ГДБОП удари фирми, продавали накладки менте

Частите са пласирани в София, Русе, Видин, Силистра, Пловдив и В. Търново
17 фев 2011 22:08,
58
ГДБОП удари фирми, продавали накладки менте
Снимка: МВР

Антимафиоти разбиха магазини, продавали фалшиви авточасти в София, Русе, Видин, Силистра, Пловдив и Велико Търново, съобщи МВР.

По време на акцията са открити фалшиви накладки за автобуси с марка „BERAL”. Те се различават от оригиналните по дизайна и по качеството.

Основният търговец е софийска фирма. Тя предлагала накладките с неясен произход, предимно внос от Турция, в магазини, складове и сервизи в градовете.

При акцията са иззети около 8000 накладки.

Според експерти цената на оригиналните за комплект е 180 лв., а по първоначални данни нанесените щети са за около 400 000 лева.

Срещу нелегалните търговци са образувани пет досъдебни производства за престъпления срещу индустриалната собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: накладкиГДБОП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
5
 
! Отговори
КЛИЕНТ преди 13 години
ФИРМИТЕ СА АВТОРЕЗЕРВ И АВТОРЕЗЕРВ ЕВРОПА
49
0
 
1
 
! Отговори
Шофьор преди 13 години
Може би акцията е направена заради катастрофата на БМВ-тата на кортежа, били са им менте накладките и те на катастрофа и отговора идва бързо, бързо както карат и те!!!
48
1
 
0
 
! Отговори
Един от един сервиз преди 13 години
..в продължение..За съжаление няма никакъв контрол на внасяните части. Масово започна внос на части от Китай, даже и на части за товарни автомобили, само и само да се гони цена. то няма лошо да има конкуренция, но да не е с цената на човешки животи.
47
1
 
1
 
! Отговори
Един от един сервиз преди 13 години
Наистина са ментаци. Фирмата вносител е Авторезерв.За съжаление, много голяма част от частите на българския пазар са стоки с не доказано качество.Самите вносители се карат помежду си, а такива фирми като тази и СФК Симеонов внасят *** от където се сетят и пробутват ***, заедно с истинските части с доказан произход.Ние в сервизите обираме техните негативи, но най-много страдат клиентите, защото фалшивите части нямат ресурс и клиентите плащат два и три пъти за един и същ ремонт.
46
2
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
Защо да не е хубаво евтиното.Аз следвах правилото не съм богат за да копувам евтино. Но марката вече не определя качеството.Експлоатацията определя качеството.Ако стоката е добра и няма рекламаций защо да не я предпочитам.А в случая че някой си конкурент враждува и прави мръсно, то е типично Българско качество ние наистина сме лош материал няма спор по това.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
проблема е ,че на *** са лепнали марка и цената не отговаря на качеството и си мислиш,че слагаш нещо добро и разчиташ,че ще работи,а се пречукваш,като куче.нека си има евтини *** и скъпи и качествени неща и всеки да си избира,какво да сложи.
44
1
 
1
 
! Отговори
КЛИЕНТ преди 13 години
Акция срещу какво.Дали срещу некачесвена стока или срещу неприятна конкуренция.Аз съм клиент и сам преценявам какво да купя.Ако съм доволен ще предпочета алтернативното като цена и марка.Нима известните фирми са затворили кръга на производство само в рамките на тяхните заводи.Не всички произвеждат в азиадските държави под техен знак.Има лабораторий изследвайте ги и се произнесете компетентно за качеството.Много са добри гаранция.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво! Удар срещу турците - така трябва! Нека се забрани със закон вноса на *** с който ни заливат пазара. Не стига, че храните от там са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНИ ЗА ЗДРАВЕТО ами сега и да се пречукаш поради липса на спирачки !
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо не се връзва казаното от теб с действителността не може прости хора да правят такива работи замисли се какви хора познаваш
41
1
 
10
 
! Отговори
НЕ ме знаете преди 13 години
Турците се развиват, а ние ги мразим. И докато ние не се вземем в ръце и не започнем да работим само ще си мразим и ще гледаме ТИР-овете им как си минават от тук.Трябва да се развиваме да произвеждаме, да се дава шанс на нашите инженери, да си възродим образованието.Турция прави коли, автобуси, камиони, газова техника, мебели, бяла техника и много други...И се чудя как ? Като 90% от турците който познавам са ПРОСТИ...
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смених каре на японски автомобил. 25000 км спокойно каране без нито едно "екстремно" преминаване през дупки и без "екстремни" влизания в завои. Сега пак е за смяна (другото е на повече от 100 000 км и няма проблем). Няма да споменавам търговеца, ще ми изтрият коментара (голям и известен е, с доста магазини в София). Също и водна помпа взех от там - много е слаба. И двете бяха "ОРИГИНАЛНИ", от по-скъпите. Кошмар. Мошеници!
39
2
 
1
 
! Отговори
do 42 преди 13 години
защо имам чувството че не можещ да правиш разлика между качествените стоки и ментетата, но може би е нормално ако живееш в илиенци :))
38
2
 
3
 
! Отговори
до 41 преди 13 години
мишок си ти бе НИКАКВЕЦ.като си толкова "умен"купувай си ти *** ***
37
3
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 13 години
качествените стоки които се произвеждат там бедни мишоци като теб не могат да си ги позволят затова плюят като лисицата гроздето :))
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че то в турция освен МЕНТЕТА друго май не се произвежда
35
0
 
12
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
Накладките за автобуси са доста смислено нещо.От тях зависи живота на пътниците в автобуса и на останалите хора на пътя.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а ***,тях кога ще ги ударят ,или се страхуват за електоралната си маса
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да се забрани вноса на всякакви стоки от държавици от третия свят като турция
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ZA 500 GODINI SA IZMISLILI IBRIKA MAISTORI SA
31
6
 
6
 
! Отговори
Ivan0666 преди 13 години
ГД БОБ разби канал за накладки ???!!!! БРАВО !!! Не се занимават с нещо смислено а с накладки.