Прокуратурата в Берлин разследва фронтмена на "Рамщайн" Тил Линдеман

Свързано е с обвинения в сексуално посегателство
15 юни 2023 18:30, Елка Василева
49
Прокуратурата в Берлин разследва фронтмена на "Рамщайн" Тил Линдеман
Снимка: архив, БГНЕС

Берлинската прокуратура започва разследване срещу фронтмена на рок групата "Рамщайн" Тил Линдеман, съобщи "Дойче веле". Разследването е свързано с обвинения в сексуално посегателство. Според публикации в различни германски медии на Линдеман не са предявени обвинения.

Още по темата
Берлинският всекидневник "Тагесшпигел" първи съобщи в сряда, че прокуратурата в германската федерална столица е започнала разследване, обявено при закрити врата пред членовете на правната комисия в берлинския законодателен орган от Фелор Баденберг от Бундесрата на Берлин, която е сенатор по правосъдието и защита на потребителите.

Според "Тагесшпигел" и "Билд" прокуратурата разследва Линдеман по няколко вероятни нарушения на наказателния кодекс, включително и за изнасилване. Според всекидневника B.Z. разследването се води и по два различни сигнала - единият е подаден до берлинската полиция, а другият - до прокуратурата в Берлин.

Няколко жени уличиха Линдеман в сексуално посегателство и злоупотреба с власт. Те твърдят, че млади жени са били подбирани сред публиката на концертите на група "Рамщайн" и са били канени да се присъединят към партита с групата. Според някои жени на тези сбирки е имало и сексуални актове, понякога под въздействието на наркотици.

Тил Линдеман категорично отхвърля тези обвинения. Адвокатите му обявиха, че ще се предприемат правни действия в отговор на обвиненията за сексуални посегателства. Рамщайн е най-популярната германска група в света.
(БТА, Антоанета Маркова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Истината е, че юдеите са го взели на прицел и са му скалъпили много капани...
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмпват го ...
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 30. Добре де, ако приемем, че наистина е възможно да е била жертва преди 20 години, то тогава 1- давност няма ли? Защото пишеш "обвини", предполагам, че е завела дело. 2 - не трябва ли доказателства да има? Ти сигурна ли си и ако да, откъде, каква е истината? Защото, ако това е клевета, тя няма ли да съсипе живота на въпросния музикант и оправи финансово живота на "пострадалата"?
29
0
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Пълни глупости. Младите кокошки никой не е карал да ходят насила на тези оргии. Зладотърсачки, сър.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 30 Нали усети как разбрах че си жена? По умозамъглителната плиткост на разсъжденията ти
27
5
 
0
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Дори няма смисъл да ти опонирам - толкова си елементарен! Както умствено, така и емоционално. Ти дори не можеш да се поставиш на мястото на жертвата, която междувпрочем след инцидента певецът заплашил да си мълчи, защото така или иначе никой нямало да й повярва.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президента Е подписал освобождаването на Гешев! От длъжността Главен Прокурор! С Удоволствие Го е подписал Убеден съм в това!!!-:))) Гешев Приключи!
25
6
 
11
 
! Отговори
Лена Гугълката преди 1 година
И над мен имаше сексуално посегателство!! Киро мастията ми омачка сладката,стегната дупарка на парапетя...Сега не знам кой ще е бащата на бебето?!?Срамота...и ЛИНДЯ не е на себе си..
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 29 ти си умствено увредена ***? ДВАЙСЕ ГОДИНИ ПО-КЪСНО????? Лелелеле няма по-тъпо от жена като й погъделичкаш емоционалните рецептори
23
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наскоро една фенка на Бакстрийт бийс от Щатите обвини в сексуално насилие може би най-чаровния член от групата- Ник Картър, 20 години след като я изнасилил. При това момичето, тогава тинеджърка, днес 36 годишна, имала аутизъм, от което Ник се възползвал и каза, че това съсипало живота й. Оттогава се отвратих от тази група и разбрах, че зад външната красота на някоя звезда не винаги се крие красива същност
22
0
 
9
 
! Отговори
мара от бара преди 1 година
боже как оцелях в стидентски град през 90-те .... ако се замисля ...доста сегашни бизмесмени и политици мога да вкарам в затовора
21
2
 
1
 
! Отговори
ТЕЗИ УБИВАТ преди 1 година
ПЕРНИК СТОЛИЦА НА ИНКВИЗИЦИЯТА
20
0
 
1
 
! Отговори
мдаааа преди 1 година
да не забравите да подпишетеИстанбулската конвенция !
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аз дори не бях разбрала че съм изнасилена, докато години по-късно не осъзнах че от това мога да изкарам пари"
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поправка - Йън Гилън. Написах го правилно, но не видях че телефонът е сменил думата.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека накара цял Парижда пее на немски, за сефте от 80 години и тоя път беше по желание ...
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Според някои жени на тези сбирки е имало и сексуални актове, понякога под въздействието на наркотици." ---- Не може да бъде! След рок-концертите има само литературни четения и пиене на чай. :) Между другото, някъде прочетох, че Йън Голдън нарочно е карал Ричи Блекмор и Джон Лорд (Бог да го прости! Велик!) да свирят дълги сола, докато"уважи" някоя фенка направо по време на концерта.
15
1
 
7
 
! Отговори
Фурсула Бордерлайн преди 1 година
Щом си пада по жени - заминава в бай Ставри.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пусни си алла пугачова нали избега в израел
13
3
 
3
 
! Отговори
Руска Класика преди 1 година
Махнете ги тези европейски *** и3poди... искаме си високо морални руски мъже от соя на Филип Киркоров и Васко Найденов.