Мисис България Валери Стефанова: Била съм жертва на психически тормоз

Ще дефилирам с българска носия в Южна Корея, заяви тя
19 мар 2022 12:15, Екип на Dnes.bg
47
Мисис България Валери Стефанова: Била съм жертва на психически тормоз
Снимка: Личен архив

Валери Стефанова ще представи България на световния форум за красота "Мисис Юнивърс", който ще се проведе през юни в Южна Корея. Как се подготвя, с какво ще дефилира и каква ще е каузата й? Как се е спасила от психически тормоз и защо не разкрива мъжа до себе си?

-Валери, ще представите България на световния форум за красота “Мисис Юнивърс”, който ще се проведе през юни в Южна Корея. Как протича подготовката ви?

Вълнувам се по детски, в същото време приемам предизвикателството с всичкия си хъс и амбиция. Гардеробът ми е готов (смее се). Най-важният тоалет, поне за мен, е традиционната българска носия, с която ще дефилирам. Искам да предам усещането за красотата на българките, контрастът на нежност и сила, който притежават. Ще се фокусирам върху детайлите, ще насоча вниманието на журито, конкурентките и публиката към елементите, които разказват, провокират... Изборът на официална рокля е ангажимент в днешно време. Посрещат те по вида, важно е още в първия момент да се докоснат до възприятията ми за стил. Важен момент от подготовката ми е и тренировъчният процес. Започнах Великденските пости. За първи път изключвам от менюто си всички животински храни, както и захарта. Лесно е да бъдеш красив – грим, дрехи и малко уроци по обноски, но съвсем различно е да изглеждаш здрав – с естествена руменина, искрена усмивка... Това е моята цел! Разбира се, имам помощници. Аз съм любителка що се отнася до спорта, затова през последните седмици тренирам с инструктор. Графикът ми е железен – 5 от 7 дни прекарвам в залата. Тонус, здраве, но и удовлетворение, че правя всичко по силите си, за да се кача на подиума със самочувствие.

- Каква ще бъде каузата ви и защо избрахте тази тема?

Темата е една и съща за всички участнички – домашното насилие. Истината е, че това щеше да бъде и моята тема, ако имах възможността свободно да избирам. У нас, а и по света, ежедневно се срещаме с този проблем – нежната част, изправена пред тежката си участ да бъде жертва на психически и физически тормоз. Това е кауза в пълния смисъл на думата. Фактът, че е обща е достататъчно показателен – за да се справим, трябва да се обединим.

- Самата вие била ли сте жертва на психически или физически тормоз?

Да. Като всяка жена съм имала своите грешни избори, решения, заради които съм удряла дъното. Била съм жертва на психически тормоз, вярвала съм, че ще отшуми, че компромисът е правилната врата, че всяка връзка има сривове, но не – изходът ми костваше повече отколкото очаквах. Днес съм силна, не ме е страх да говоря за отминалото време, но цената беше висока. Заради този етап от живота ми записах наказателно право.

- Тоест моделството е ваша втора работа?

Не съм модел, никога не съм имала болни амбиции да се кача на подиума, да застана пред обектива или да мечтая за място на първи ред. Това е моето хоби, по този начин се чувствам красива и желана. Наслаждавам се на споделеното време с хората в тези среди. Жените, моделите както ни наричат, сме още домакини, съпруги или половинки, имаме професии... На терен обменяме опит, буквално съчетавам полезното с приятното. Работя като адвокат, това е моето призвание.

- Кой е най-фрапиращият случай в кариерата ви до този момент?

Аз съм адвокат по наказателно право. Разглеждала съм редица случаи, помня много от тях... В мислите ми изникна едно 10-годишно дете, което гонеше майка си с чук. Побиват ме тръпки само от една дума – това е педофилията. Ако ти като адвокат трябва да защитаваш някого, а всички улики сочат към него – какво правиш, как го правиш? За мен е недопустимо! Това е един адски дълъг процес, трудностите не са зад всеки ъгъл, а на всяка крачка.

- Обвърназа сте, но пазите в тайна своята половинка – защо?

Решението не е мое, а негово. Той не е от онези мъже, които искат да провокират като се облекат в мистерия, но в същото време не желае и да е под прожектора, клиширано казано.

- А кой е най-романтичният жест от негова страна?

Годежен пръстен и 235 рози. Момент на чиста любов и мечти. Настръхвам и се усмихвам всеки път, когато си спомням.

- Сходства или противоположности ви събраха?

Избрах си алфа мъжкар, обича да доминира. Поставя си цели и ги реализира за отрицателно време, изключително последователен е в действията си. В същото време – лоялен, коректен и отговорен към работата и хората, които среща. Усетих себе си и определено отговорът е – сходства.

- Какви са плановете ви за предстоящите месеци, планирате ли пътешествие?

Ще отскоча до Америка. Вече съм британски гражданин и няма да ми е необходима виза. Планът ми е Ню Йорк, Лас Вегас, Маями... Ще остана там в рамките на две седмици, вълнувам се, защото това ще е първото ми голямо пътуване от много време насам. Винаги съм искала да отида, да усетя динамиката, енергията, която витае във въздуха...

- А коя е дестинацията фаворит?

Десетки са... Малдивите – това е едно райско място, което прилича на картичка, всяка гледка ти носи наслада. Категорично разходката там е била една от най-запомнящите през живота ми, вероятно, защото е дошла в точното време или пък е била с точния човек. Ще отскачам и пак, и пак.

- Пътуванията ли провокираха страстта към кулинарията?

Без съмнение – да! В Тайланд опитах едни от най-интересните комбинации, казах си, че с повече усилия ще успея да приготвя част от ястията у дома. И успях. Запалих се по азиатската кухня, дълги години готвех по рецепти, събирани от цял свят. Сега, когато отскачам по-често до България се срещам отново с вкуса на детството ми.

- Имате дете – каква е тя, кои са любимите й хобита и интереси?

Скоро Кимбърли ще навърши четири години. Изключително добро и разбрано дете е. Мила и общителна. Харесва ми, че гледа с интерес на заобикалящия свят, взима пример от мен и това ме кара да се гордея. Често говоря по телефона, а тя идва до мен и ме имитира (смее се). Ходим заедно на плуване и йога. Скоро ще я запиша на конна езда, искам да срещна с всеки спорт или занимание, а по-късно сама да избере посоката си. Истината е, че времето, което споделяме “по момичешки” е двигател на живота ми.

- За финал – каква е рецептата за красота в съвремието? До колка е важна в професионален и личен план?

-Тенденциите се променят на всеки пет години, мое мнение. Днес никой не одобрява прекалените подобрения, така наречения тунинг. Не са модерни големите устни и пр. На мода е добрата храна и медитацията, може би вървим по правилния път. Следователно това се отразява на личния и професионалния ни живот – човек е това, което носи вътре в себе си, а когато е добро – то личи и отвън.

автор: Мария Красимирова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
7
 
! Отговори
Гаро преди 2 години
То бива,бива грозота,ама пък чак толкова не бива....
30
0
 
5
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
Била жертва на психо-тормоз, а сега е жертва на секс-тормоз....а иначе е егати крокодила
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно смешни и излишни конкурсчетА.
28
2
 
11
 
! Отговори
Рико преди 2 години
Господа, моля не я наричайте куха лейка защото ще ви съди за психически тормоз.
27
8
 
9
 
! Отговори
До Реалист преди 2 години
България и Християнство? Българите отдавна не са славяни по произход, нито са бели хопра и европейци, а вече има ромобългари. Българите не са и християни, не са и вярващи, а покръстени езичници и диваци! Общо взето днешните българи са позор и срам за Православното Християнство!
26
6
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Хора които са твърдели че аз съм вреден и ло човек всъщност лъжат нарочн !Те мразят България, всичко българско и всичко христианско !Заради тях българската нация е поробена и България е поробена !П0равете реална сметка за какво става въпрос и ми помогнете да живея истинси хъбав живот ! Става ли ? Аз всъщност не съм болен, запознайте се с мен ! Желаете ли ? Няма да бъда лош и няма да викам и няма да дразня !
25
0
 
22
 
! Отговори
Айде бе преди 2 години
И ние като виждаме какви "българки" ни представляват къде ли не- и ние преживяваме психически тормоз!Ама нас никой не ни пита!Оная предишната "миска"-гайзер ли беше,майзер ли беше- пълен резил!Сега и на тая някой и написал това интервю,дал й го да го прочете да знае за какво става дума и -айдееее,юруш на доматите, а ние ***-нищо не разбираме!Айде аман от такива курвентини, дето през живота си нищо смислено не са направили,а само пълнят клозетите!
24
1
 
22
 
! Отговори
детето й се казва преди 2 години
Кимбърли - много "българско" име, няма що..Тоя тра.вестит ще представлява изкривените, пошли, ку.р.венски представи на българките за красота в Южна Корея..
23
2
 
18
 
! Отговори
Валери? преди 2 години
Чакайте! Това недоразумение на снимката да не е тpaвecтит? Ако беше биологически жена, щеше да се казва Валерия!
22
1
 
15
 
! Отговори
айде и тая преди 2 години
Всяка куха лейка като е наречеш-куха лейка-и се обявява за жертва на психически тормоз. Ако имаше поне малко акъл,нямаше да си куха...Тогава няма какво да се оплакваш и да се пишеш за жертва!
21
2
 
13
 
! Отговори
Обшината преди 2 години
Гджето и ако се казва Валери ще е като виц:Валери ще вземеш ли Валери за жена?
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо я е била?
19
0
 
16
 
! Отговори
nina преди 2 години
Това сигурно е най-добрата й снимка,в Гугъл има ужасни.Може и да е била симпатична жената преди корекциите.
18
0
 
42
 
! Отговори
майко мила! преди 2 години
Мутреса с всички възможни корекции следва наказателно право ?!, избрала си "доминантен алфа-мъжкар, който не желае да афишира връзката" (защо ли, да не е ревнива съпругата му?) и твърди, че е важна вътрешната красота. Статийката кърти :)))
17
0
 
44
 
! Отговори
IVo_1 преди 2 години
такива пипани от хирург, не трябва да се допускат до конкурса. Тая е от всякъде коригирана. Каква естествена красота има в нея?... еми няма. Калъпа на Енчев, това виждаме. Да си организират там Мис Пласмаса или Мис Корекция и да си участват ... ама не и в Мис България.
16
1
 
30
 
! Отговори
абе преди 2 години
що ни занимавате с некакви застаряващи кифли ???
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ooo, каква драма. Няма да мога да заспя довечера. Как, в ултра развитата България, ще има някой който е бил жертва на психически тормоз. Това е прецедент. Ама алооо, миска ли си, мистър ли си. 90% от населението на България са били жертва на психически тормоз. Този тормоз започва още от вкъщи, после детска градина, лелки, учителки, шефове, началници, медински персонал, данъчно, община и така до гроб. На каква ми се правиш тука.
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прилича на николета лозанова.
13
0
 
39
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Прав/а си, всички такива ги правят в един калъп, после това е бил "идеалът" за красотата на българката. Чалгата и поп-фолкът развъдоха такива като тая
12
1
 
24
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
И тези споменатите от тебе не са красиви. Една жена е хубава, когато не носи грим, няма вългарно поведение и има чест. Има и много хубави и естествени българки, които не са такива грозотии като тая кафеникавата.