Кустурица при Путин в Кремъл: Битката за Украйна е и наша битка

Сръбският режисьор ще снима "няколко филма за "Русия"
3 апр 2024 08:33, Петър Бойчев
217
Кустурица при Путин в Кремъл: Битката за Украйна е и наша битка
Снимка Фейсбук

Сръбският кинорежисьор Емир Кустурица разгневи половината свят, след като се срещна с Путин в Кремъл. Руският президент го прие лично като стар приятел, съобщи ТАСС.

"Вашият поглед към историята е изключително интересен и продуктивен. Изкуството поддържа действителността от живота, който днес е само едно забравено минало", каза Путин по време на разговора с Кустурица. Той пък от своя страна съобщи, че ще "направи няколко филма за Русия".

"Тези идеи са много интересни и трябва да говорим за тях", отговори Путин.

Кустурица благодари на Путин за "историческата справедливост", която Русия води в момента.

"Случващото се днес в Украйна е борба за самите нас. Искам да Ви благодаря за вашата лична историческа справедливост, която ние славяните имаме от край време", каза още сръбският режисьор.

"Изгонването на 230 000 сърби от Хърватия и случващото се днес е една много важна аналогия за всички нас", каза още Кустурица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с настъпа? Стигнахте ли вече Киев? Или поне Харкив?
102
7
 
8
 
! Отговори
жорето преди 1 месец
Петьо, колко е световното население, че половината се разгневило
101
29
 
21
 
! Отговори
gogo преди 1 месец
Кустурица е по-славянин от всите псуващи го анонимници тук
100
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предател!
99
9
 
11
 
! Отговори
бай Гошо преди 1 месец
да де, ама Костурица е казал и още неща, които БГ-медиите услужливо ще премълчат... нал тъй?
98
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макрон и Тагарев ли са половината свят???? Дори лудите имат някакви граници. Въобще известно ли ви е колко човека в света говорят китайски език?
97
9
 
11
 
! Отговори
А какво става с конт преди 1 месец
А какво стана с Киев - направихте ли парада на Крешчатик, че униформите вече се измачкаха?
96
11
 
15
 
! Отговори
гага преди 1 месец
Какво беше за сърбите Първата Световна война..? Цялия народ под една круша ? Ако продължат така, друго не се очаква. А да не мислите, че много харесват руснаците? Че като минават през Сърбия 44-та година няма пропишяло местно население там? А Горан се е сбъркал това е ясно
95
6
 
20
 
! Отговори
гогог преди 1 месец
Нашия капацитет Георги Димитров, по-известен като Гошо-Тарабата беше казал едно време "Колелото на историята се върти напред" към окончателния разгром на незнам си какво. И днес се върти напред и няма сила, която да го върне назад към Титова Югославия и СССР. Времената са други, този 'филм вече сме го гледали' Горане.
94
18
 
29
 
! Отговори
Срам и позор преди 1 месец
Кретeнизма е характерна черта както за руснаците така и за сърбите. Подиграват се с ехидни усмивки на цял един народ който се бори за оцеляването си.
93
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някога Порошенко заплашваше руските деца че ще стоят в бомбоубежищата, и зомбираните укропитеци го аплодираха. После пък си избраха Зеленски, понеже им обеща мир и също го аплодираха.
92
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Харков завърши строителството на първото подземно училище за 900 деца. Децата остават да учат, а възрастните спешно напускат града, но няма паника, не...
91
13
 
24
 
! Отговори
пак аз преди 1 месец
Поредната мyp3илkа. Те сърбите винаги са си били фaшиCTи, ама paши3Ma като че ли най-им отива. Пълен игнор на тоя 60kлyk и творчеството му трябва.
90
10
 
10
 
! Отговори
денс преди 1 месец
Следващият филм-пародия на великия югорежисьор може да бъде как смелите московски ченгета спасяват хиляди граждани от кървавия атентат в Крокус.
89
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според западни експерти и украински военни авиационната бомба ФАБ-1500 с УМПК (универсален модул за планиране и корекция) е променила баланса на линията на бойния контакт. Благодарение на модула бомба може да бъде хвърлена на разстояние от 70 километра до целта, така че бомбардировачът остава недостъпен за системите за ПМО на противника.
88
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украински източници пишат: "Поради прекъсванията/недостига на електричество започнаха прекъсвания на доставките. Логистиката е нарушена навсякъде, особено в армията. Стана по-трудно да се транспортират оръжия, хранителни запаси, гориво и компоненти. Възстановяването на оборудването в децентрализираните ремонтни центрове също се забави. Ако ударите в енергетиката продължат, фронтът ще го усети силно. Най-вероятно ще се срине".
87
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никаква държава Украйна няма и не може да съществува на руска земя. Бившата УССР изцяло е разположена на руска територия.
86
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мин заплата в Хърватска- 700 евро- в сърбия- 345 евро, в Раша- 190 евро- за това ли ще прави филм?
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И на Балканите ли?!
84
13
 
23
 
! Отговори
Два, три филма преди 1 месец
Единия ще е "Червена котка, червен Путиняк", другия "Аризонската мечта на Путин"