Три дни не водят в болница изгорено бебе от социален дом

За 72 часа в ареста е служителка на институцията
Обновена: 7 фев 2011 18:22 | 7 фев 2011 18:20,
39
Три дни не водят в болница изгорено бебе от социален дом
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бебе от социален дом с 25% изгаряния три дни не е откарано в болница, а е лекувано на място, съобщиха от МВР.

На 1 февруари сестра от дома забелязала, че бебето е много неспокойно и като му съблякла дрешките, видяла седалището и крачета му силно зачервени от изгаряне с гореща вода. Бебето обаче не било откарано в болница, а е лекувано в дома.

Три дни по-късно детето вдигнало висока температура и било закарано в „Пирогов” за лечение. Детето на година и шест месеца е постъпило в болницата с опасност за живота.

По случая е задържана  за 72 часа в ареста  А. П. (63 г.), от София, служителка в Дома за медико-социални грижи.

Бебето е настанено в реанимация, все още е с опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
До Baas от някоя преди 13 години
Не предлагам такава длъжност, защото нямам образование, възпитание, и сърце за това.Но ще ти кажа друго.Когато вируса се е превърнал в пандемия, едва ли убиването на малките вирусчета ще ни помогне.Раковите заболявания се лекуват с ранна превенция и профилактика, щото после е късно.Народа е вдигнал ръце от тия гадини ***, но малтретирането на деца по този начин, ни сваля на тяхното ниво.А дори не знаем това дете *** ли е или не.
37
1
 
3
 
! Отговори
ДО 37 преди 13 години
По принцип си прав, но до сега не съм чула да има осъдени.
36
1
 
9
 
! Отговори
нк преди 13 години
Чл.138. (изм.,ДВ,бр.103 от 2004 г.) Който съзнателно не окаже помощ на лице, за което е длъжен да се грижи и което се намира в опасност за живота си и няма възможност да се самозапази поради малолетство, престарялост, болест или изобщо поради своята безпомощност, в случаите, когато е могъл да окаже помощ, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация.
35
3
 
3
 
! Отговори
baas преди 13 години
32, предлагаш ли такава длъжност? щото смятам, че ще се намерят доста желаещи. и стига с това "деца". те няма да са вечно деца - те са бъдещи **клуци. когато се заразиш с вирус и почнеш антибиотична терапия, пука ли ти на каква възраст са вирусите, които убиваш? едва ли - млади или стари, те са вируси, и ако искаш организмът ти да се излекува, трябва да се отървеш от тях.
34
2
 
5
 
! Отговори
do 34 She преди 13 години
само да те светна,че подобно нещо преживах...уви- беше българин- да ги намразя ли всички?????да им желая ли смъртта? не слагай под общ знаменател и недей да съдиш и да пожелаваш- ти си никой!моли се теб или близките ти да не ви сполети нещо такова,защото след това е страшно!няма да падам да нивото ВИ и да се обяснявам повече...а мутрата ми- няма да имаш този шанс да я видиш,бъди сигурен :)
33
4
 
4
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Заклевам се, че нито 32 нито 33 са имали проблеми с ***. Никога не сте се доближавали до тях нито те до вас. Искам да ви видя мутрите примерно когато някой *** ви ограби труда на целия живот, после може и да ви набие малко, да ви понамушка, после може и в детската стая да мине и да изнасили 5 годишната ви дъщера пред очите.. кво още да ви пожелая... а - посред зима да ви откраднат жиците и дървата. Разбира се с тях да водят чаветата да ги учат на нещата от живота. Вие ще го играете плячката.И да не съм чул някоя от вас после да се оплаква - човека просто си храни *** !!!
32
4
 
5
 
! Отговори
до Някоя/ She преди 13 години
много на място казано, напълно те подкрепям. Гнус ме е от подобни твари и ме е срам,че изобщо са от "нашата порода"...думи нямам- толкова ограничени и безмозъчни креатури на едно място не бях срещала- *** и турци само те са ви в устата...ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА...ако изобщо сте такива?!Повръща ми се от вас,гнус ме е да си помисля,че изобщо съществувате...беттер то стоп :)Lasciate ogni speranza voi ch'entrate!!!...
31
4
 
10
 
! Отговори
До Мен от някоя преди 13 години
А ти съгласен ли си да те назначат на длъжност убиец в някой родилен дом, та да ги убиваш *** докато са малки???Корените са мнооого дълбоко на тая помия с ***, ама едно дете не се ражда крадец и убиец.Родителите и обществото го възпитават.И е изродско едно бебе, пък било и *** да бъде изгорено и държано с дни без лечение.Хитлер ли ще преекспонираме....срам...
30
3
 
4
 
! Отговори
нервна преди 13 години
Никой не ти иска мнението...Под никой,визираш себе си,предполагам...На това му се казва изразен нарцисизъм,прихванал си от управляващите , предполагам..Хайде,пий си хапчето,и си лягай...Ти също не си ми интересен,предполагам,не само на мене..
29
4
 
4
 
! Отговори
до нервната преди 13 години
Никой не ти иска мнението.......Пари...данъци......хайде изпуши цигара на балкона и си лягай...не си ми интерестна.....
28
3
 
11
 
! Отговори
нервна до 28 преди 13 години
Първо,научи се да се изразяваш правилно на български,да не си от "контингента"?Второ,не желая да отглеждам чужди деца/чрез данъци/,това е задължение на родители им.Трето,всеки нает в публичната или общинска администрация,трябва съвестно да изпълнява задълженията,вменени му по трудова характеристика,а не да го кара през пръсти.Аз,/като данъкоплатец/,затова му плащам.С какво не си съгласен? Имам познати на 4 километър......
27
4
 
3
 
! Отговори
до нервната преди 13 години
Не е лошо да се прегледаш.....е.....си откачалката си...ама честно....
26
3
 
14
 
! Отговори
нервна преди 13 години
Я сега затвор за сестрата.Защото си е дърпала престилката,и си е претупала работата,за която данъкоплатците и плащат.Без значение *** ли е,или не.И затвор за ***/дето се води майка/,която го е родила.И принудителен труд с удръжки,да си плати издръжката на детето си,до 18 год.Мен като данъкоплатец никой не ме пита ,искам ли да издържам чаавето,или не.Аз не задължавам финансово никого,щото не съм си подхвърлила децата в дом.
25
2
 
8
 
! Отговори
Мен преди 13 години
18, няма да се случи на него такова нещо защото той не е безотговорен *** и няма да си остави детето в социален дом. Колко случая си чувал за изгорено дете от отговорни родители ? Разбра ли сега разликата малоумно *** ?
24
6
 
5
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Пак някой не си е свършил работата съвестно - *** трябва да бъде убивано докато е малко, защото после е доказано, че става голям *** и тогава ще ви се е искало да е умряло...
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за "***" детето ми няма да стигне до тези домове, но майка Ви може да попадне като работник там и да посети ареста без да е виновна, тогава да видим кой ще ви гледа децата??
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ейй тия хора плямпат ли плямпат на гърба на другиго...някой знае ли изобщо какво е станало че да коментира????????
21
4
 
11
 
! Отговори
до 21 преди 13 години
Ще ги затварят домовете.С приемните семейства ще е по добре за децата.Работя в тази сфера..ето днес има още две молби за приемни семейства...но има и върнати деца.Децата не са виновни.
20
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе хора, я си помислете: тези"бебенца", които се отглеждат по домовете от нашите данъци и за тях се дават дневно повече пари от тези, които можем да отделим за нашите деца, след 10 години може да ни убият, ограбят, изнасилят и т.н. и ще продължават да живеят на гърба ни, както и на гърба на децата ни. Трябва да се затворят всички такива домове, те са развъдници на престъпници. А служителите там, често стават като питомците си.
19
7
 
30
 
! Отговори
някоя преди 13 години
Мамицата им стара и гадове бездушни...Пушат цигари и пият кафе по цял ден и третират децата по-зле от животни...Какво сърце трябва да имаш, за да тормозиш и без това наказаните дечица...Строги наказания за тия *** по домовете..Да отидат сега БТВ или Нова да правят шоута там...Думи нямам...