Харви Уайнстийн се сдоби с нови обвинения в сексуално насилие

Предполагаемите престъпления са извършени между 2004 и 2013 г.
17 юни 2021 08:35, Петя Славова
9
Харви Уайнстийн се сдоби с нови обвинения в сексуално насилие
Снимка: БГНЕС

Съдия от Ню Йорк одобри екстрадицията на Харви Уайнстийн в окръг Лос Анджелис, за да може затвореният бивш филмов продуцент да бъде изправен пред нови обвинения в сексуално насилие. Съдията на окръжния съд на Ери Кенет отхвърли искането. Местните прокурори казаха пред съда, че окръжната прокуратура на Лос Анджелис планира да транспортира Уайнстийн най-рано в края на юни, но вероятно ще се случи в началото на юли, съобщава БГНЕС, позовавайки се на CNN.

Адвокатът на Уайнстийн Норман Ефман заяви, че планира да обжалва заповедта на съдията и да поиска отдел по жалбите в Ню Йорк да спре процеса.

Уайнстийн, опозореният филмов продуцент, бе осъден миналата година в Ню Йорк за престъпление от първа степен и изнасилване от трета степен. Понастоящем той излежава 23-годишна присъда в затвора в строг затвор извън Бъфало, според държавните регистри.

Още по темата

69-годишният мъж е в лошо здравословно състояние и адвокатите му заклеймиха дългата присъда като фактическа доживотна присъда. Неговият юридически екип подаде жалба по-рано тази година, твърдейки, че пристрастията на съдията и съдебните заседатели са помрачили процеса.

Уайнстийн е обвинен в 11 случая на сексуално насилие в окръг Лос Анджелис, включващи пет жени. Обвиненията включват четири точки за изнасилване, четири точки за насилствено орално сношение, две точки за принудително сексуално насилие и едно за сексуално проникване със сила. Предполагаемите престъпления са извършени между 2004 и 2013 г.

Първоначално той беше обвинен в окръг Лос Анджелис през януари 2020 г. за сексуално насилие над две жени в отделни инциденти за двудневен период през 2013 г. През април прокурорите добавиха допълнително обвинение, произтичащо от предполагаем инцидент в хотел. От Бевърли Хилс през май 2010 г., а през октомври прокурорите добавиха шест нови обвинения.

Според неговия говорител Джуда Енгелмайер, той отрича обвиненията. Харви Уайнстийн винаги е твърдял, че всичките му физически срещи през целия му живот са били доброволни. Това не се е променило, каза Енгелмайер.

Съдебното заседание идва повече от три години, след като разследващите доклади на "The New York Times" и "The New Yorker" разкриха предполагаема история на сексуално насилие, тормоз и тайни сделки на Уейнстийн, който използва влиянието си като фактор в Холивуд, за да злоупотребява с млади жени.

Разкритията доведоха до вълна от жени, които публично говориха за разпространението на сексуален тормоз и злоупотреба в така нареченото движение #MeToo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петенце, много строг затвор този строг затвор в строгия затвор на Бъфало...
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък обвинявам в сексуално насилие комшийката ми Румянка,която преди 50 г. ме хвана за детската *** и ми нанесе сериозна психотравма.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно още са му останали пари на тоя и нови и нови "убавици", които са се облажили покрай него, сега ще се редят на опашка за парите, като изведнъж се сещат че са били изнасилени преди 30 години
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престъпниците трябва да бъдат наказани, но кой ще защитава мъжете от скалъпени обвинения с цел пари, а? Както са я подкарали в Америка ще можеш да спиш с някой след разрешения от адвокати, полиция, съд. Направо са смешни.
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този първо да беше се погледнал в огледалото
3
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 години
Га лапахти ни ривати а?
2
2
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТЕ ХОДИЛИ ПРИ НЕГО И ГО МОЛЕЛИ ДА ИМ ОСИГУРИ РОЛИ, А ТОЙ ИМ КАЗВАЛ, ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА В НАТУРА! И СЕГА Е СЪДЕН ЗА ПРИНУДА!
1
0
 
7
 
! Отговори
бай Х преди 2 години
Яко го закъса , завалията ! Многото *** води до пр**ане !