200 000 евро за семейството на Ўумахер заради генерирано с »» интервю

—п. Die Aktuelle се извини на близките му
23 май 2024 16:00, »нна јнгелова
5
200 000 евро за семейството на Ўумахер заради генерирано с »» интервю
—нимка: ≈ѕј/Ѕ√Ќ≈—

—емейството на ћихаел Ўумахер ще получи обезщетение в размер на 200 хил€ди евро от издателите на германското списание Die Aktuelle, което си позволи да публикува “интервю” с бивши€ пилот от ‘ормула 1.

ѕо-късно стана €сно, че интерюто на Ўумахер е генерирано с изкуствен интелект и на практика бивши€т пилот не е участвал в него.

√оворител на семейство Ўумахер потвърди решението на ћюнхенски€ трудов съд и споразумение от медийната група Funke, издатели на списание Die Aktuelle, без да прави повече коментари. —лед публикуването на интервюто миналата година, главни€т редактор на списанието беше уволнен, а групата Funke се извини на семейството на Ўумахер.

ѕрез април 2023-а списание Die Aktuelle пусна на корица си снимка на усмихнати€ Ўумахер и обещаващото заглавие "ћихаел Ўумахер, първото интервю". ¬ стати€та беше добавено "звучеше измамно реално", но вътре се разкриваше, че цитатите са генерирани от изкуствен интелект, припомн€ Ѕ“ј.

ќт години се прав€т спецулации за здравословното състо€ние на ћихаел Ўумахер. “ой не е виждан публично от 2013 година, когато претърп€ инцидент по време на ски ваканци€ и получи сериозна мозъчна травма. —емейството му ревностно пази лични€ му живот, а информаци€та, ко€то дава за състо€нието на шампиона, е доста оскъдна.

ƒостъп до германеца имат само най-близките му хора.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


5
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
4
0
 
0
 
! ќтговори
“еди преди 1 месец
ƒќЅ–ќ ќЅ≈ў≈“≈Ќ»≈ —» ≈
3
1
 
3
 
! ќтговори
јлов преди 1 месец
ќт най интензивни€ живот - на високи скорости с адреналин се превърна в зеленчук 10г не благодар€ за такъв живот. √оспод вижда от небето. ƒава му най-бързото и най-бавното на тази зем€. — тем сме Ўуми
2
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕо-добре да вземат интурвю от алабаш или от ƒжо Ѕайдън, все видни зеленчуци
1
2
 
4
 
! ќтговори
јз съм z преди 1 месец
∆алко е да спекулират с Ўумахер . „овекът никога повече н€ма да бъде същи€т .