Кустурица при Путин в Кремъл: Битката за Украйна е и наша битка

Сръбският режисьор ще снима "няколко филма за "Русия"
3 апр 2024 08:33, Петър Бойчев
217
Кустурица при Путин в Кремъл: Битката за Украйна е и наша битка
Снимка Фейсбук

Сръбският кинорежисьор Емир Кустурица разгневи половината свят, след като се срещна с Путин в Кремъл. Руският президент го прие лично като стар приятел, съобщи ТАСС.

"Вашият поглед към историята е изключително интересен и продуктивен. Изкуството поддържа действителността от живота, който днес е само едно забравено минало", каза Путин по време на разговора с Кустурица. Той пък от своя страна съобщи, че ще "направи няколко филма за Русия".

"Тези идеи са много интересни и трябва да говорим за тях", отговори Путин.

Кустурица благодари на Путин за "историческата справедливост", която Русия води в момента.

"Случващото се днес в Украйна е борба за самите нас. Искам да Ви благодаря за вашата лична историческа справедливост, която ние славяните имаме от край време", каза още сръбският режисьор.

"Изгонването на 230 000 сърби от Хърватия и случващото се днес е една много важна аналогия за всички нас", каза още Кустурица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
10
 
29
 
! Отговори
Германец преди 1 месец
Никога не е късно да станеш за резил.
82
2
 
5
 
! Отговори
до 82: преди 1 месец
ББД 2005 Библия - Второзаконие 5:11- Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог; защото Господ няма да смята за безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му.
81
1
 
18
 
! Отговори
С две думи преди 1 месец
Всеки гледа от своята си камбанария и пречупва нещата според собствения си интерес! А доколко са честни и правдиви сърбите, то ние Българите много добре знаем!
80
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
доста пари ще изкара тоя мазен сърбин
79
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както каза един сръбски свещеник: Сърбия и Русия - брат за брата, на небето Бог, на земята - Русия. Върху Сърбия се оказва огромен натиск да се присъедини към санкциите срещу Русия и да признае Косово, в замяна и обещават някога да я приемат в ЕС. Но сърбите никога няма да предадат родината си в Косово и Русия. Сърбите чакат Русия да завърши победоностно военната операция и Русия в пълен мащаб да се върне на балканите и миропорядъка на балканите да се промени. Русия пожелава на Сърбия да се държи, да не бърза, и всичко ще стане с времето си.
78
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
77
17
 
7
 
! Отговори
Истината много преди 1 месец
дразни празноглавците и мошениците, защото не могат да лъжат и изкривяват в лицето на истината! Истината, че рускоговорящите жители на Украйна бяха тероризирани от властите в Украйна, украинците разработваха в биолабораториите забранени неща (забравихте ли?) и преди да бъдат инсталирани на 5 минути от Москва в упор ракети, руснаците така да се каже <нападнаха> Украйна! Такива са фактите (има още), но засега е достатъчно! Не защитавам престъпленията на руснаците по време на война, коя война е бе
76
4
 
13
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
Между декември '21 и април '24 има към 6000 танка и към 1 млн войска разлика в минус за русиянците.
75
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сергей Полунин има три татуировки с образа Путин на гърдите си, на едната ръка татуиран герба на Украйна, на другата - на Русия (google images и facebook). Полунин преди беше казал, че Путин е "ангел на светлите сили", и много негативни енергии са насочени към него, и за да му помогне направил татуировката, защото в цял свят го гледат и виждат татуировката и така отклонява негативните енергии от Путин и ги насочва към себе си. На оригиналното видео "Take me to church" още е без Путин, но има друго изпълнение в тубата на "Take me to church" на което се вижда.
74
11
 
6
 
! Отговори
делември 2021г преди 1 месец
Предложенията на Рябков вече не са същите, сега не става дума вече за изтегляне на НАТО до границите от 1997 г, ами Русия ще поиска НАТО да се изтегли в границите от преди Варшавския договор. И тогава източна Европа, включително и България попадат в нова геополитическа зона.
73
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Украйна няма нито една точка, в която Русия да не може да нанесе високоточен удар който преодолява всяка система ПВО.
72
8
 
2
 
! Отговори
копейките преди 1 месец
9 копейки вложени от Русия във военно промишления комплекс се равняват по ефективност на 1 долар вложен във военно промишления комплекс на САЩ.
71
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма на запад и в Холивуд и никъде няма режисьор който да може да направи филм като Arizona dream. Не че няма добри американски филми, но такъв няма.
70
3
 
2
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
До едно време полезните иддийоти на ППДБ аресваха Костурица, понеже подиграваше всичко балканско и родно. А пепетата и бебетата умрат да се подиграват на предците си и да размахват пръст на който не хоче да се ваксинише... И след това с тоя акъл приклекнаха и пред най-долния путински лак кей Боко...
69
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С други думи, браво че сипете бомби над независима държава, заради прочита на историята така...
68
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Кон... Кое точно му е интелигентното
67
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мани го тоя ние обичаме да сърбаме само холивудската притопляна манджа
66
9
 
13
 
! Отговори
Кон преди 1 месец
Костурица се пише. Излага се човекът, явно някаква скрита поръчка изпълнява. Не познавам интелигентен културен деец да стиска ръка на ***.
65
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сърбите са горди и независими, биха се с хитлер докото нашия цар му целуваше ръка сега пак се прегръщаме с нацисти нищо ново в жалката ни история. хан крум би се отказал от нас ако можеше
64
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да забравя срещата си в Дървенград ,в една книжарница с него.Мислех,че няма по-интелигентен човек от него,първи поздрави,докато ние с майка ми немеехме ...Сега,ноу комент,нямам какво да добавя.Страшно много го ценях,но дет'се вика,,никога не е късно да станеш за резил""!Ех,Емир...