. Ако наистина бъдат орязани от всякъде и от имоти включително много бързо ще искат пак да се вкопчат в полата на кралицата, защото искат не искат ще трябва да работят. Меган е вече дърта чанта на 40+(в интернет пише, че отдавна лъже за истинската си възраст) та едва ли ще получава супер предложения за роли. А Хари кво е работил? Пилот... хахахаха. Ако е малко по-умен ще се разведе с тая пропаднала жена и ще застане до семейството си.
50
1
 
5
 
! Отговори
Пич преди 4 години
До аз-ът"Тя отдавна не е девойка. Била е девойка (може би) с първия си мъж. При Париж поне майката на децата му не беше втора употреба."Мда, съгласен съм. Не е много гот някой да разправя в кръчмата как е мандръсал принцесата (не дай боже кралицата) на младини :)))
49
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Следва - не след дълго кралицата ще пукне от мъка...
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА-ИМ-ИМАМ-Я-ДО-ВЕ-ТЕ, НИХНАТА ...!!!
47
5
 
23
 
! Отговори
245 преди 4 години
може ли поне в деня на англо- американските бомбардировките над София- прекрасен тогава европейски град, полуразрушен и невинни жертви, да престанете да ни занимавате с паразитиращите потомци на Нейно нищожество???
46
0
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Париж.... Имах в предвид Чарлз, редактора на телефона е шиб....
45
1
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Няма как един палав внук, който си е харесал някаква тъмнокоожа девойка, да наруши тези традиции---Тя отдавна не е девойка. Била е девойка (може би) с първия си мъж. При Париж поне майката на децата му не беше втора употреба.
44
0
 
9
 
! Отговори
Дукът на Кочериново преди 4 години
Дреме ми...
43
2
 
23
 
! Отговори
Пич преди 4 години
:)) Наивниците си мислят, че тия двамцата са решили сами да водят "обикновен живот". Няма такова нещо при тия хора, разберете го това. Там нещата се случват според традиции отпреди много столетия. Няма как един палав внук, който си е харесал някаква тъмнокоожа девойка, да наруши тези традиции. Просто е отстранен от Кралицата, да си живее в изгнание с мурггавелката. По-големият се оказа по-умен, поне си взе що годе подходяща жена въпреки, че и там нещата не са перфектни.
42
0
 
5
 
! Отговори
Началото на края преди 4 години
Отдавна се коментира ....... как оттеглянето им ги шокира. Ебассси.
41
2
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Ако съм на местото на Кралицата - прав ви път. Обаче режене по всички параграфи. Щели да живеят между Европа и Северна Америка, а в Европа къде? В дворците на Короната? Мне, нали сте независими - на квартира мила моя, в Лондон при съплеменниците ти. На изпроводяк ще подаря на Харевица копие на Чичо Томовата Колиба. Да си я чете на малкия Шака Зулу
40
2
 
11
 
! Отговори
мишо преди 4 години
И Даяна се опита да има личен живот ама не и позволиха. Така , че може да не позволят и на Меган по същия уж трагичен начин.
39
2
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Откъдето жената - там е родата. Тоя винаги си е бил д&генерат, проблемът на второто дете. Още от рождението си знаеш, че единствената цел на съществуването ти е да ди резервна гума, ако брат ти умре преди да има свои деца. Не трябваше да си взема тази църна принцеса, втора употреба.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати, хората коментират на тия лиготиите все едно са фентъзи филм.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влизането на Мег в монархията си има и някои предимства за монархията, но в момента, в който почна да прави проблеми - настрани.Ако в бъдеще има полза от нея ще се върне.
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабата като им спре парите и им вземе замъка, сами ще я молят на колене да се върнат.
35
1
 
18
 
! Отговори
Един преди 4 години
Тя кралицата според мен е в тиха криза от момента, в който разбра, че близки наследници на короната ще са с по-тъмен цвят на кожата. След още 2-3 поколения може и съвсем *** наследници да се появят.
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста е вероятно Мег да не разбира какво става, но Хари разбира и май не му харесва. Тия няма да изкарат дълго заедно.