Хари и Меган обедняха след раздялата с кралското семейство, как печелят?

Желанието им за финансова независимост провокира търсенето на нови начини
104
Хари и Меган обедняха след раздялата с кралското семейство, как печелят?
Снимка: БГНЕС

Принц Хари и Меган Маркъл разговаряха с Опра Уинфри в рамките на интервю в неделя вечер, излъчено по CBS, чиято цел беше да покаже живота на двойката година, след като напуснаха кралското семейство, пише Bloombergtv.bg като цитира Yahoo Finance.

Оттеглянето им от двореца Уиндзор има и значително отражение върху техните финанси.

Принц Хари наследи около 10 милиона долара от имението на покойната си майка принцеса Даяна, като Маркъл допринесе с около два милиона долара (след данъци) от различните си участия като актриса.

Още по темата

Двойката закупи имота си за 14,7 милиона долара в Монтесито в средата на юни, като е заплатила пет милиона долара за него и се е възползвала от ипотека за 10 милиона долара, посочват от Forbes.

В допълнение към това Хари и Меган дариха три милиона долара към Суверенния грант на Великобритания, за да изплатят ремонтите, направени в тяхната Frogmore Cottage в Уиндзор след заминаването им.

Суверенният грант, финансиран отчасти от британските данъкоплатци, по-рано допринасяше за около 5-процентен дял от общите доходи на двойката. Към момента той е използван за финансиране и подкрепа на официалните задължения на кралицата, включително пътувания, сигурност, служители и поддържане на сградата.

Оставащите 95% от доходите на двойката бяха от принадлежащите на принц Чарлз обширни земи, известни като херцогството Корнуъл, които са оценявани на около 1,2 милиарда долара.

New York Times съобщи, че принц Хари и принц Уилям са получавали по 6,4 милиона долара от принц Чарлз и херцогството, въпреки че точната сума остава неясна.

Въпреки това Хари и Меган вече няма достъп до нито едно от тези средства, става ясно от множество доклади.
Заради желанието си за финансова независимост принц Хари и Меган се насочиха към търсенето на алтернативни начини, чрез които да печелят парите си.

Наскоро те подписаха 3-годишна сделка за подкасти със Spotify, която е оценявана на между 15 и 18 милиона долара. Малко по-рано двойката сключи споразумение с Netflix, чиято стойност се изчислява на до 100 милиона долара.

Принц Хари също така си партнира с Опра по Apple TV+ в серии за психично здраве. Проектът, който първоначално трябваше да бъде пуснат през 2020 г., беше отложен.

Заедно с различните публични изяви на двойката, които според слухове им носят един милион долара, е ясно, че Хари и Меган разширяват медийната си империя и увеличават влиянието си извън кралското семейство.

И все пак опасенията сред експертите остават за потенциални щети върху образа на британската монархия, имайки се предвид, че кралското семейство инжектира около два милиарда долара в британската икономика всяка година според Brand Finance.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КРАЛСТВО идва от кражба конекралства аз съм най богат за това съм крал най многотитла иззмислица като нашия ЦАРотминали времена
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да обеднееш означава да немаш за хлеб!Да взема да им пратя едно левче а?
28
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случаят е съпоставим с този на Навални в UK няма демокрация
27
11
 
9
 
! Отговори
ззз преди 3 години
Не, че ми пука, ама дъртата вещица и синът и убиха Даяна, само защото се опита да се измъкне от отровната кралска хватка.Нещо много къса ви е паметта!Даяна на времето също не им искаше парите, но това не я спаси.Сега няма да посмеят да убият физически мулатката, но ще направят всичко за да я съсипят.Изобщо не съм фен на Меган или Хари ама се дразня как бързо някой хора забравят фактите и почват да повтарят думите на кралицата!
26
5
 
19
 
! Отговори
Tangra преди 3 години
Тези не знам къде се намират. Най - голятама империя. Ти да унижиш кралската корона по тоя начин. Аз не знам защо кралицата не ги отряза още поначало. Навремето са им режели ушите на центъра на Лондон. Горкото момче, заради тази черна грозотия, заради единия секс
25
1
 
12
 
! Отговори
турист преди 3 години
рАЗКАРАЙТЕ ГИ ТИЯ ДВАМАТА ...КОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ТУК В БГ ОТ КРАЛСКОТО ЕКССЕМЕЙСТВО ???
24
3
 
5
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Барселона - ами ти сам си отговори на въпроса! С това, че имат фенове които тръпнат да чуят какво са яли и как са спали. А относно Британия - ами, те са институция. Британците си ги искат и защитават. И плащат за това, при това с удоволствие. Богата империя, може да си го позволи. Това което не могат е да забравят и пренапишат сто пъти историята си, подобно на една малка Балканска държава която им обявила война през 1943 година. Защо ли? Пак ти си отговори.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ДА, КОМИНТЕРНА МНОГО НЕ ПЛАЩА.
22
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо по-лошо от смесен човек. Хемингуей ги е описал чудесно - не принадлежат към никоя paca, поради което изгарят от озлобление. Тая на какво се надяваше, на позитивна дискриминация? Ще се кльофне във фамилията и всички ще й козируват, щото баба й брала памук? Я бегай у Столипиново...
21
0
 
11
 
! Отговори
БЧК преди 3 години
Събираме помощи!Ти даде ли своя принос ?!
20
1
 
18
 
! Отговори
предложение преди 3 години
Ми освен да почнат да печелят по единствения познат на Мегън начин, от чичаците по яхтите. Сега може да вкара и Хари в схемата, на него ще дават повечко, щото е с титла.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6 Идват от цял свят промити мозъци,да се промият още повече и от туризъм влизат милиарди в икономуиката.Това е приноса на рептилите..
18
6
 
2
 
! Отговори
Чико от Порто Рико преди 3 години
От тези двамата бих предпочел да имам отношения с Меган, за Хари дори Бойко не би се прежалил, както с Мангъра.
17
1
 
33
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Тея просто удариха дъното. Добре, не искаш да си част от Английския кралски двор, искаш да си независим, хубаво. Дали обаче да плюеш по двора и онези които до вчера са те отглеждали е достоен поминък? Доста е низко. А т.н. Меган направо е за Оскар. Както и да е. Хари може да си намери някаква "работа". Любовта иска усилия - в т.ч. и за прехраната на семейството. Вече не е част от аристокрацията, така че - да започва.
16
6
 
15
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Какви монархии,кралици,какви 5 лева.Парадни длъжности, остатъци от далечното,далечното минало.Създава се илюзия за знатни,особи,синя кръв...далечни планети,щуротии на търкалета.Обикновенни хора като нас.Казал някой преди стотици години Кралска Династия...и продължават да са елит.Някой да каже с какво са повече от нас.Живеят си в техен измислен свят и Феновете тръпнат в очакване как е спала кралицата...Шотландският боец...Хората трябва да имат някакви измислени Божества.
15
1
 
26
 
! Отговори
афроамериканец преди 3 години
Меганчето ще продаде още куп сърцераздирателни истории на медиите, нали требе да руча.
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много глупави хора има на този свят и единия е принц хари, стой си където ти е мястото не се самозалъгвай няма такова нещо като независим винаги си зависим от други фактори, тази жена му е изпила мозъка за съжаление жалка картина след около две години ще станат безинтересени на хората и тогава ще се молят на кралицата
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази дали скоро ще бие шута на Хари и ще дрънка Кралското семейство за яка издръжка на двете деца от него? Май двамата играха "ва банк" и скоро ще им припари.
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Принц Чарлз може да изглежда дърво, но управлява имението си повече от добре. 20 милиона паунда са му приходите годишно.
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Хари като му свършат парите Меган ще му бие шута... а той няма да се върне в кралското семейство и ще си остане прецакан...