Евгени Минчев за "София прайд": Хора, не съм един от вас

Едно е да си гей, друго - да си джендър еничар
12 юни 2023 12:47, Александър Попов
166
Евгени Минчев за "София прайд": Хора, не съм един от вас
Евгени Минчев на прием в президентството за 24 май. Снимка: БГНЕС

Евгени Минчев изрази личното си мнение за задаващия се "София прайд" с пост в социалните мрежи. Защо той няма да бъде един от участниците и защо смята размятането на флагове за безвкусно?

"Не ми дреме има ли гей парад или няма. Въпросът е кой е на този гей парад и кого обществото ще припознае след подобни изяви. Има ли сред тези манифестиращи отлични лекари, учители, научни работници, поети и интелектуалци. Има ли политици, заявили различната си ориентация? Има ли влиятелни хора, които да заявят пред света, че гей обществото се нуждае от допълнителна легитимация и привилегии. И да обясни точно какви.

Иначе, да си развяваш байряка веднъж годишно, охраняван и подкрепян от дипломати и политици е крайно безвкусно. Крайно безвкусно е обществото да продължава да си мисли, че гейовете са зле боядисани фризьорчета, фитнес плашила, продавачи в мол, сервитьори в пицария. Точно онова, което съм виждал да съставлява този парад.

Крачат джендър еничари, отнети от същинската си същност, запокитени в кремаво-розовите обещания на неясното.  

В този смисъл - сори, но не съм част от вас, мили братя и сестри. Манифестирайте си, но манифестирайте с кауза, а не с блуждаещи погледи, долнопробна шарения и шум. Искате да се жените - оженете се. Не могло в България, няма и да може в скоро време. Идете в Англия, намерете си мъж, ако не, вземете си оттук и се омъжете там. Както ходите на гурбет по света и си вземате консерви от тук. Ненавиждате България, а и се цупите в лицето, да ви се осигурят привилегии. Не ви разбирам, честно казано. Работете прилежно, допринасяйте за страната си и спазвайте нейните закони. Смятам, че ако гей организациите правят нещата малко по-деликатно и вежливо спрямо общественото мнение, ще добият резултат. По американски тертип - описаната вече шарения и безвкусица, с платени звезди на сцената, не е някакси правдоподобна. Сложете по една народна носия, извадете български флаг, докарайте висши църковни дейци, докарайте майките си най-вече. Майките трябва да бъдат осведомени как да постъпят, ако децата им са такива.  Запознайте ни със себе си, вместо да ни отблъсквате.

Весел парад!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Цончо е видимо обратен.
85
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До обикновен гей - Защото за разлика от коментара ти, в неговия има нещо, над което човек (особено вие обрат_ните) може да се замисли. Аз лично нямам нищо против хората с различна сексуална ориентация, стига да не ми я набутват пред лицето. Трябва ли и ние да правим парад на хетеросексуалните, за да проумееш какъв е проблемът на българското общество с вас? Можеш да си лягаш с който искаш, но това мен НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА. Не е нужно да ми се хвалиш, че си лягаш с мъже! Лягай си и толкова...
84
19
 
10
 
! Отговори
обикновен гей преди 11 месеца
И що така тоя лорд си мисли че е богоизбран, за разлика от нас простосмъртните геойове - продавачи в молове , фризжори и тнт простолюдие ?
83
3
 
18
 
! Отговори
Филмът Бай Дрън преди 11 месеца
Всичко е станало маргинално и много лакейско, сервилно стая на всяка прослойка от обществото не помага по този начин за неговото реабилитиране. Браво на Минчев ковна ги с телата.
82
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мъж определяйки се за жена влязал след 9 годишно момиче в дамската тоалетна, излязал с 14 избити зъба защото след него влязал бащата на момиченцете определяйки се за Феята на зъбките. Общо взето това им трябва на тия паради. Някоя друга фея на зъбките.
81
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе аз съм праволинеен какъвто ме е създала природата мъж, харесвам жени, но грам не ми пука кой с кого си го слага. Толерантен съм към хора с различна ориентация, но не ми харесва някой да парадира (нали това е смисъл от правенето на паради), че е с някаква си ориентация. Утре жените ще почнат паради, после разни съсловия. Хайде няма нужда. Всеки живот е важен на тоя свят, не съм фен също и на това да се твърди, че само черните животи са важни. Хетеросексуалният бял мъж не е виновен за всичко!
80
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
психично болни индивиди лгтб , достойни само за съжаление и нищо повече от това...
79
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз съм "straight", както е терминът за нормален на англ., но това не ми пречи да считам, че всеки има право на самоопределение и начин да се изяви, без да го е страх от хейт или отхвърляне. Виждам и чета че прайдове има в абсолютно всички цивилизовани страни по света (в някои има прайд във всеки по-голям град) и това не е някакво натрапване на обратните към обществото, а фестивал, в който хората празнуват любовта във всичките й разновиднодти. United in diversity.
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И при тези има вътрешна дискриминация. Умнокрасиви гейове и долни, мръсни гейове
77
3
 
19
 
! Отговори
Правата Лопата преди 11 месеца
нарамвам и отивам на прайда да начупя тротинетките. Ако искате мога да увия лопатата в знамето на дъгата за да е по в тон със събитието.
76
18
 
13
 
! Отговори
riho преди 11 месеца
"Има ли сред тези манифестиращи отлични лекари, учители, научни работници, поети и интелектуалци...""Крайно безвкусно е обществото да продължава да си мисли, че гейовете са зле боядисани фризьорчета, фитнес плашила, продавачи в мол, сервитьори в пицария" ужасно жалко е да определяш стойността на един човек по неговата професия или статус в обществото. Крайна низист на духа. Не че съм очаквал нещо различно от този. И тук не говоря за парада въобщо.
75
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След години за тези прайдове ще се говори като за опитите на д-р Менгеле. С отвращение и погнуса
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Цикраджия се присмива на циркаджии. А пък и объратни
73
1
 
34
 
! Отговори
к преди 11 месеца
Ами прав е Евгени Минчев. Той е Хомосексуален а не празноглав протестър който от скука и за да привлече вниманието на другите се прави на обраттен. Прайда е пълен с такива като Емили Тротинетката . Какво да прави Евгени Минчев там?
72
1
 
31
 
! Отговори
Васил Гюров преди 11 месеца
Абсолютно прав е тук Евгени Минчев.
71
5
 
12
 
! Отговори
az преди 11 месеца
До Анонимен 58Ако имаше мозък, щеше да се сетиш, че няколко пъти в годината същите пари, ако не и повече, се дават за полиция за 'вечното жалко дерби' лефски - цска :)
70
5
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 11 месеца
Навремето са го видели що за стока е - не са го пуснали на новите T6A2 от Чехия с ергономична седалка, вентилатор в кабината и удобно управление.
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А Гешев какво търси до тоя.....?
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От разделяне на малцинства по различни признаци, вече се съмнявам дали останаха истински нормални хора в света!? Всъщност какво значи нормален? Ако някъде има общество/група/държава, където мъжете са си мъже, жените- жени, а децата са си деца, моля кажете, за да се изнасям натам. Всеки търси място под слънцето за сметка на другите...
67
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българинът е достатъчно толерантен, за да приема различните хора. Проблема е в просташкото им натрапване. Евгени Минчев има смелост достатъчно ясно да заяви сексуалната си ориентация и умението да не изпада на нивото на плебса.