Кацарова: Думите на Хазарта пред комисията по култура не отговарят на истината

Тя иска 100% българска музика по националните медии
16 май 2022 19:33, Нели Христова
57
Кацарова: Думите на Хазарта пред комисията по култура не отговарят на истината
Снимка: БГНЕС

100% да бъде българската музика в националните медии. Това искане отправи в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви певицата Силвия Кацарова.

„Твори се много прекрасна музика в България, но тя няма шанс да бъде чута", добави изпълнителката.

По нейни думи БНР и БНТ имат делегиран бюджет от 150 млн. лева и това са пари на всеки българин, който си плаща данъците. "От тях 11 процента са за българските творци и 90% излизат навън от тези пари. Ние субсидираме чужда култура – европейската култура. Англоезичните звезди имат световния пазар, ние имаме една малка България и защо в нашата родина да не звучи 100 процента българска музика само за БНР и БНТ. Аз имам над 100 песни, ние бълваме нова музика, но тя няма равен шанс", каза още Кацарова.

"Думите на Ицо Хазарта пред комисията по култура не отговарят на истината. Не е прав за младите, Ицо. Каза, че била простотия музиката на младите творци. Всички творци, които са свободни, на свободния пазар, без големите компании зад тях, те сами се продуцират. Не им дават шанс в никакви телевизии, нямаме една българска класация за българска музика", допълни певицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонс_умен преди 1 година
"Интереса клати феса". 100% българска музика = диктатура на българската музика! Те не искат българското, те искат само тяхното българско. Искат всичко само за себе си под прикритието на "Да обичаме българското". Уж за България, а то за лична облага. Вълци облечени с кожи на родолюбци. Да има едно лесно да се забрани изцяло западното и да се изолираме нато Северна Корея, за да се слушат само техните песни. Те не искат младите таланти да успеят, искат само те да пеят до гроб!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен 7 преди 1 година
Явно има сериозна носталгия по соца, когато западната музика (Beatles, Rolling Stones, Aretha Franklin, Ella Fitzgerald) беше наричана империалистическа и беше забранена. На заведенията се раздаваха касетки само с българска и руска музика, подпечатани от Балкантурист. Имаше проверяващи комисии, наказания... Млад бях, остарях да ги гледам тези родни звезди Лили Иванова, Силвия Кацарова и пр. Как не се появи ново лице, а все същите? Те са еквивалентите на Бойко в музиката. Егоисти парексаланс!
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думите на Хазарта отговарят 100 % на истината, но сте доста възрастна, за да я приемете. Как през 20-те години на 21 век ще пускат изтъркани шлагери от 80-те на 20-ти?? За всяко нормално радио е самоубийство да се пускат такива клишета, защо БНР е задължено да ги пуска, и то с нашите пари?
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Попитайте някой българин коя е тази, ако ви даде отговор, може данакоплатците да плащаме да и пускат такива халтури от миналия век по радиото или по ТВ...
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази дама видимо е над 80-те и се опитва да наложи младите да слушат песничките и от младите години.. Дано да успее да се справи с компютъра първо :) Успех!
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ли Лили Иванова не се оплаква, че не я пускат по радиото и ТВ? Въпреки че са почти наборки с въпросната стара женица, Лили не спира да работи и да поддържа контакта си с публиката! Не може да изпял 1-2 песни преди 50 години, да си лежиш на дебелия *** и да чакаш да капят пари от данъкоплатците от естрадни ''изпълнения", за които вече почти няма жива публика!
42
2
 
4
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Певачката Кацарова, никога не е била нещо класно. Но тогава ни налагаха да слушаме такива, като нея. Сега обаче, всеки слуша каквото му хареса. И проблема е, че нашите изпълнители на са от най-слушаните. Защото не са хит мейкъри, няма парички за безадрни вряскачи, това не им харесва. Вземете Тина Търнър, всемете Кацарова..., какво да говорим повече....Ама и Кацарова иска да е зезда, а проблема е, че вече заровен в земята метеорит...
41
0
 
3
 
! Отговори
Лили Иванова преди 1 година
Аз искам в Spotify, Tidal, Apple Music да ме пускат само мене, да ме въртят 24/7.
40
0
 
11
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Има качествена съвременна българска музика, но е малко и за ценители с тренирани уши - примерно новите албуми на Deadscape, The Revenge Project, Engineer Of Death, Gwendydd, излизащия след по-малко от месец нов албум на Eufobia и т.н.
39
4
 
9
 
! Отговори
До писна ми преди 1 година
Ти с твоите 3 мозъчни клетки не си ли се научил, че "четЪт" се пише с "А"? Няма да слушам бози. Ще слушам Металика, харесват ми
38
5
 
5
 
! Отговори
Писна Ми преди 1 година
Масово коментират хора с по малко от 2 мозъчни клетки които дори не могат да четът. Кое не ви стана ясно, че творците в България се борят за максимална подкрепа на българската музика и кое не стана ясно, че всяка година се отделят 150 милиона за БНТ и БНР от данъците за закупуването на права за излъчване на музика от тях едва 11% отиват за българската сцена останалото отива за чужди творби, има City, The Voice и куп още частни радиа и телевизии те да си плащат за чуждото.
37
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Нека да ни обясни за художествените достойнства на...тез червени домати...селската баня ох кеф....камъните падат... И ако 100 процента е българска музика,тя няма да има никакъв стимул да се развива...
36
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста простовато изказване от една доста простовата женица. Какви англоезични звезди я гонят при положение, че повечето от тия звезди са от държави, които не са англоезични? Някой да й обясни, че ако иска да пробие някой в световен мащаб, трудно ще стане с гайди и текстове за кръчми на Слънчака
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахат- защо не ги пускате? Писна ми от радио Веселина. Кънти от всички таксита и автобуси.
34
6
 
11
 
! Отговори
Факт преди 1 година
"Англоезичните звезди имат световния пазар, ние имаме една малка България...."Тази госпожа се е объркала, поне половината "англоезични звезди" са от държави, в които английския език не е официален....
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще я слушаме българската музика, когато успеем да изълчим поне една банда, която да може да свири нещо по-различно от кютек. А Кацарова защо се облича в чуждестранни маркови дрехи? Само дрехи българско производство искаме ! Кацарова веднага в рокля за 3 лв от Женския пазар искаме.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво сме виновни, че 90% от нашата музика е ц*ганска чалга? Кой ще иска да слуша нещо само и само, защото е произведена тук? Даже и чаглата не можем, че на 90% е плагиатствана от сърбите, които си имат една Цеца поне, която я знае целия свят. Ние и това нямаме. За останалите жанрове, една малка Швеция си имаха Roxette, която е продавала повече албуми от брутния ни вътрешен продукт, а една още по-малка Финландия в момента имат едни от най-продаваните метъл банди в историята в световен мащаб.
31
17
 
18
 
! Отговори
Сат Н преди 1 година
Хазарта е прав, а ти не заслужаваш моите данъци.
30
16
 
26
 
! Отговори
Соц-а свърши преди 1 година
Крайно време е тия като ритонци и всякви други естрадни бездарници да вденат, че хората ще слушат това, което им харесва. Ако въведат квоти хептен никой няма да слуша БНР и Бнт. Аз и без това сменям канала като пуснат бг простотии.
29
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България никога не е имало престижна официална класация за музика, каквато е Билбод хот 100 например. За това е права Силвия.