Робърт Дауни Джуниър - Железния човек, който загуби всичко

Вижте историята на известния актьор
23 май 2020 00:15, Дарена Найденова
15
Робърт Дауни Джуниър - Железния човек, който загуби всичко
БГНЕС

Преди да стане Железния човек, той е бил затворник P50522. Миел е чинии за 8 цента на час и е чувал подвикванията и обвиненията на другите обитатели. „Как се озова тук, човече? Ти имаше всичко!“, казват му в затвора. Става въпрос за Робърт Дауни Джуниър, който изминава дълъг и труден път преди да се изкачи на върха в Холивуд.

Ражда се на 4 април 1965 година в семейството на продуцента и актьор Робърт Дауни-старши и съпругата му Елси Форд. Средата, в която израства не е много здравословна, тъй като баща му има зависимост към наркотиците и позволява на сина си да пуши марихуана, когато той е едва на 6 години. Порокът бързо се превръща в нещото, което свързва младия и стария Робърт.
 
Родителите му се развеждат, когато е на 13 години и той решава да остане в Санта Моника при баща си. Три години по-късно обаче напуска училище и се мести при майка си в Ню Йорк. Първата си роля получава, когато е на 5 години, но истинският му пробив идва през 1987-а с филма „Less than zero“. Там той влиза в обувките на Джулиан, който е пристрастен към кокаина и партитата.
 
Съвсем спокойно героят можеше да се казва Робърт, тъй като актьорът по това време вече много сериозно е приличал на екранния си персонаж. „До този момент взимах наркотици само след работа и през уикенда. Около „Less than Zero“ обаче нещата се промениха“, казва Дауни-младши. Зависимостта се превръща в нещо, което не може да бъде контролирано.
 
През 1991 година тогавашната му приятелка, Сара Джесика Паркър, къса с Робърт заради проблемите му с наркотиците. Тогава той решава да постъпи в клиника, за да се опита да поправи нещата и да се възстанови. Въпреки проблемите, кариерата му продължава да върви нагоре и през 1992-а Дауни-младши получава най-добрата си роля до този момент.
 
Той е избран да играе Чарли Чаплин в биографичен филм за артиста. Изпълнението му в „Чаплин“ му носи номинация за „Оскар“ и „Златен глобус“ и успява да спечели „БАФТА“. Тогава Робърт е само на 27 години, но показва истинския си талант и впечатлява както зрителите, така и критиците. Някои го определят като най-добрия актьор на своето поколение и му предричат бляскаво бъдеще.
 
Още от историята на Робърт Дауни Джуниър четете в Tialoto.bg 

Източник:  Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Нека допълня преди 3 години
До АнонименВсички филми на Марвел са велики. Който не харесва модерни приказки, вече се е пенсионирал като душа ... а тези които само това гледат си остават инфантилни недорасляци през целия си живот . Първо майка им се грижи за тях, а после и жена им. Ако успеят да си намерят някоя с по-силни майчински инстинкти от нормалните .... и с нерви да се грижи освен за собствените си деца и за това от свекървата .Спрете навреме с детските филмчета.Порастнете .
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички филми на Марвел са велики. Който не харесва модерни приказки, вече се е пенсионирал като душа.
10
0
 
6
 
! Отговори
Случаен гражданин преди 3 години
Простолюдието има нужда от такива "вдъхновяващи" истории ,как някой си бил беден и нямал нищо и как после станал милиардер. Ей тъй на.За да могат да си фантазират че и те как някога ще успеят,и как ще дойде края на живота в миризлиивата панелка с мама ,тати , братята и сестрите и баба и дядо. И как ще напусне работата като чистач в Лидъл,но не и преди да натрие носа на мениджъра си като му каже в очите какво мисли за него. Ех, мнечтииии . Това подържа някои зомбета все още в света на живите.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хмМи превъзнасят го щото няма други..
8
4
 
9
 
! Отговори
хм преди 3 години
Нищо особено като филми и актьор!Не разбирам кво толкова го превъзнасят!?
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още ли занимавате хората с историите на богатите? 99.99% От хората по телевизията, киното и политиката са деца от висшия ешелон които имат ресурси като пари, връзки и опита на родителите си още от момента им на раждане. Само храните напразни надежди.. Получават спокойствие, напътствия и окуражение заедно със сигурност в бъдещето докато се развиват. Тук там има някоя история като тази но човека пак е син на продуцент и актьор..
6
0
 
8
 
! Отговори
до Иванов преди 3 години
В затвора уж е станал католик, но някак си точно като излязъл и се оженил за жена от племето. Случват се такива работи, как иначе ще ти тръгне пак кариерата, ако нямаш връзките в Холивуд, дори и да си най-добрия.
5
1
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
Да се благодари, че е от избрания народ, иначе още щеше да е наркоман.
4
0
 
14
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Не е зле, но тя и Сузанита на 13 спираше наркотиците.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трезвен от 16 години браво!Щом е успял да спре дрогата веднага му е потръгнало.
2
4
 
30
 
! Отговори
Соросоид преди 3 години
Тая статия сме я чели много пъти.Бащата бил наркоман и научил сина си да бъде наркоман от 6 годишна възраст.Безспорно е талантлив, но порочния начин на живот го завлича.Затова ония, които дърпат конците му дават шанс за да докажат мита за т.н. "американска мечта". Всичките филми за Железния Човек са изключително некадърно направени, но са сдъвкани от непретенциозната американска и поамериканчена публика на масовото изкуство.
1
8
 
20
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Мулти милионер, загубил всчико, аре малко по-сериозно!