Porsche и Toyota – най-надеждните автомобили втора ръка

Немската техническа инспекция с доклад за надеждност на колите
Обновена: 20 дек 2010 12:36 | 20 дек 2010 12:16, Красимир Ангелов
64
Porsche и Toyota – най-надеждните автомобили втора ръка
Снимка: БГНЕС

Немската служба за техническа инспекция (TUV) публикува резултата за надеждност на автомобилите втора ръка.

Независимата институция подреди класацията на базата на прегледите на 7 253 709 автомобила, съобщава AutoMedia.bg.

Оказа се, че най-добрите марки за закупуване втора ръка идват от Toyota и Porsche, показва изследването за 2011 година.
 
Според него Porsche 911, произведено между 1997 и 2005 година, е начело по надеждност за употребявани автомобили.

Сегашната версия на Boxster (987) е на първо място при автомобилите на възраст 4-5 години заедно с Toyota Corolla Verso.
 
Актуалният модел на Porsche Boxster e на пазара от 2004 година.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
2
 
! Отговори
pld преди 13 години
...zagadkata na denia-koia e nai-burzata kola v sveta?
62
1
 
2
 
! Отговори
лизингодател преди 13 години
Доста коментари прочетах, но истината е далече...няма ги вече "здравите коли" от преди 2004 г. да не говорим за марка за всяка може да се каже по нещо..
61
0
 
1
 
! Отговори
с. преди 13 години
Работя в музикалния бизнес и пичовете ни подсигуряват коли когато ни трябват!За да возим тоя и оня!Та си имаме отношения с БМВ и така!Иначе за мини си прав!Обаче е голяма мания и ще взема да си купя едно от старите!Много пънкарска кола!:)
60
0
 
1
 
! Отговори
S CLASSE преди 13 години
Бачкате с БМВ значи... еми хубаво.. С БМВ България или с дилър ? Питам защото съпругата ми "бачка" за БМВ.Тест драйв-овете им стават все по-атрактивни. Мини е мнгоо качествена кола, но е леко непрактична и най-вече от към цена.
59
0
 
6
 
! Отговори
с. преди 13 години
Пич,изобщо не ме стяга чепика за поддръжката!Просто си казвам човешки мнението за двете коли и плюсовете и минусите при алфата и бавареца!Не отричам качествата на БМВ!Дори напротив!Но да се плюят сляпо някои марки не ми харесва!Специално към ситроен имам голяма слабост!Има недостатъци,но повярвай ми доста коли съм карал и такава возия няма!Като лодка е направо!
58
3
 
1
 
! Отговори
с. преди 13 години
Ние бачкаме с БМВ и отстъпката не ми е проблем!Но благодаря ти де!:)В момента карам мини и честно казано съм влюбен в тая кола!В началото много гейска ми се виждаше!Обаче върви страшно и е мега пънкарска!Мда!
57
2
 
1
 
! Отговори
С Классе преди 13 години
Ако не знаеш БМВ вече ги правяъ Х-драйв (демек версия на 4х4 ). Твоите вентилираните от 1994-та са ми ясни .... със задните валяци дето не могат да зацепят на снега зимата. Вземи си сега БМВ 5-та серия Гранд Туризмо и ще видим дали няма да зацепи на снега.. Единствения проблем са ти 70-80 хиляди евро. Ако ти трябва отстъпка ще те свържа с дилъра тук. Ще ти издействам и отстъпка. Вервай ми !
56
1
 
2
 
! Отговори
Рила преди 13 години
Ааааа, поддръжката значи ви стяга чепика, а?!? Така е - гроздето като е високо, е и кисело. Алфа 164?!?! :)))))))))))) Смех, смех!!! И то пред БМВ?!?! Смеееееех, смеееех!!! Чаровни заблуждения. По-стабилна??!?! :)))))) Ами как няма да е с по-добър разход, като е с 500 кила по-лека и с 1 метър по-къса. Смешка. За годината на Ситроена си прав. Невероятен Ситроен?!? :))))))))))))))))))))))))))))))))) Благодаря ти. Развесели ме искрено!!! Мерси много!
55
0
 
1
 
! Отговори
С Классе преди 13 години
И кво сега ? Италианска, френска, немска или японска ? А може би английска или американска ? хахаахха. Аз съм имал само немска. Но може да пробвам и с друга. Кой знае.... Господина "експерт" където говори за "каруци" на колко Mercedes-a се е возил ? Или май само на голфове и пасати...
54
0
 
1
 
! Отговори
Рила преди 13 години
Това не е вярно. Обоснови се? Постът ти звучи като на първокласник. Извърлил си се като *** с тотална глупост. Защо пък да няма оправяне? И що за глупост е това с единия удар?
53
1
 
1
 
! Отговори
с. преди 13 години
Ти луд ли си бе!Имах БМВ 5 с вентилирания мотор!1994-та!Верно,много яка кола!Обаче тромава!На сняг и мокро невероятно нестабилна!Харчеше като дзвер!За поддръжка да не говоря!После ми изпадна алфа 164!Невероятни екстри за годините си!Вървеше много по-добре при много по-голяма стабилност и разход!Относно ситроените!Въпросния ситроен се нарича DS и не е от 1971,а от 1955!След него има няколко подобни лимузини-CX,XM,SM и тн!SM е с мотор на мазерати!Невероятни коли!На коли ще ме отваря!Ждрольо!
52
2
 
3
 
! Отговори
Експерт преди 13 години
Твоята бавария като се скапе веднъж, няма оправяне. Това е кола за един удар.
51
0
 
1
 
! Отговори
с. преди 13 години
По принцип и аз не харесвам особено фиат!Навремето ми изпадна една регата и трябва да ти кажа,че съм супер доволен от тая кола!Вървеше на пушка,ел.стъкла,централно и какво ли още не!А беше произведена през 1989-та!За времето си и парите си беше добър автомобил!Относно френските!Имат недостатъци безспорно!Но освен клиото,което споменах имам и ситроен XM!Ами да ти кажа такава возия няма!И отделно климатроник,борд компютър,ел.стъкла,огледала,седалки,АБС и тн!А е 1990-та!!!!Мания е!Та така!
50
3
 
3
 
! Отговори
Рила преди 13 години
Бедна комплексирана отрепчице, за Клиото е несериозно даже да ти отговарям. Пълен майтап. За Ситроен - нещо бъркаш - за този от 71 година ли говориш. За него може и да се съглася донякъде. Но новите... Жестоки ***. За Пасат - не си бутай гагата тук, защото ще сбъркаш жестоко. Алфа!??! Абе, ти бъзикаш ли се?!?! Алфа върви повече от Ситроен, ама що не се пробва с една Бавария, а?!? Нищо че Баварията е два пъти по-тежка и масивна от хартиената Алфа. ***.
49
0
 
2
 
! Отговори
С Классе преди 13 години
Пропуснах да изключа луксозните им коли да. Но да ми хвалите фиати , алфи и ланчии... нема нужда. Лично съмн виждал как дръжка на врата на фиат остава в ръката на човек. Айде да не си говорим за италианците. ( пак казвам .. в това не влиза мазарати, ферари, ламборгини и т.н. ) Италианците едно им се признавеа.. царе на дизайна са. Най-уникалната дизайнерска кола в клас мини е Фиат 500. Просто няма такъв дизайн ! Дори на моята астеа дизайна е н Бертоне..и това много личи.
48
4
 
3
 
! Отговори
Експерт преди 13 години
Германците само каруци правят. Ако Япония спре да произвежда коли, в Европа всички ще ползват конски впрягове.
47
1
 
2
 
! Отговори
с. преди 13 години
Значи е излишно да обсъждаме неща като Ланча делта интеграле,алфа спайдър,мазерати,ферари,ламборгини и така нататък!Бате,я си карай гадната цедка и акъл не давай!Капиш!?
46
2
 
2
 
! Отговори
С Класе преди 13 години
Да... знам много такива монтъори... с рена и други производни трошляци. А за италианските коли не коментирам. Там мисля че е излишно да гио обсъждаме.
45
0
 
7
 
! Отговори
brigante преди 13 години
на руските автомобили к'во им е:) даже и нови можехме и можем да си ги купуваме!
44
2
 
3
 
! Отговори
с. преди 13 години
Ало,разбирача!За парите,които струва рено предлага съвсем приемливо качество!И съвсем не е лош автомобил!Ти да не би да твърдиш,че ауди,волксваген и подобни не се трошат!???Все още имам едно рено клио 1991!Не си знае километрите!Сега да му покажа ключа ще запали и ще ми свърши работа!А относно возията на ситроен искаш ли да си поговорим!А!?Някой гаден пасат знаеш ли кога ще те изкефи така!А алфа наистина се чупи,обаче върви на пушка!А кеф цена няма!Нали ме разбираш отворко!???