Леонардо Ди Каприо отново ядоса Болсонаро

Актьорът пак привлича вниманието към пожарите в Амазонка
4 май 2022 11:33, Петя Славова
11
Леонардо Ди Каприо отново ядоса Болсонаро
Снимка: БГНЕС

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че Леонардо ди Каприо трябва да спре да прави изявления за екваториалните гори на Амазонка. Американският актьор неведнъж е критикувал правителството на южноамериканската република и неговите инициативи в региона.

"Ди Каприо би трябвало да знае, че директорът на СТО (Световната търговска организация) сам е казал, че без бразилския агробизнес в света ще има глад. Така че би било добре Ди Каприо да си затвори устата, вместо да говори глупости", каза бразилският държавен глава пред свои поддръжници.

Той визираше публикациите на актьора в социалните мрежи, които привлякоха силно вниманието към проблема с пожарите в горите на Амазонка. Според Болсонаро тези публикации са придружени от снимки отпреди 20 години. Както обясни президентът, бразилските земеделски производители са задължени по закон да запазят 20% от земите си в първоначалния им вид, а в Амазония този процент вече е 80%. "В този смисъл ние сме пример за света", каза Болсонаро.

Ден по-рано Ди Каприо призова бразилските младежи в социалните мрежи да подадат документите си за гласуване. Крайният срок за регистрацията им е 4 май. Актьорът посочи, че "здравето на планетата" зависи от резултатите от предстоящите парламентарни избори през октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може дикаприло да прати дементиралото биде да демонкратизира и Бразилия. Я виж колко лоши бразилци са се навъдили дето не слушат мантрата за климатичните промени, айде бързо при Кадафи.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е прав Болсонаро, психясалата либерастична гнида ди каприо е маша в ръцете на глобалистката пропаганда за фалшивото глобално затопляне. Много е жалко за пари и известност да паднеш толкова низко и да бълваш лъжи и измами ежедневно.
6
0
 
4
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
Болсонаро трябва да разбере важността на амазонската джунгла. Та това са белите дробове на планетата! Всички яко обезлесяват, а не мислят за последствията. Никой не залесява!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Амазония не е само в Бразилия, но и в останалите съседни държави.
4
8
 
5
 
! Отговори
Бг преди 1 година
На ди кабрио някой да му обясни за цианобактериите, и да се захване с по-сериозни каузи, има глад, корупция световна и т.н.
3
8
 
5
 
! Отговори
Хер Вернер преди 1 година
Всички западняци са се вторачили в горите на Южна Америка. Ами вашите гори къде са бе ***? Изсякохте всичко и сега ревете за джунглите по Амазонка.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто този е президент на Бразилия съсипването на горите тече с пълни сили
1
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от актьорчета специалисти по всичко.

Спонсорирани публикации