След "Мегзит": Хари и Меган "на нож" с Елизабет II

Херцозите на Съсекс - недоволни от перспективата
25 фев 2020 17:00, Петя Славова
45
След "Мегзит": Хари и Меган "на нож" с  Елизабет II
Снимка: БГНЕС

Все по-дълбока става пропастта между принц Хари и Меган Маркъл с Великобритания. След като обявиха "Мегзит", двамата уволниха и екипа, който се грижеше за тях, а след наложеното вето върху по-нататъжното осигуравяне на приходи по линия на кралската титла, двамата съвсем открито заговориха срещу решенията на кралския двор,съобщава Daily Mail.

Още по темата

Двамата се противопоставиха на Елизабет II и за забраната да използват името "Sussex Royal", тъй като за тях това означава сериозна финансова загуба. От Бъкингамския дворец пък изтъкнаха довод, че те вече не изпълняват кралски задължения и не би трябвало да имат искания към този бранд.

Така няколко дни след като британската кралица забрани на внука си да получава приходи от титлата, той влезе в пререкания с нея. Те заявиха, че кралицата няма юрисдикция относно използването на този термин с цел печелене на пари извън границите на Великобритания. Нещо повече, изявлението на разочарованата двойка гласи, че Елизабет II не е в състояние да им попречи да направят това.

Хари и Меган, които сега живеят в Канада, посочват липсата на такива ограничения за други членове на семейството. "Те се отнасят с нас по различен начин", оплака се двойката. Те може би имат предвид принцеса Беатрис и принцеса Юджийн, които са дъщери на втория син на кралицата – принц Андрю и съпругата му Сара Фъргюсън. Двете не се считат за старши членове на кралската династия, и затова не са ангажирани на пълен работен ден с кралските задължения. Напротив, двете принцеси, които са девета и десета по ред за трона, работят на пълен работен ден.

Принцеса Беатрис работи в частни фирми като бизнес консултант. Принцеса Юджийн пък работи като управител на швейцарската галерия за съвременно изкуство Hauser & Wirth. В момента сестрите много рядко присъстват на кралски събития, но ежегодно са гости на годишните градински партита, които кралицата организира.

Принц Хари пък  напомни на баба си, че е крал по рождение и шестият претендент по линия на трона на Великобритания.

Пресата научи, че думите на внука са достигнали до ушите на кралицата. От двореца са заявили, че Хари и съпругата му просто не оценяват това, което са получили след оттеглянето си и "са загубили всякаква предства за перспективите".

Много британци също намериха за неуместно това изказване, дори за дързост, въпреки че кралицата винаги е показвала обичта си към своя внук принц Хари и е създала най-благоприятни условия за оттеглянето му от кралските задължения.

Ще има ли отговор от кралския двор за думите на Хари и Меган, тепърва ще се разбере.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Харолд да не се отваря много, защото кралицата ако реши, тия двамата няма да доживеят до другата седмица. Ще загинат при нелеп инцидент.
34
0
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Да, ама кралицата няма да ги иска обратно. Харолд може да се надява евентуално ако баща му стане крал, да го моли за работа в двореца.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да седят мирни. Кралицата да не им вземе ключовете от двореца. Обаче Меган не е много умна а се вкарав тази схема/игра.
32
0
 
3
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Да им имам проблемите.
31
0
 
23
 
! Отговори
Един преди 4 години
Във Вашингтон пост писаха преди дни по техен адрес статия ,че приказката свърши, започва цирка. Май са прави.
30
0
 
17
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
С тия скандали ще бъдат интересни само до време в един момент на никой няма да им пука за тех, така яко ще пропаднат, от високо се пада най лошо.
29
1
 
21
 
! Отговори
преди 4 години
За принца важи с пълна сила нашенската поговорка Храни куче да те лае .
28
0
 
20
 
! Отговори
Пукофица преди 4 години
де се хващет да бачкат, да си изкарват сами парите за наем и храна и цигари да ги видим тогава , *** да чистят и *** да бършат , кралски ако щът
27
2
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Плебса-това не е лъжица за вашата/нашата/ уста.-------суз бе смартбюти.
26
1
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Днеса...У Канада има и други афроамериканци. Това вашето е дискриманация, защо никой не пише за тях ? А ?
25
10
 
5
 
! Отговори
Ех юнаци,ех пубери! преди 4 години
Безплатен обед няма ,това си е факт.!!! Но и че,, интелигенцията"от Люлин и Дружба ,обяснява всичко НА и ЗА кралският двор,че знае и разбира всичкои говори и обяснява безапелационно, като последна инстанция. Плебса-това не е лъжица за вашата/нашата/ уста.
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия какво още искат не знам, хем ги оставиха да си живеят хем реват, е не може да имаш всичко в от яживот, като искаш да си простосмъртен що ревеш за едно надписче роял ? време е лизабет да им отнеме и титлите съсекс че да видят кон боб яде ли.. тоя хари яко ми падна в очите , а отначало им се радвах , че са решили да са модерни работещи хора
23
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 4 години
А може ли и други разкази за островитяни?
22
2
 
5
 
! Отговори
зо 21 преди 4 години
не дрънкай глупости, папараците подгониха за пореден път даяна и тя катастрофира , останалото са теории на конспирацията ! по твойта *** логика сега е ред на меган щото не е удобна , също като даяна ?! дрън дрън
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меганчето ми е ясно ,че си гледа интереса, ама за Хари имах по добро мнение.. За съжаление тая го е омаяла яко .
20
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнусното бабе уби майка му, при подобни обстоятелства преди години. Обяснявайте сега колко го обичала и какви условия му създавала...
19
1
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
ауууу тука пълно с снахи под чехъл и заврени зетюве бе...Абе вие вместо да псувате Кралицата, че ги натири тия и да защитавате "младите" що не се стегнете па да си купите собствени жилища да не живеете при "дъртите си роднини" бря... Дърти магарета, докога ще живеете на гърба на някой ? Не стига че са ви приютили некадърните г***заве, че и ги чакате да умрат бе ? :)
18
7
 
7
 
! Отговори
Питър преди 4 години
И двамата са симпатяги, а зад целия този спор стои твърдото им убеждение каква тъпотия е т.нар. кралско семейство. Синът на дъртата вещица е доказан изнасилвач на непълнолетни и вече публично изобличен, но понеже "следва протокола" всичко е наред. Представям си го това "кралско семейство" какви зловещи бастуни са. Англичаните да бяха гласували против монархията щяха да имат повече полза, отколкото от Брекзит
17
13
 
5
 
! Отговори
**** преди 4 години
Абе младите да не се стресират толкова,и да си гледат живота,а колкото до дъртата,тя скоро ще гушни букета,и животът им ще продължи без това напрежение.
16
1
 
14
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
Понеже,принц Хари не е обикновен човек,баба му да го изпрати на планетата от която е дошъл,нали е извънземен....Принцове,крале...царе...глупости на търкалета....някой...някогя е репил че ще е така и така си върви...обяснение няма...