Kралското семейство остана без шанс за по-съвременен облик

Към Маркъл имаше неприязън още от самото начало
17 яну 2020 17:45, Ния Христова
28
Kралското семейство остана без шанс за по-съвременен облик
Снимка: БГНЕС

Присъединяването на Мегън  Маркъл към британското кралско семейство беше доста особен момент. Ситуацията беше идеалната възможност династията да се адаптира към условията на 21-век. От самото начало обаче Маркъл е обект на непрестанни критики от медиите и дори семейството. Темата коментира Рой Хил, преводач и журналист, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Новината, че Принц Хари и Меган Маркъл възнамеряват да се откажат от кралските си титли и задължения, както и да заживеят в Северна Америка шокира кралското семейство и предизвика смесени реакции по целия свят.

Журналистът Рой Хил направи съпоставка с Кейт Мидълтън, която се приема като еталон на кралската особа.

"За живеещи във Великобритания тази новина не е чак такъв шок. По-скоро показва пикът на една тлееща неприязън. Принцеса Даяна също е била доста критикувана". 

Още по темата


Загубата
е ценна за кралското семейство- Мегън Маркъл беше образът, който можеше да придаде човешки и модерен облик на семейството, както и да ги изведе от архаичното разбиране за кралско семейство.

"Медиите провокират въпросите за сексизъм и расизъм. Маркъл бе изкупителна жертва поради факта, че мъжът й е вторият най- популярен член на кралското семейство".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.