Евгени Минчев за "София прайд": Хора, не съм един от вас

Едно е да си гей, друго - да си джендър еничар
12 юни 2023 12:47, Александър Попов
166
Евгени Минчев за "София прайд": Хора, не съм един от вас
Евгени Минчев на прием в президентството за 24 май. Снимка: БГНЕС

Евгени Минчев изрази личното си мнение за задаващия се "София прайд" с пост в социалните мрежи. Защо той няма да бъде един от участниците и защо смята размятането на флагове за безвкусно?

"Не ми дреме има ли гей парад или няма. Въпросът е кой е на този гей парад и кого обществото ще припознае след подобни изяви. Има ли сред тези манифестиращи отлични лекари, учители, научни работници, поети и интелектуалци. Има ли политици, заявили различната си ориентация? Има ли влиятелни хора, които да заявят пред света, че гей обществото се нуждае от допълнителна легитимация и привилегии. И да обясни точно какви.

Иначе, да си развяваш байряка веднъж годишно, охраняван и подкрепян от дипломати и политици е крайно безвкусно. Крайно безвкусно е обществото да продължава да си мисли, че гейовете са зле боядисани фризьорчета, фитнес плашила, продавачи в мол, сервитьори в пицария. Точно онова, което съм виждал да съставлява този парад.

Крачат джендър еничари, отнети от същинската си същност, запокитени в кремаво-розовите обещания на неясното.  

В този смисъл - сори, но не съм част от вас, мили братя и сестри. Манифестирайте си, но манифестирайте с кауза, а не с блуждаещи погледи, долнопробна шарения и шум. Искате да се жените - оженете се. Не могло в България, няма и да може в скоро време. Идете в Англия, намерете си мъж, ако не, вземете си оттук и се омъжете там. Както ходите на гурбет по света и си вземате консерви от тук. Ненавиждате България, а и се цупите в лицето, да ви се осигурят привилегии. Не ви разбирам, честно казано. Работете прилежно, допринасяйте за страната си и спазвайте нейните закони. Смятам, че ако гей организациите правят нещата малко по-деликатно и вежливо спрямо общественото мнение, ще добият резултат. По американски тертип - описаната вече шарения и безвкусица, с платени звезди на сцената, не е някакси правдоподобна. Сложете по една народна носия, извадете български флаг, докарайте висши църковни дейци, докарайте майките си най-вече. Майките трябва да бъдат осведомени как да постъпят, ако децата им са такива.  Запознайте ни със себе си, вместо да ни отблъсквате.

Весел парад!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Евгени Минчев сигурно е влезнал в структурите на Възраждане и вече не е от прайда.
65
2
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Браво Евгени! Дори и да не харесвам някои от нещата, които правиш и говориш, не мога да не призная, че позицията ти по въпроса е принципна и достойна за уважение и още повече изказана от човек като теб. Човек е свободен да бъде такъв, какъвто се усеща, но да го натрапва на другите е грозно. Именно това е разделителната линия - грозно-красиво. Ако в едно общество е нормално да се парадира грозното, а не красивото, значи това общество е много болно.
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най важната новина )гадове че умиргате
63
1
 
19
 
! Отговори
f16 преди 11 месеца
Ами прайда сие една ***.а.щ.и.н.а, не само Евгени Минчев ами много други гейове не искат да се асоциират с него.
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И при тези има вътрешна дискриминация.Едните са интелигентни гейове.Умнокрасиви,а другите са долни гейове.
61
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ахахахаха. Когато си толкова безсмислен, безполезен и ненужен, че се чудиш как да привлечеш вниманието вече.
60
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И аз вече се обърках.Като не е от тях,от кои е?
59
2
 
19
 
! Отговори
Евгени Минчев преди 11 месеца
пак е поставил някой на мястото му :D
58
4
 
6
 
! Отговори
ох преди 11 месеца
просълзих съ . пляс пляс ,,,,,
57
6
 
10
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 11 месеца
бройката на тези ще се увеличава, новите поколение жени са натурално грозни, предишните поколение жени бяха натурално убави - резилтатите от КръвоСмешението с Диваците Семити от Изтока е Видимо!
56
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Редовия полицай взима по 110-120лв надник дневно!!! Да кажем, че на ПРАЙДА ще има поне 200(а те ще са повече) полицаи да охраняват *различните* от народната лИбоФфф то излиза че само за охрана ще платим над 20хиляди!!!!Това е в най-оптимистичния вариант. Да не говорим за гориво на патрулките,да не говорим, че цял ден половин София ще е блокирана и т.н. И защо!?! Щото Пешо спи с Гошо и те искат всички да разбереме...
55
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Оххх женята какъв ви го нафърфори... вече освен самоизяждане в ппдбт+герб+гешефта, има и самоизяждане сред другите природни грешки... отивам за пуканки.
54
14
 
12
 
! Отговори
Аха преди 11 месеца
Когато изглеждаш нелепо и всичко от теб да крещи гей , да даваш мнение че друите парадирали е леко казано смешно.
53
2
 
47
 
! Отговори
ВСЕКИ ИМА ПРАВО преди 11 месеца
да се самоопределя както му се иска. Но не и да парадира с това и да го налага като нещо нормално.
52
3
 
14
 
! Отговори
Иво Димчев преди 11 месеца
Браво, милорд, и аз не съм от тези! Специален поздрав с хитовото ми парче "Старост-нерадост"!
51
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лошото е, като го навирае в лицето на децата. В Дания 1/4 под 25 са "LGBT" , под 16 сигурно са станали вече 50%. И не го казвам на шега, а защото знам. На бившата не се намери една приятелка, дето да не е "гей", "лебийка", "би", "пак сексуална", "асескусална" - А смешното е, че след 3-4 години, всичките са с приятели, съпрузи и прочие! Ако това не се налага и не е мода, кажете ми, как си го обяснявате?
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е старата школа срещу новите дженрчета еничарчета
49
3
 
13
 
! Отговори
СТИГА! преди 11 месеца
Представете си, да имаме и ние 30 дена прайд! 30 дена празник, защото така е в САЩ от няколко години, а вече се говри и за у нас! Ние имам един ден за свободата, един ден за независимостта, един ден за съединението! Жените, които ни раждат имат един ден! Та дори Христос има реално само два дена! Великден и Коледа! И все са неща, които за нас са важни и велики. Все неща, дали ни много. Какво са ни дали от прайда, че заслужават 30 дена празник? Минка и Сашка си бъркали по дупките? Пешо таквоа Сашо
48
3
 
37
 
! Отговори
Край преди 11 месеца
Евалата Лорд Минчев. Голям си. Голям беше и Дим Дуков и Георги Парцалев и много други..
47
2
 
29
 
! Отговори
Евала, евала, евала преди 11 месеца
Направо не е за вярване! Браво, г-н Минчев! Истината е точно такава