Пари, влияние и конспирации: Кои са наследниците на лорд Джейкъб Ротшилд?

Поглед към най-богатите живи членове на банковата династия
28 фев 2024 22:11, Теодора Драгоева
51
Пари, влияние и конспирации: Кои са наследниците на лорд Джейкъб Ротшилд?
Снимка: Getty Images

Семейство Ротшилд са може би най-известната от всички европейски банкови династии, като прочутата им фамилия влияе на политическата и икономическата история на континента в продължение на около 200 години.

Издигайки се до известност в края на 18 век, Майер Амшел Ротшилд и неговите петима сина създават банкови клонове в Лондон, Париж, Неапол и Виена. Семейство Ротшилд е богато еврейско благородническо банкерско семейство от ашкенази. Документираната история на семейството започва още през 16 век във Франкфурт.

Днес интересите на фамилията обхващат разнообразна гама от области, включително финансови услуги, недвижими имоти, минно дело, енергетика, селско стопанство, винопроизводство и нестопански организации. Семейство Ротшилд често е обект на конспиративни теории, много от които имат антисемитски произход.

След съобщението за смъртта на лорд Джейкъб Ротшилд, на 87 години, обръщаме поглед към това, което се случва с най-богатите живи членове на банковата династия и кои са те.

Лорд Ротшилд, който има четири деца, включително финансиста Нат Ротшилд, започва кариерата си в семейната банка през 1963 г. и основава Windmill Hill Asset Management, за да управлява филантропичния портфейл на семейството.

След това той става съосновател на тогавашната J Rothschild Assurance Group, сега St James's Place, със сър Марк Уайнбърг през 1980 г.

По време на кариерата си лорд Ротшилд заема роли като заместник-председател на тогавашната телевизия BSkyB и също така е председател на попечителите в Националната галерия.

Джеймс Амшел Виктор Ротшилд

Може би най-известният член на фамилия Ротшилд е 38-годишният Джеймс Ротшилд, който е син на покойния Амшел Ротшилд и Анита Пейшънс Гинес от фамилията Гинес. Състоянието му се оценява на около 1,5 милиарда британски паунда. Той е роден и израснал в Лондон и е работил в семейната компания Rothschild and Co, преди да се насочи към инвестиции в недвижими имоти.

Той е основател и партньор на Tru Arrow Partners, инвестиционен посредник за глобален колектив от собственици на бизнес и предприемачи. Джеймс е женен за Ники Хилтън (на основната снимка), сестра на светската личност Парис Хилтън, и заедно имат три деца, две дъщери и един син. Ники, от своя страна, е богата хотелска наследница.

Двамата се срещнаха на сватбата на Петра Екълстоун и Джеймс Стънт в Италия през 2011 г. и се сгодиха през 2014 г., преди да се оженят през 2015 г. в The Orangery, Kensington Palace Gardens в Лондон.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Ротшилд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Bormann преди 4 месеца
Ротшилд, Блекшилд, Блушилд..... наименования за плебея да се чуди и мае...... а истината е съвсем другаде приятели :)))
41
0
 
1
 
! Отговори
НасиПоур преди 4 месеца
До Анонимен Само "Чибо" и чичко Ади
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Парите и имуществото на тези и на другите като тях отдавна трябваше да е национализирано и света щеше да е доста по добър
39
1
 
0
 
! Отговори
ze nigmar преди 4 месеца
Златният тюрк се оказа противен швед, бялата лисица е най-малкото, което ви очаква...:)))
38
0
 
4
 
! Отговори
МВР не реагира преди 4 месеца
Терористка от Перник взима 12 милиона за масови убийства на Българи, казва се Ани, а мъжа и Юлиян Борисов Георгиев от Перник ул Протожерица местн Ралица 5! Къде е Държавата?
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как кой? Други подобни на тях сатани
36
0
 
15
 
! Отговори
Политическо ВСС преди 4 месеца
ВСС бълва корумпирани съдии и прокурори, избягвайте по всякакъв начин сблъсък със Съдебната Система!
35
0
 
6
 
! Отговори
Невменяеми преди 4 месеца
Полицаите в Перник и Бобов дол са бесни кучета, не са никакви хора, кучета невменяеми са!
34
0
 
7
 
! Отговори
Полицаи убиват преди 4 месеца
Полицаи Екзекутират хора в град Бобов дол и никой не реагира!
33
2
 
21
 
! Отговори
Ицо Хазара преди 4 месеца
От 2014г. се видя, че Путин НЕ Е слуга на Ротшилд.И Джейкъб Ротшилд и Джордж Сорос са заклеймили лично Путин като "черната овца" на Новия Световен Ред.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин е продавал газ а другото е измислици.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По-скоро помага да си от старата десница и да си умен.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами те и поштуните талибани имат теория че са Bani israel,за народ придошли в Пакистан от Израел по време на асирийската империя затова е трудно да се определи че ротшилди, Варбурзи, Барухи, Рокфелери са чисти judah е трудно по скоро са омелязени. Чи и прабългарите на Кубрат са говорили съвсем различен български без славянизми.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На мен джордж вашингтон и алберт айнщайн като потекло ми бяха по-интересни. Това за нормалните не за откачалките.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фъртунов е циркаджия както всеки конспиратолог.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има популярен мит за неграмотници че рокфелер са евреи, всъщност са обратно издигнали се от изпаднал клон плантатори робовладелци. Това в сащ е често срещано.
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гледайте филма на Валентин Фъртунов за връзката между Путин и Ротшилд. От 2014 година е, авторът му се спомина мистериозни малко след като го излъчи. Путин е слуга на Ротшилдови.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Барклийс по едно време беше в центъра на шеърхолдинг нетуърка но това беше предната ера. Сега е в амер фондовете а те са с тамошни мажоритари или притажаващи патньори. Старите европейски играчи са малко свряни.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По скоро са Хазари, Асирийците по приличат на едновремешните юдей, а тея са омешани със Монголойди и Европейдни ротшилди Рокфелери са по близко по Етнос със Унгарците и финландците, чувашите
23
0
 
0
 
! Отговори
летящи коли преди 4 месеца
Над лагос и киншаса.Инвестициите на тези преувеличени хора са като икономиката на латинска америка.